Оградителни колчета създават проблем в оживен района на ж.к. "Изгрев". Това се посочва във входирано питане от общинския съветник от СДС – Бургас Станимир Апостолов до зам-кмета по строителство в Община Бургас Чанка Коралска, съобщиха от регионалната структура на партията. То е мотивирано от сигнали на жители на ж.к. "Изгрев" в района на осемнайсететажния бл. 28 А, болница "Лайф Хоспитал“, МЦ "Оксиком“ и бл. 183.

"В този участък движението на МПС е организирано с един вход-изход и целият периметър е ограден с метални колчета като кошара. Районът е гъстонаселен и с голям трафик на превозни средства, като освен жителите на горецитираните жилищни блокове, има и голям брой пациенти, болни и придружаващи ги лица, обслужвани от болница "Лайф хоспитал“ и МЦ "Оксиком“ . В същия район има и засилено движение на граждани, ползващи супермаркет "Анет“ , аптека “Фрамар“ и голям магазин за плод-зеленчук", посочва общинският съветник.

"През целия ден движението, паркирането и престоят на МПС в района се извършва по един изключително затруднен начин, защото пътят е без изход, тъй като между бл. 28 А и бл. 28 има монтирани метални оградителни колчета. В резултат на това водачите попадат в един своеобразен капан, в следствие на което трафикът се затапва, което много често води и до ПТП в резултат на маневриращи изнервени водачи. Друг проблем в този участък е самото отбиване от бул.“Димитър Димов“ , пътувайки в посока от центъра на града към Гробищен парк. Левият завой е забранен с маркировка и включването става чак от пресечката с ул.“Акве Калиде“ , като веднага след отбивката трябва да се направи ляв завой в едно кръстовище с ограничена видимост по уличка с изключително стеснени габарити. Така описаната фактическа обстановка причинява големи затруднения в придвижването както на гражданите, собственици на апартаменти в посочения район, така и на пациенти, така и на хора в неравностойно положение, ползващи услугите на здравните заведения , както и на бизнеса в района", заявява Станимир Апостолов.



Той отправя следните въпроси към зам.-кмета по строителство:

-Предвижда ли Община Бургас и ако да в какъв срок премахване на оградителните метални колчета между блок 28 и блок 28 А и "отпушване“ на движението в района?

- Предвижда ли Община Бургас нова пътна регулация на бул.“Димитър Димов“ в района на болница "Лайф Хоспитал“ за разрешаване на левия завой в първото кръстовище след болницата по посока на Гробищен парк Бургас ?

-Предвижда ли община Бургас изграждане на нов пътен изход от посочения район към бул. “Димитър Димов“ ?



"Отправям тези въпроси, защото с мен се свързаха десетки граждани от района, за които регулирането на движението с оградителни колчета създава проблем. Надявам се на бърза реакция от страна на Община Бургас и разрешаване на проблема по най-добрия начин“, заявява Апостолов.