СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Общинските съветници на БСП – Смолян ще дарят част от възнагражденията си на МБАЛ „Братан Шукеров“

Общинските съветници на БСП – Смолян ще дарят част от възнагражденията си на МБАЛ „Братан Шукеров“

Смолян. Във връзка с обявяването на извънредно положение в България от 13 март 2020 г., свързано с COVID-19, общинските съветници от групата на БСП – Смолян взеха решение да дарят възнагражденията си за януари и февруари 2020 година за закупуване на консумативи, дезинфектанти, тестове и апаратура за МБАЛ „Братан Шукеров“ АД. Те депозираха декларации в общината, с които изразиха же...

10 Април 2020 | 17:29 | Агенция "Фокус"

81-годишен мъж дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен

81-годишен мъж дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен

Сливен. 81-годишният пенсионер Възкресий Киров Петров дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Това съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров. "Освен това, група роми от най-бедната част на квартал "Надежда" са събрали 250 лева и ги дариха на болницата, което се случва за първи път. За мен тези две дарения са особено трогателни и показателни за доброто, което носи всеки един от нас, независимо от етнос, религия, възраст и социално положение", каза д-р Петров. Той благодари на всички граждани, фирми и организации, които в извънредната ситуация даряват средства и консумативи за борба с коронавируса. Към момента болницата е снабдена с маски, очила, костюми, престилки. Част от тях са закупени със собствени средства, а другите са предоставени от дарители. Дарителската акция продължава.

10 Април 2020 | 10:23 | Агенция "Фокус"

Продължава дарителската кампания на ГЕРБ в Стара Загора

Продължава дарителската кампания на ГЕРБ в Стара Загора

Стара Загора. След като преди дни структурата на ГЕРБ в Стара Загора дари 9 компютъра за учениците в града, днес бяха дарени още 27 компютъра. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В закупуването на устройствата се включи и народният представител Радостин Танев. „Нека всеки, който има възможност, да бъде полезен и да подари работещ компютър, лаптоп или таблет на нуждаещо се семейство, защото образованието на нашите деца е основата на тяхното по-добро бъдеще, а не всяко семейство има възможност да осигури условия на децата си за онлайн форма на обучение“, призовава общинският съветник от ГЕРБ в Стара Загора Николай Диков. „Откликнах сърдечно на призива, защото в този момент хората, нямащи възможност да осигурят на децата си необходимите устройства, изпитват не само неудобство, но и затруднение при целия учебен процес” – сподели Радостин Танев. Компютрите ще бъдат разпределени според информация както на Община Стара Загора, получена от директори на училища, така и чрез съгласуване с Дирекция „Социално подпомагане”. Устройствата ще бъдат подготвени за работа от началника на отдел „Административно и информационно обслужване” на Общинска администрация инж. Атанас Пашов.

10 Април 2020 | 09:45 | Агенция "Фокус"

ГЕРБ – Сливен дари шест тона хранителни продукти на Общинската хранителна банка

ГЕРБ – Сливен дари шест тона хранителни продукти на Общинската хранителна банка

Сливен. ГЕРБ – Сливен дари шест тона продукти от първа необходимост на Общинската хранителна банка „Заедно за теб!“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Дарението включва олио, брашно, ориз, леща, боб, захар, макаронени изделия. Продуктите са закупени със средства, дарени от общински съветници, членове на ръководството и редови членове на местната структура. Общинският председател на ГЕРБ – Сливен Здравко Костадинов заяви, че в трудното време, в което живеем, всеки трябва да отвори сърцето си и да помогне според възможностите си. „Дарителството е доброволен акт, който в моменти на криза може не само да подпомогне физически, но и емоционално да подкрепи познат или непознат човек. Заради извънредното положение много хора в момента изпитват трудности, както каза в призива си и кметът Стефан Радев. Има възрастни и социално слаби, които се нуждаят от помощ, затова призовавам всеки според възможностите си да дари пакетирани продукти в Общинска хранителна банка. Нека бъдем добри и смирени, особено в навечерието на най-светлия християнски празник Великден“, каза Костадинов. Той благодари на кмета Стефан Радев и екипа му за стартирането на кампанията, защото е навременна и много нужна. Според Здравко Костадинов ръководството на Общината реагира адекватно от началото на извънредното положение и определи въведените мерки като балансирани, необходими и ефективни.

9 Април 2020 | 17:04 | Агенция "Фокус"