НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ в Асеновград се включват активно в коледно-новогодишната програма на Общината

Децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ в Асеновград се включват активно в коледно-новогодишната програма на Общината

3 Декември 2019 | 16:21 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) „Васил Левски“ в Асеновград се включват активно в коледно-новогодишната програма на Общината. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на Центъра Георги Анастасов. Участието на децата в празничната декемврийска програма започва още днес с тържествената церемония по запалване на светлините на коледното дърво в центъра на Асеновград.

На 7 декември представители на Центъра за подкрепа за личностно развитие ще участват в благотворителен концерт в Дома на армията, а на 14 декември в Градската библиотека децата ще изнесат самостоятелен концерт. Концертът в библиотеката ще се състои от 12.00 часа, като в него ще участват всички групи, формации и индивидуални изпълнители в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Асеновград.
На 14 декември децата ще вземат участие и в Коледен празник в село Златовръх, организиран от кметството в населеното място.

На 20 декември представители на Центъра за подкрепа за личностно развитие ще станат част от благотворителен концерт в подкрепа на нуждаещи се лица.

„Програмата ни е доста натоварена. Всеки ден получаваме покани за участие в различни събития, организирани от фирми, институции и от община Асеновград. Децата са изключително щастливи. Много от тях ще участват за първи път и се вълнуват. Винаги с желание и нетърпение очакват коледно-новогодишните празници“, коментира Георги Анастасов.

Тони МИХАЙЛОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благотворителен коледен базар в помощ на деца с увреждания ще се проведе в Историческия музей в Асеновград

Благотворителен коледен базар в помощ на деца с увреждания ще се проведе в Историческия музей в Асеновград

3 Декември 2019 | 14:58 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Благотворителен коледен базар в помощ на деца с увреждания ще се проведе в Историческия музей в Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив историкът и директор на музея Иван Дуков. По думите му базарът ще започне на 9 и ще продължи до 30 декември в централната сграда на Историческия музей. Това е една от инициативите, с които музейното ръководство се включва в коледно-новогодишната програма на Община Асеновград.

На предстоящия благотворителен базар ще могат да се закупят играчки за елха и множество коледни сувенири. Те ще бъдат изработени от децата от Дневния център за деца с увреждания в Асеновград по време на специална Коледна работилница на 5 декември в Етнографската къща.

Иван Дуков посочи, че участието на Историческия музей в коледно-новогодишната програма на Община Асеновград започва още тази вечер, когато на тържествена церемония ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в центъра на града. В събитието, което ще започне в 17.30 часа днес, ще участва Музикалната музейна школа с ръководител Веси Пашалиева.

На 11 декември в централната сграда на Историческия музей ще се състои представяне на изложбата „Самоуки майстори и занаятчии” по случай деня на техния покровител – св. Спиридон. На 13 декември музеят се включва в коледно-новогодишната програма с концерт „Джаз с приятели”, който ще започне от 19.00 часа в Старинното училище „Св. Георги“.
На 20 декември от 18.30 часа отново в Старинното училище ще има концерт на Музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева, озаглавен „Коледно чудо“.

Директорът на Историческия музей в Асеновград коментира, че се отчита засилен интерес към събитията от коледно-новогодишния афиш, организирани от музейното ръководство.

Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

С празнична програма ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в Асеновград

С празнична програма ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в Асеновград

3 Декември 2019 | 14:56 | Агенция "Фокус"
Пловдив. С празнична програма ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в Асеновград тази вечер. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Даниела Костова, главен експерт в отдел „Култура“ на Общината. Специалната церемония по запалване на коледните светлини ще се състои от 17.30 часа на централния площад „Академик Николай Хайтов”.

Подготвена е музикална програма, озаглавена „Вълшебни светлини“, в която ще участват вече известните от телевизионния ефир Ели Василева и Лилия Линова, също децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски”, Денс формация „ Косара”, балетна формация „Терпсихора”, ВФ „Калина Малина” и музейна музикална школа.

Подготвена е и изненада за всички деца – Шоуто на големите мечоци, като специални гости ще бъдат голямата полярна мечка Миша и пандата Маша, както и Дядо Коледа.

Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

С  богата програма  Асеновград ще посрещне коледно-новогодишните празници

С богата програма Асеновград ще посрещне коледно-новогодишните празници

29 Ноември 2019 | 13:23 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Община Асеновград е подготвила богата коледно-новогодишна програма през месец декември. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Даниела Костова, главен експерт в отдел „Култура“ на Общината. Концерти, изложби, арт работилници, базари и спектакли са само част от събитията в предстоящите декемврийски празничен афиш. Коледно-новогодишната програма стартира официално в 17.30 часа на 3 декември, когато ще грейнат светлините на Коледното дърво в центъра на Асеновград.

На 4 декември от 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се състои прожекция на филм за св. Лука Кримски, озаглавен „Светителят хирург“. Автор на филма е журналистът Ангел Бончев. На следващия ден, 5 декември, в Етнографската къща ще се проведе Коледна работилница с децата от Дневния център за деца с увреждания за изработка на играчки за елха и празнична програма с гост – приложник. От 18.00 часа в Градската библиотека пък ще започне благотворителен концерт „Заедно за Лиза” в подкрепа на Лизавета Иванова. Събитието ще бъде съпътствано и от благотворителен базар.
Съботният ден, 7 декември, ще представи на жителите и гостите на Асеновград две събития в Градската библиотека. В 11.00 часа ще започне интерактивното представление за деца „Динозаврите“, което ще бъде съпътствано от книжен базар. В 17.00 часа ще се състои Коледен концерт на Фолклорно сдружение „Детска песен Надежда Хвойнева” и гайдарски състав „Големите гайди”.

9 декември, както и голяма част от коледно-новогодишната програма, ще премине под знака на доброволчеството и благотворителността. В 17.30 часа в Градската библиотека ще бъдат връчени призовете „Донка Пашкова” за инициатива, реализирана с помощта на доброволци през 2019 година. В този ден в Историческия музей ще се постави и началото на благотворителен коледен базар в помощ на деца с увреждания.

На 10 декември коледно-новогодишната програма в Асеновград продължава в 17.30 часа в Градската библиотека с Коледен концерт на музикално студио „Калина Малина” с участието на студенти от АМТИИ от класа на Ангел Маринов. В 19.00 часа в ресторант „Tasty“ ще се състои тържествена церемония по връчване на XIV годишни награди за десетте най-добри спортисти.

С вечер „На учителя с любов“, посветена на 100-годишнината от рождението на Иванка Тошева продължава празничната декемврийска програма на 11 декември. В този ден Историческият музей ще представи изложба „ Самоуки майстори и занаятчии” по случай деня на техния покровител – св. Спиридон.

На 12 и 13 декември продължават празничните концерти. В Градската библиотека ще се състои концерт „Коледа, Коледа” на детските музикални школи към НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски”, а в петъчния ден в Старинното училище „Свети Георги” – концерт на Веси Пашалиева и приятели, озаглавен „Джаз с приятели”.

На 14 декември в Градската библиотека ще се открие изложба колажи на школата по графичен дизайн с ръководител Христо Коватлиев. Откриването ще бъде в 11.00 часа, а в 12.00 часа ще се състои концерт на детските състави при Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски”. Седми коледен крос до Асеновата крепост е поредното събитие в коледно-новогодишната програма, което ще обедини жителите и гостите на Асеновград в празничния дух. Стартът на кроса ще бъде даден на 15 декември от 11.00 часа от площад „Акад. Николай Хайтов“. Събитието се организира от Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград.

На 16 декември празничната програма продължава в читалище „Родолюбие“ с тържество с децата от театралната и танцовата школи при читалището. В Градската библиотека пък ще се проведе Коледен благотворителен концерт на талантите от ОУ „Отец Паисий” в подкрепа на Неврие Мехмед.

На 17 декември в Градската библиотека ще се състои откриването на изложба живопис в памет на художника Иван Любенов, озаглавена „Път към светлината”. В този ден театралният състав при читалище „Родолюбие“ ще отправи коледен Коледен поздрав, ще се проведе и традиционния Младежки коледен бал под егидата на кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев.

На 18 декември коледно-новогодишната програма включва четири събития. В 12.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на капитан Петко войвода по случай 175 години от рождението му. Честването продължава от 17.30 часа в Градската библиотека, където ще се състои празничен благотворителен концерт на ФА „ Капитан Петко войвода” при ТД „Родопи” в подкрепа на Мишо Кашидов. Празничната програма предлага още концерт на школите по класически балет и вокално пеене в читалище „ Родолюбие”, както и празник на самодейните състави към НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски”.

На 19 декември пред Градската библиотека ще се състои откриването на изложба на сдружение „Станимашка фотографчийница“, озаглавена „Духът на Монопола”. В този ден е предвидено и събитието „Стар албум, чаша вино и приятели” със сдружение Станимашка фотографчийница, както и мултимедийна презентация „100 на 100 Коко”за Коста Форев. Вечерта ще завърши във Военния клуб с концерт на сдружение „ Станимака мюзик център” с ръководител Севджан Рамадан.

На 20 декември на централния площад в Асеновград ще се състои традиционен поздрав на таланти от няколко училища в Асеновград – СУ „Свети княз Борис I”, ОУ „Никола Вапцаров”, СУ „Св.св. Кирил и Методий”. В Градската библиотека Стефи Стаменова ще представи новата си книга „Неслучайните случайности” . Във Военния клуб на този ден ще се състои спектакъл „Една обикновена Коледа”, който ще бъде представен от юношеската група на театрална работилница за мечти. В Старинното училище „Св. Георги“ жителите и гостите на Асеновград ще могат да присъстват на концерт на музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева, а в читалище „Родолюбие“ ще се проведе благотворителен базар и концерт на талантите на Асеновград в подкрепа на Николай Иванов.

Коледно-новогодишната програма в Асеновград продължава на 23 декември в Градската библиотека с „Фолклорна наздравица” – коледен благотворителен концерт на ФФ „ Карлък” и Клуб за танцово изкуство „Везеница” в подкрепа на Лизавета Иванова.

На Бъдни вечер на площад „Акад. Николай Хайтов” ще се състои концерт на талантите от музикална школа „ Арт войс център” с ръководител Руми Иванова, озаглавен „Магията на Рождество”.

Жителите и гостите на Асеновград ще посрещнат новата 2020 година на централния площад с Новогодишна наздравица с оркестър „Колорит” и с празнични илюминации.

Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести в Киев преди срещата на
Протести в Киев преди срещата на "Нормандската четворка" 8 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.