НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Комисар Венелин Младенов: В изборния ден ще бъде въведена организация на движението в Пловдив за по-бързо придвижване на избирателните комисии

Местни избори 2019: Комисар Венелин Младенов: В изборния ден ще бъде въведена организация на движението в Пловдив за по-бързо придвижване на избирателните комисии

23 Октомври 2019 | 13:45 | Агенция "Фокус"
Пловдив. В изборния ден ще бъде въведена организация на движението в района на бул. „България“ в Пловдив за по-бързо придвижване на избирателните комисии. Това каза на брифинг комисар Венелин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Ограничението ще е валидно за времето от 19.00 часа до приключване на работата на Общинската избирателна комисия, която се помещава в Международния панаир. В този интервал от време ще бъде забранено и паркирането по бул. „България“ в района на Панаира, до моста на Адата.
Комисар Венелин Младенов посочи, че след приключване на изборния ден в 20.00 часа, председателите и членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат съпроводени с полицейска охрана до Общинската избирателна комисия, за да предадат изборните книжа и материали.
„За гражданите, които са загубили личните си документи или са в процес на подмяна на такива, е създадена организация в звената „Български документи за самоличност“, като те ще работят в събота и в неделя, съответно от 08.30 до 17.30 часа на 26 октомври и от 08.30 до 19.30 часа в изборния ден. Задължително е лицето да подаде заявление за издаване на удостоверение, с което да гласува“, посочи комисар Младенов. Той допълни, че ако след 20.00 часа пред избирателните секции има избиратели, неупражнили своя вот, то изборният ден ще бъде удължен до 21 00 часа, както гласи Изборния кодекс.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Комисар Димитър Събчев, ОДМВР - Пловдив: Около 10 са подадените до момента сигнали за нарушения във връзка с предстоящите избори

Местни избори 2019: Комисар Димитър Събчев, ОДМВР - Пловдив: Около 10 са подадените до момента сигнали за нарушения във връзка с предстоящите избори

23 Октомври 2019 | 13:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Около 10 са подадените до момента сигнали за нарушения в Пловдив и областта във връзка с предстоящите избори. Това каза на брифинг заместник-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Събчев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Комисар Събчев посочи, че се работи по сигналите под ръководството на прокуратурата. „Тези сигнали най-често касаят увреждане на агитационни материали, право на достъп до ефирно време в телевизия, също за съмнителни лица, които пребивават на определени места. Има образувано бързо производство по сигнал от гражданин, който се съмнява в автентичността на поставен от негово име подпис. Текат процесуални действия, извършват се експертизи“, каза Събчев и добави, че към момента няма задържани лица във връзка с нарушение на изборните правила.
„Сигналите са предимно от граждани. Имаме готовност като ресурсно осигуряване, за да се отработват всички постъпили сигнали. Необходимият брой служители е наличен и нямаме притеснения от тази гледна точка“, посочи заместник-директорът на Областната дирекция на МВР. На въпрос дали някои от получените сигнали касаят купуване на гласове, комисар Димитър Събчев отговори, че има сигнали с такъв оттенък. „При тях обаче няма конкретика, а само догадки. Дадени лица са чули и се съмняват в нещо, забелязали са непознати лица няколко дни подред в определени райони. В един от сигналите се коментира получаването на сума, предлагана за гласове, но тя е незначителна“, уточни той.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 г.
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.