До 30 ноември продължава онлайн гласуването за най-предпочитана детска рисунка от конкурса "Децата - бъдещи стопани на Добруджа“, организиран от Областна дирекция "Земеделие“ - Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Областна дирекция "Земеделие“ в Добрич участва в инициатива на Института по публична администрация за добри практики на държавните администрации.

Формата на участие е чрез организиран конкурс за детска рисунка, за който разказва инж. Десислава Иванова, директор на ведомството в добруджанския град: "Служители на Дирекцията решиха това да бъде конкурс за детска рисунка на теми, свързани с основния поминък на добруджанци - обработваема земя, култури, типични за региона, овощни насаждения, животните във фермата, селскостопанска техника, с помощта на която се отглеждат животни и земеделски култури“.

До 1 ноември за участие в конкурса са постъпили почти 180 детски рисунки, тъй като според регламента му право на участие имат деца от 1-ви до 4-ти клас. Има участници от цялата Добричка област - от ОУ "Христо Ботев“ и средните училища "П.Р.Славейков“, "Св. св. Кирил и Методий“ и "Св. Климент Охридски“ в Добрич, от ОУ "Пейо Яворов“ в с. Стефаново, ОУ "Добри Войников“ в с. Победа, СУ "Никола Вапцаров“ в с. Карапелит, СУ "Йордан Йовков“ в град Тервел и др.

Детските рисунки могат да бъдат разгледани и да се гласува за най-предпочитаните на Фейсбук страницата на самия конкурс. Тя е наречена: "Конкурс "Децата - бъдещи стопани на Добруджа“. Предстои най-харесваните рисунки да бъдат отличени с първа, втора и трета награда. Призовете и сертификатите за участие на всички малки художници ще бъдат предоставени след 1 декември на директорите на съответните училища, за да може да бъдат връчени в безопасна среда.

Самите рисунки са подредени в изложба, която може да бъде разгледана до края на месец януари 2022 г., във фоайето на Дирекцията във времето от 9.00 до 17.30 ч. Единствено условие е изложбата да се разглежда на малки групи, за да няма струпване на голяма група от хора в условията на пандемия. Освен наградите за трите призови места малки поощрителни подаръчета ще получат всички деца, участвали в конкурса.

Жулиета НИКОЛОВА