НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:27


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Теменужка Тодорова, ДЦДУ-Свищов: Ежегодното разработване на нови програми е част от нашата работа, която се стремим постоянно да подобряваме

Теменужка Тодорова, ДЦДУ-Свищов: Ежегодното разработване на нови програми е част от нашата работа, която се стремим постоянно да подобряваме

17 Септември 2019 | 17:52 | Агенция "Фокус"
Свищов. Всяка есен Дневният център за деца с увреждания (ДЦДУ) в Свищов се стреми да разработва нови програми, с които да подобри дейността си. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново директорът на центъра Теменужка Тодорова. Тя припомни, че най-новият проект е услугата „Ранна интервенция и подкрепа на семейства с деца от 0 до 6 години“, която стартира в края на лятото. „Много е важно да достигаме до децата и семействата още преди проблемите да са се увеличили или затвърдили. Много е важно да показваме на младите родителите как да стимулират децата си, как да играят с тях, за да може още в ранните години да развиваме пълният им потенциал. Така, че ще направим всичко възможно, за да продължим услугата и след като срокът, в който трябва да я изпълняваме, приключи“, обясни Теменужка Тодорова. Тя увери, че останалите дейности в центъра също се изпълняват паралелно. Освен това тя благодари на всички дарители, спомоществователи и общинското ръководство за активната подкрепа към институцията.
Луиза ТРАНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

30 са потребителите на новия Център за ранна интервенция и семейна подкрепа в Свищов

30 са потребителите на новия Център за ранна интервенция и семейна подкрепа в Свищов

17 Септември 2019 | 13:07 | Агенция "Фокус"
Свищов. 30 деца консултират специалистите от новия Център за ранна интервенция и подкрепа в Свищов. Услугата работи към Дневния център за деца с увреждания (ДСДУ) в града и е разкрита с финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това каза в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново Теменужка Тодорова, директор на ДЦДУ – Свищов. Тя уточни, че проектът се реализира от фондация „Екип“ – София, с подкрепата на крайдунавската администрация. Той е насочен към семейства с деца на възраст до 6 години. „Хубавото на услугата е, че тя е приоритетно насочена към деца, при които има притеснение, при които родителите имат въпроси и, при които има нужда от още малко допълнителна работа, за да успеят да достигнат пълния си потенциал. Тук искам да подчертая, че в годините назад всички ние, като специалисти, сме установили колко важна е превантивната работа, за да може да се подпомогне ранното детско развитие и да се избегнат евентуални проблеми. Услугата е страхотна, много ефективна и полезна“, каза още Тодорова и благодари на общинското ръководство за безрезервната подкрепа и оказаната помощ. Тя изказа признателност и на фондацията, осигурила подкрепа.
Стойността на проекта е 199 999.80 лв., които са осигурени като безвъзмездна финансова помощ. Продължителността му е 18 месеца, но ще се търсят начини дейностите да станат безсрочни. Целева група на услугата са 60 семейства, като към момента се работи с 30.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.