Община Смолян и Превантивно-информационният център /ПИЦ/ по наркотични вещества проведоха конкурс на тема: "Моята любима литературна творба от български автор“, по повод 1 ноември – Ден на народните будители. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Над 200 ученици от различни училища и различни възрастови групи взеха участие със свои творби – ръчно изписани и творчески оформени произведения от български автори. Конкурсът беше приет много добре от децата, родителите и учителите.

Учители споделиха, че идеята е прекрасна, защото сме успяли за малко да откъснем децата от таблети, лаптопи и телефони. Отделиха и време за писане на ръка. Победители са тези, които се отличиха с изобретателност, старание и атрактивно представяне на творбите си, коментира ръководителят на ПИЦ Мария Славчева.

Всеки участник в конкурса ще получи грамота, а класираните творби ще получат и предметни награди. Наградените творби са подредени в Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян.

Всеки, който желае да разгледа изложбата, може да го направи в Центъра за информация и услуга на граждани от 8.30 часа до 17 часа, всеки работен ден.