Днес облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места в югозападните райони ще превали. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния инстутут по метеорология и хидрология (НИМХ) Евгения Егова. До около обяд в Горнотракийската низина и западните части на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в Източна България и северно от планините - до 17°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.



Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, по върховете ще е мъгливо. На отделни места, главно в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.