СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста трима души, обвинени в отвличане и грабеж

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста трима души, обвинени в отвличане и грабеж

Пловдив. Апелативен съд – Пловдив остави в ареста трима души, обвинени в отвличане и грабеж. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата - Пловдив. Магистратите измениха мярката за неотклонение на четвъртия съучастник Й.С., от „задържане по стража“ в парична гаранция от 5 000 лева.Срещу четиримата са подигнати по две обвинения – за отвличане на техен познат и за грабеж на ...

6 Октомври 2020 | 17:41 | Агенция "Фокус"

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за отвличане и грабеж

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за отвличане и грабеж

Пловдив. Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за отвличане и грабеж, съобщиха за Радио "Фокус" – Пловдив от пресцентъра ан Апелативна прокуратура – Пловдив. Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми И.С., на 25 г., С.Х., на 33 г., К.К., на 22 г. и Й.А., на 32 г., за това, че на 19 септември 2020 г., в гр. Пловдив, като съизвършители са отвлекли 44-годишен мъж, като деянието е извършено от повече от две лица – престъпление по чл. 142 ал. 2 т. 2 вр. чл. 142 ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 19 септември 2020 г., по пътя за хижа „Студенец“, обл. Пловдив, като съизвършители и в съучастие, отнели чужди движими вещи от владението на пострадалия 44-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това употребили сила и заплашване – престъпление по чл. 198 ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Престъплението е разкрито за няколко часа в резултат на съвместните действия на служители на ОД на МВР – Пловдив – Второ РУ – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив. До момента е установено, че в гр. Пловдив, на 19 септември 2020 г., около 1 часа през нощта, пострадалият 44-годишен мъж бил в дома си, когато на вратата позвънили двама от обвиняемите. Той познавал единия от тях – 22 годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пострадалия от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители. Всички се отправили с автомобила в посока към хижа „Студенец“, обл. Пловдив, като спрели в гориста местност. Там 44-годишният мъж бил свален от автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Обвиняемите отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към гр. Пловдив. Около 5.00 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път, близо до дома си. За случая е бил подаден сигнал във Второ Районно управление на МВР – Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, в рамките на които ще се прецени отправяне на искане за вземане спрямо всеки един тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.

21 Септември 2020 | 15:56 | Агенция "Фокус"

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт за грабеж на мобилен телефон от 36-годишна жена

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт за грабеж на мобилен телефон от 36-годишна жена

Пловдив. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт за грабеж на мобилен телефон от 36-годишна жена, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо А.Ш., на 17 г., за това, че на 27 август 2019 г., в гр. Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон и силиконов протектор за него, всичко на обща стойност 99 лева, от владението на другиго – пострадалата 36-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване и грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта й – престъпление по чл. 199 ал. 1 т.3 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 63 ал. 1 от Наказателния кодекс, на съд за вещно укривателство е предаден и К.Б., на 17 г., за това, че в гр. Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, с цел да набави за другиго – А.Ш., на 17 г., имотна облата, е укрил мобилния телефон, за който е знаел, че е придобит чрез престъпление – грабеж – престъпление по чл. 215 ал. 1 вр. чл. 63 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс. На 26 август 2019 г., вечерта, в гр. Пловдив, двамата обвиняеми били с техни приятели и употребили алкохол. В първите часове на 27 август 2019 г., тръгнали да се прибират по домовете си, но преди това решили да се разходят. Те взели кучето – питбул, на обвиняемия К.Б. и започнали да обикалят из квартала, където живеели. Към 4,50 часа, двамата преминали покрай кафе автомат и забелязали жена, застанала пред машината, за да си купи кафе. Тя отивала на работа, първа смяна, в близкия хипермарект. Обвиняемите се приближили към нея. В първия момент жената не се притеснила, защото помислила, че те също идват за кафе. Когато усетила, че са зад нея, тя инстинктивно се обърнала. В този момент била ударена в лицето от обвиняемия А.Ш. Обвиняемият К.Б. бил на около 2 метра разстояние с питбула. А.Ш. продължавал да удря жената по лицето и тялото, като К.Б. му викал да спре, но той не се отказвал. Жената паднала на земята и от джоба на панталона й се показал мобилния телефон. А.Ш. го взел, след което двамата обвиняеми се оттеглили от мястото. Пострадалата успяла да се добере до болница, близка до мястото, откъдето бил подаден сигнал в полицията. През това време А.Ш. дал телефона на К.Б., като му казал да го пази до другия ден, за да не го намери баба му вкъщи. Съдебномедицинската експертиза е установила, че на пострадалата жена е причинено счупване на челюстта, контузии на главата и лявата ръка. Двамата обвиняеми са с наложени мерки за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

21 Септември 2020 | 12:34 | Агенция "Фокус"