Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 47-годишен мъж с двойно гражданство, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Е.Г. е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 29 ноември 2021 година, под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен, е проведена специализирана операция от служители на ОД на МВР в града. При претърсвания, извършени на три адреса в Шумен и областта, както и в един автомобил са намерени и иззети 59 грама марихуана във вакуумна опаковка и 117 грама метамфетамин. Иззети са също четири пистолета и множество боеприпаси, за които не са представени съответните разрешителни. Назначени са експертизи за изясняване на техния произход и вид.

Задържаният Е.Г. е добре известен на органите на реда и прокуратурата. Той е осъждан за международен трафик на хероин от Република Турция, както и за бягство от Затвора в град Ловеч.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.