Бурята "Аруен" отне живота на двама души в северната част на Великобритания, съобщава Sky News, позовавайки се на местните власти.

"Мъж от Ланкастър почина, след като дърво падна върху него“, съобщава каналът, цитирайки полицията на графство Камбрия. Спешните служби все още са на място, тъй като дървото все още представлява опасност.

Това е втората смърт причинена от бурята "Аруен“, след като човек загина, когато кола се блъсна в падащо дърво в Антрим, Северна Ирландия.

Освен това бурята доведе до значителни по обхват прекъсвания на тока. По-специално, според оператора общо 112 000 имота са останали без електричество в североизточната част на Англия и Йоркшир .

.

Националната метеорологична служба на Обединеното кралство обяви в петък "червен код“ за предупреждение за предстоящата буря в страната. Най-разрушителните ветрове с пориви от над 150 километра в час се очакват в крайбрежните райони на източното крайбрежие на Шотландия и североизточната част на Англия. Освен силните ветрове, бурята Аруен ще донесе сняг по високите места на Шотландия и Северна Англия.

Превод и редакция: Юлиян Марков