СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража на двама обвиняеми за измама

Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража на двама обвиняеми за измама

Бургас. Окръженият съд е потвърди определения на Районен съд – Бургас и взетите мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Петър Д. и Атанас Ж., привлечени като обвиняеми за измама. Това съобщиха от Окръжен съд - Бургас. Производството бе гледано по жалби на обвиняемите и техните защитници срещу взетите от първоинстанционният съд спрямо тях мерки. Петър Д. и Атанас Ж...

30 Ноември 2020 | 15:53 | Агенция "Фокус"

Районен съд - Айтос остави с ареста двамата задържани за телефонни измами

Районен съд - Айтос остави с ареста двамата задържани за телефонни измами

Бургас. По искане на Районна прокуратура – Айтос бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Д. и Атанас Ж. Това съобщиха от Районна прокуратура - Айтос. Те са обвинени за това, че възбудили и поддържали в заблуждение 79-годишна жена и по този начин отнели от пострадалата сумата от 11 100 лева и 62 евро. Престъплението е осъществено на 19 ноември 2020 г. в град Айтос, обл. Бургас. Двамата мъже са арестувани в резултат на проведени оперативно-издирвателни действия от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас. В операцията са участвали и полицейски служители от РУ – Айтос и РУ – Карнобат. По време на разследването е установено, че обвиняемите са се сговорили предварително да извършат измама по телефона. Свързали се с пострадалата и се представили за полицейски служители. По този начин я въвели в заблуждение и подвели да изтегли всичките си спестявания, за да им ги предаде. Така жената трябвало да спомогне за разкриване и залавяне на измамници. Пострадалата предоставила всичките си спестявания, поставяйки ги в дамска чанта, която оставила до контейнер за боклук, намиращ се до голям супермаркет в град Айтос. Така тя изпълнила указанията на мнимите полицейски служители и се отдалечила от чантата с парите. Обвиняемите са задържани в момент, в който прибират оставената от пострадалата сума. Установено е също така, че в домовете, обитавани от двамата обвиняеми, са открити вещи, които са отнети при други телефонни измами, осъществени в град Карнобат. Общата щета от телефонните измами, осъществени в двата града възлиза на над 95 000 лева. Определението на Районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

24 Ноември 2020 | 13:10 | Агенция "Фокус"

Брифинг по повод разкрити телефонни измамници ще се проведе в Бургас

Брифинг по повод разкрити телефонни измамници ще се проведе в Бургас

Бургас. В 11.30 часа ще се провде брифинг по повод разкрити телефонни измамници. Това съобщи говорителят на ОДМВР - Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Бургас. Предвидено е брифингът да се проведе пред сградата на ОДМВР - Бургас. В него да участват главен инспектор Петър Иванов от отдел „Криминална полиция” и наблюдаващият случая прокурор Милена Стойчева.

24 Ноември 2020 | 10:20 | Агенция "Фокус"