Служебният кабинет ще обсъди проект на решение за одобряване проект на закон за изменение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците. Това предвижда дневният ред на днешното правителствено заседание, което ще се проведе от 10.00 часа в Министерски съвет.

В дневния ред е предвидено и обсъждане на годишния доклад за 2020 г. за състоянието на здравето на гражданите и изпълнението на Националната здравна стратегия.

Министрите ще гласуват проект на решение за приемане на списък със защитените детски градини и защитените училища в Република България за учебната 2021/2022 година, както и проект на решение за приемане на списък на средищните детски градини и училища за учебната 2021/2022 година.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за приемане на дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране и устойчивост на държавната пенсионна система и на средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на Държавния фонд за гарантиране и устойчивост на държавната пенсионна система за периода 2022 - 2024 г.

В дневния ред е включен и проект на решение за утвърждаване на актуализирани годишни разчети на сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд "Земеделие“ за 2021 г.

Кабинетът ще обсъди проект на постановление за изменение на тарифата за определяне на цените, които се заплащат за изпълнението на мерките по Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози, приета с Постановление № 78 на Министерския съвет от 2016 г.

Служебното правителство ще гласува проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието, както и допълнителни трансфери за допълнително финансиране на общинските училища за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда.

Министрите ще обсъдят и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи / трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.

В дневния ред е включен и проект на постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на правосъдието за 2021 г.

Кабинетът ще гласува и проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери за покриване на неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт за 2021 г.

Министерски съвет ще разгледа и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.