Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо гражданина на Република Косово А.М., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.



Около 15.30 ч. на 26 ноември 2021 г. на входящо трасе на ГКПП "Гюешево“ митнически инспектори от отдел "Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница София спрели за проверка лек автомобил, м. "Опел Зафира“ с румънски регистрационни номера. Превозното средство пътувало от Косово за Румъния.

При претърсването му били открити 60 пакета, съдържащи зелена растителна маса, укрити на различни места - в праговете и под задната броня. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Общото тегло на предмета на контрабандата е 17,035 килограма.

Водачът на превозното средство - А.М. (на 41 години), е гражданин на Република Косово, със статут на пребиваващ в Румъния.

С постановление на прокурор на Окръжна прокуратура – Кюстендил той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои съдът да се произнесе по внесеното от държавното обвинение искане за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия.