Депутатът от "БСП за България“ Филип Попов продължава своята доброволческа кампания в помощ на децата от Северозапада заедно със сдружение ЕРА, което вече 8 години се занимава с благотворителна дейност в най-бедния край в България. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

До този момент той е помагал на хора в неравностойно положение без да афишира дейността си.



Днес Филип Попов и създателката на сдружението Маги Стефанова посетиха град Кула, като преди това събраха даренията от граждани и доброволци във Видин. Попов закупи лакомства за всички малчугани като личен принос и помогна в раздаването на дрехи, обувки, детски играчки, зимни обувки и неща от първа необходимост.



"Изпитвам духовна потребност от тези актове на добрина. За мен е неописуемо да изразя с думи какво е удоволствието от това да видиш греещи чисти детски очи. Призовавам всички свои колеги да се борят за достоен живот на всички хора и все по-малко да се налага хората да търсят помощ от доброволци и дарители“, сподели депутатът, призовавайки да бъдем по-добри, да подаваме ръка, да знаем, че никой акт на добрина не е напразен и всяка трансформация към по-добро зависи от самите нас.



Филип Попов добави, че отваря приемна в града в полза на всички граждани и допълни, че ще продължи да помага на ЕРА винаги, когато е необходимо.