БСП няма да отстъпи от позицията си за РСМ, Истанбулската конвенция и въвеждането на т.нар. "джендър идеология“ в България. Това каза в интервю за предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Филип Попов от "БСП за България“. По останалите политики на този етап между четирите преговарящи партии има разбиране, възможност за комуникация и изчистване на позициите, обясни Филип Попов. А целта е да се стигне до измъкване на България от кризата. Филип Попов не очаква забуксуване на преговорите при обсъждането на министерските кресла.

"Изхождам от идеята, че действително тези хора, които ще бъдат част от изпълнителната власт, ще бъдат министри. Те са инструментариум за изпълнение на постигнатите договорки по отношение на политики и приоритети. Те трябва да са професионалисти, експерти в определената област, с цел единствено да изпълняват тези политики. Защото в крайна сметка ние сме парламентарна република, изпълнителната власт е инструментариум – тя изпълнява онези политики, които са й зададени, върви в посоката, която й е зададена“, подчерта той.

Филип Попов се надява политически сили да осъзнаят необходимостта от съставяне на редовен кабинет и да не позволяват егото да стопира по някакъв начин продължаването на преговорите.

Евелина БРАНИМИРОВА

Цялото интервю четете в раздел "Мнение"