НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Лучия Таскова, психолог:  Много лекари в България все още отричат връзката между чревното функциониране и детското здраве

Лучия Таскова, психолог: Много лекари в България все още отричат връзката между чревното функциониране и детското здраве

21 Октомври 2019 | 16:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. За съжаление, много лекари в България все още отричат връзката между чревното функциониране и детското здраве. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив психологът и специалист по ранно детско развитие Лучия Таскова. „Затова, чрез събития като гостуването на д-р Едуард Рослер в Пловдив, се стремим да информираме възможно повече хора. Искаме българските деца да могат да бъдат изследвани и с тях да се работи в България, а не да пътуват до чужбина или да се изпращат проби и т.н. Така ще бъде много по-достъпно и от финансова гледна точка“, посочи психологът.
„Изключително труден е пътят на родителите с деца с проблеми в развитието, медицинските специалисти не са толкова запознати с проблема. Това е всъщност е и целта на предстоящата лекция - да привлечем възможно повече медицински специалисти, които да могат да насочват родителите какво точно да изследват и да се постигне развитие при често срещаните проблеми с децата. Много често това са непоносимост към глутен, яйца, лактоза, проблеми с усвояването на хистамина, ДАО-ензима, който отговаря за преработката на хистамина. Просто всеки случай е строго индивидуален. Д-р Рослер разработка протоколите индивидуално, консултира всеки пациент индивидуално“, каза Таскова. По думите й, в повечето случай родителите на деца с проблеми в развитието са много по-информирани от медицинските специалисти по отношение на стъпките, които трябва да се предприемат. „За съжаление, когато имаш дете с проблем в развитието, наистина трябва да пробваш всичко, което би помогнало състоянието му да се подобри“, коментира Лучия Таскова.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.