До момента няма нито един очевидец на катастрофата на "Струма".

Това каза по време на брифинг заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов във връзка с пътния инцидент на автомагистрала "Струма", предаде репортер на Агенция "Фокус".

В началото на своето изявление Борислав Сарафов заяви, че екип от трима прокурори и шсетмиа следователи работят по казуса.

"Този голям екип е необходим, за да можем мащабно, всеобхватно да провеждаме нашето разследване по различните версии, по различните направления и в максимално кратки срокове да съберем необходимата информация, която да ни даде възможност да си изготвим картина на случилите се събития.

На първо място искаме да представим пред вас и пред обществеността абсолютно коректно събраната информация. Виждам, че доста спекулативни теории циркулират. Виждам, че по медиите обикалят вече поне 15-20 очевидци на събитието, а всъщност очевидци няма нито един по делото. Искам да отсея всичката тази дезинформация с обективно, коректно и професионално представени данни", каза още Борислав Сарафов.