На 12 декември, неделя, в Културно-информационен център "Безистен“ – Ямбол Камерен оркестър "Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова ще изнесе коледен галаконцерт с участието на гост-диригента Цанислав Петков и солистите Мария Анастасова /сопрано/ и Венцеслав Анастасов /баритон/. Музикалното матине започва в 11:00 часа, съобщиха от Община Ямбол.

Цанислав Петков е роден в Русе. Завършил е "Пиано“ в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас в класа на Юлия Ненова. Той е участвал в майсторските класове на проф. Паоло Поличи /Италия/, проф. Тамара Подубная /Русия/, проф. Марина Капацинская /България/ и други.

През 2009 година е приет в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" – София, а през 2010 г. профилира оперно-симфонично дирижиране в класа на проф. Пламен Джуров и доц. д-р Георги Патриков. Премиерата на мюзикъла "Достатъчно" е неговият дебют на сцена.

През сезон 2013/2014 е стажант-диригент на Симфониета – Видин. От 2015 г. е художествен ръководител и главен диригент на Камерен оркестър – гр. Хасково, а от 2017 г. е диригент и в Държавна опера Бургас.

Цанислав Петков вече е дирижирал в Ямбол.

Сопраното Мария Анастасова и баритонът Венцеслав Анастасов ще гостуват за пръв път на Камерен оркестър "Дианополис“.

Миналата година младата певица дебютира в операта "Бал с маски“ в Русе, където тя отново пя с баща си Венцеслав Анастасов.

Ямболската публика ще се наслади на известни арии от едноименни опери на Волфганг Амадеус Моцарт, Джузепе Верди, Джакомо Пучини и други велики композитори.

Билетите са в продажба на касата в Културно-информационен център "Безистен“, входът е със "зелен сертификат“.