НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019:  На балотаж се явяват Белгин Шукри от ПП ДПС и Бейсим Расим от Земеделски народен съюз в община Исперих

Местни избори 2019: На балотаж се явяват Белгин Шукри от ПП ДПС и Бейсим Расим от Земеделски народен съюз в община Исперих

28 Октомври 2019 | 14:11 | Агенция "Фокус"
Исперих. На балотаж се явяват Белгин Шукри от ПП ДПС и Бейсим Расим от Земеделски народен съюз в община Исперих. Белгин Шукри от ПП ДПС спечели при 100% обработени протоколи на СИК. Това сочи справка на Агенция „Фокус“ на сайта на ОИК –Исперих. Той спечели с 40.47%, а Бейсим Расим получи 37.33%.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Местни избори 2019: Акад. Антон Дончев: За Славчо Атанасов само добри думи – подписвам се под това

Местни избори 2019: Акад. Антон Дончев: За Славчо Атанасов само добри думи – подписвам се под това

22 Октомври 2019 | 17:57 | Агенция "Фокус"
Пловдив. „Славчо Атанасов е изключително привързан към културата, показвал е една огромна любов към книгата и към културата като цяло. Мога да кажа за него само добри думи. На общи наши участия в културни мероприятия, когато беше кмет на Пловдив, съм го чувал да говори по такъв начин, сякаш е член на Съюза на писателите. И с днешна дата се подписвам под тези свои думи“. Това каза в интервю за сайта „Пловдив 24“ академик Антон Дончев, който има дълго познанство с кандидата за кмет на Пловдив от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
„Да се дават съвети на военачалник, когато участва в битка, не е само неразумно. То е глупаво. Славчо познава хората, които води, познава и хората, с които спори. Познава терена, върху който и за който воюва“, коментира предизборната кампания акад. Антон Дончев. Той пожела на Славчо Атанасов да запази „възрожденския възторг, с който ръководеше срещите на младите хора в Пловдив“, допълва големият български писател.
„Пловдив е културната столица на България. Но, да не забравяме, Пловдив е не само залив, той е устие на могъща културна река, която се опитва да вдигне нивото на цялото българско културно море. Творците, които творят в Пловдив – художници, писатели, музиканти, театрални деятели, те са заслужили правото да се наричат „пловдивчани“. Това право на самочувствие и на гордост трябва да бъде всекимигновено защитавано“, споделя в интервюто маестрото.
Големият писателят разказва, че се е върнал към творчество, на което е посветил половината си живот – киното и телевизията. В момента работи с голяма американска филмова компания за телевизионен сериал по романа му „Странният рицар на свещената книга“. По друг свой сценарий работи с италиански продуценти, а с китайци – върху документален филм.
Академик Антон Дончев се обръща специално към пловдивчани: „Днес материалното владее нашия живот. Пловдивчани, ако искате да сте столичани на културата в България, станете Галилейци. Както Галилей е разбрал, че не Слънцето обикаля около Земята, а Земята се върти около Слънцето, потвърдете, че Духовното определя и ръководи Материалното. Кажете, като политиците на Австралия: „Духовното не само ни разкрива света, то ни казва как да го променим. Духовното създава света.“
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов: Изборът за Пловдив е съдбоносен, много е важно да спечелим

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов: Изборът за Пловдив е съдбоносен, много е важно да спечелим

22 Октомври 2019 | 15:21 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Изборът за Пловдив е съдбоносен, много е важно да спечелим. Това каза кандидатът за кмет на града от НФСБ Славчо Атанасов на среща с представители на бизнеса, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Много е важно да спечелим Пловдив, въпреки че битката е чудовищно неравна, защото ще дадем сила и на НФСБ, и на Валери Симеонов. Партията НФСБ ще израсне вече на съвсем друго ниво когато има кмет на втория по големина град в България. Аз съм доказвал какво мога като кмет и затова хората масово гласуват за мен, независимо от партийни цветове- леви, десни, центристки, най-вече хора, които не са обвързани с политическа партия. Хвърлете всичко на тези избори, изкарайте хората - познати, роднини и приятели, защото наистина изборът за Пловдив е съдбоносен. Ако успеем да пробием в десетте прословути ключови града на България, нещата с нашата партия ще се променят в неузнаваем смисъл. Пробиеш ли в такъв град, нивото на нас като патриоти, като НФСБ, ще скочи. Ще скочи и влиянието ни, за да защитаваме вас – хората от дребния и среден бизнес“, каза Славчо Атанасов.
„Всичко това, което става в България в момента, повярвайте ми, е план. План, чрез който България да бъде превърната в монополна държава – да бъде управлявана от няколко монопола. Средният и дребният бизнес са гръбнакът на всяка една нормална икономика по света. Само че, средният и дребен бизнес дават независимост на хората. Определени партии, като ГЕРБ, БСП и ДПС, нямат интерес от свободни хора със свободна воля. Те имат интерес от стадното чувство – гласуването под строй за конкретния кандидат на „правилната“ партия. Когато има мощен среден и дребен бизнес, това нещо няма да стане, няма как да установят контрол и, най-вече, в гласуването“, посочи кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.
Той изтъкна, че при неговото управление с Общината са работили над 140 фирми, докато в момента броят им е редуциран до 6 фирми, които взимат 90 % от обществените поръчки.
„Ето това е целта на цялото управление в България – контрол, контрол и пак контрол. Затова ви моля, ако искате наистина да увеличим мощта на НФСБ, много е важно да спечелим Пловдив. Допуснем ли това да останат само монополи, нещата в държавата ще станат трагични. Няма държава в света, която да е монополна и да се развива добре икономически. Моделът е един и същ, независимо кой е на власт. Това е моделът на България“, подчерта Атанасов.
Той благодари на лидерът на НФСБ Валери Симеонов, че е застанал твърдо зад кандидатурата му за кмет на Пловдив и че го защитава.
Славчо Атанасов обяви, че за последен път влиза в надпреварата за кметското място в Пловдив. Той се обърна към представителите на дребния и среден бизнес с думите: „Правете си добре сметката, защото на вас са ви необходими хора, които да ви защитават, иначе ще бъде премазани. На ваше място ще дойдат монополите, а когато това се случи – Бог да е на помощ на майка България“.
Тони МИХАЙЛОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: В Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова представителите на бизнеса да бъдат активни участници в политиката

Местни избори 2019: В Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова представителите на бизнеса да бъдат активни участници в политиката

22 Октомври 2019 | 14:27 | Агенция "Фокус"
Пловдив. В Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова представителите на бизнеса да бъдат активни участници в политиката, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Не бягайте от политиката. Това е мръсна и неблагодарна работа, но вие трябва да се занимавате с политика и да не се страхувате да влизате в местната власт, да участвате в избори. В крайна сметка бизнесът държи цяла България на повърхността, особено дребният и среден бизнес, които осигуряват 75 % от работните места в България. Не ги осигуряват държавната администрация и държавните предприятия, а представителите на бизнеса. Те са създателите на благата на държавата, на принадената стойност. Така че, смело влизайте в политиката“, призова Валери Симеонов.
Лидерът на НФСБ подчерта, че в политиката на България няма хора от бизнеса. „В изпълнителната власт няма хора, които да са дошли от бизнеса. В Народното събрание има по-малко от 10 души с успешен бизнес и запознати с проблемите на бизнеса, като половината са от нашата парламентарна група. Е, как да очакваме разбиране от Народното събрание? Как да се търси съдействие от парламента по отношение на бизнеса?“, запита Симеонов.
Представителите на бизнеса изразиха своята благодарност към Валери Симеонов за подкрепата до момента, а от своя страна лидерът на НФСБ обеща: „Имате моята подкрепа, на цялото ръководство, на цялата парламентарна група. Занапред може да разчитате на нашата помощ и ако действително сте решили да ни помогнете и в политически план, за която партия гарантирам, че ще остане и ще продължи да работи в тази посока, тогава действително имате моята благодарност“.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Пловдив: Ако НФСБ успее да победи в кметската надпревара за града, отношението към дребния и среден бизнес ще бъде съвсем различно

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Пловдив: Ако НФСБ успее да победи в кметската надпревара за града, отношението към дребния и среден бизнес ще бъде съвсем различно

22 Октомври 2019 | 14:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ако НФСБ успее да победи в кметската надпревара за града в лицето на Славчо Атанасов, отношението към дребния и среден бизнес, към самия кмет и към политическата формация ще бъде съвсем различно. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Пловдив на среща с представители на бизнеса, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Симеонов се обърна към предприемачите с думите, че кандидатът за кмет на Пловдив Славо Атанасов е честен и доказал се градоначалник, въпреки че е бил мачкан и от управление, че е бил лишаван от бюджет и от това да бъде кмет два поредни пъти, след извършени манипулации по отношение на изборните резултати. „Това е човекът, с който може да започнем да обръщаме ситуацията в България“, подчерта лидерът на НФСБ.
В коментар на проблемите на дребния и среден бизнес в България, Валери Симеонов каза:
„Аз съм човек от бизнеса, човек на действието. Станах част от политиката преди 4 години като депутат в 43-то НС, но много добре познавам бизнес средата в България и проблемите, свързани с нея. А сред основните проблеми е това, че държавата е мащеха на бизнеса, на предприемчивия българин. По-скоро е враг, отколкото приятел. Всеки един от нас си върши работата, гони поставените цели, реализира приходи, плаща данъци, извършва почтена дейност, която отговаря на законите. Какво получаваме от държавата? Ние не искаме помощ, ние не искаме обществени поръчки, а само равни условия – нормална и равноправна конкурентна среда. В България има крещящо неравноправие. Този, който работи по закона, плаща си данъците и не е политически обвързан, е дискриминиран. С други думи, бизнес средата в България е нездрава, тя е болна. Държавата е длъжна да направи така, че предприемачите да са при равни условия, но е абдикирала от това свое задължение“.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов допълни, че голямата проказа на държавата и на бизнеса в нея е неравнопоставеността.
Тони МИХАЙЛОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов със сигнали за брокери на гласове при Цацаров и МВР-министъра

Местни избори 2019: Валери Симеонов със сигнали за брокери на гласове при Цацаров и МВР-министъра

21 Октомври 2019 | 18:19 | Агенция "Фокус"
София. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на гласове на среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов днес. По време на разговорите беше поставен въпросът за гарантиране на честността на вота в изборния ден. Акцентът бе поставен върху Пловдив, съобщиха от пресцентъра на НФСБ. Предоставяйки новите сигнали, Валери Симеонов и членове на ръководството на НФСБ припомниха как на миналите местни избори през 2015 година резултатът в Пловдив бе обърнат в последния момент, а полицията - изтеглена от циганските махали. По време на срещата са били предоставени и сигнали за купуване на гласове в Благоевградска област.Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са се ангажирали да проверят предоставените им сигнали, да проведат допълнителни разговори с директора на ОДМВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, както и да бъде осигурено до края на изборния ден полицейско присъствие в махалите.На второ място е бил поставен въпросът за спазването на Закона за шума през лятото и пасивното отношение на някои полицейски служители и началници. Конкретни сигнали са предоставени за Созопол. В отговор на това МВР-министърът е информирал Валери Симеонов, че шефът на РПУ – Созопол е освободен. Поставен е бил и въпросът за озвучаването на циганските сватби. Като цяло е отчетен положителен резултат от прилагането на Закона за шума. Предстои допълнително синхронизиране на действията на контролните органи за прилагането на закона в цялата му строгост.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов, лидер на НФСБ: Много политици демонстративно нарушават закона, с което обезверяват хората

Местни избори 2019: Валери Симеонов, лидер на НФСБ: Много политици демонстративно нарушават закона, с което обезверяват хората

21 Октомври 2019 | 09:12 | Агенция "Фокус"
София. България винаги е имала закони, но те не се спазват. Един от тях е законът за шума и задължава полицията да отговаря за контрола на шума от заведенията след 23 ч. Много политици демонстративно нарушават закона, с което обезверяват хората. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „Има схема за заблуждаване на общественото мнение – промиване на мозъците на обикновените хора. Схемата е следната – когато има някакъв проблем, всеки застава с изключителен авторитетен вид започва да обяснява, че трябва да се променят законите. Защо спрямо тях не се прилага? Какво значи имунитет на депутат?“, изрази възмущението си Симеонов. По думите му българският народ трябва да разбере, че политиката не е мръсна и кална дейност. „Политиците не са някакви гадни субекти – това са хора от народа, те не стават друго качество като влязат в политиката. Много неприятни моменти има в политиката, като незаслужени квалификации и прочее“, подчерта той. Симеонов допълни, че в политиката не трябва да има търговия, трябва да има честност и принципи. „Ние имаме амбициите да имаме кметове в Пловдив, Добрич, очакваме добри резултати и в София. Не се занимаваме с конкуренцията, гоним си нашите цели“, обясни той. Според него няма да има кой знае какви промени след местните избори. „Промяна очаквам в положителна насока. За 10 години ГЕРБ успя да натрупа много негативи. Много ниско се свали нивото и в парламента. Нивото на политиката се срина“, отбеляза лидерът на НФСБ.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Предизборната кампания се води по отделните области и общини с парите на самите кандидати, Централата не осигурява почти никакви средства

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Предизборната кампания се води по отделните области и общини с парите на самите кандидати, Централата не осигурява почти никакви средства

21 Октомври 2019 | 08:59 | Агенция "Фокус"
София. Кампанията се води по отделните области и общини, със средствата на самите кандидати. Централата не осигурява почти никакви средства, защото ги няма и не сме партия, сраснала се с властта, назначила разни хора, които дават обществени поръчки. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „Средствата идват основно от местни спонсори, с ограничението, че тези хора трябва да са безкористни. Във всеки район се знаят кои са тези спонсори, чиито средства са забранени и това са хората, сраснали се с властта и подкрепящи всяка партия, която идва на власт“, заяви той. Той допълни, че не може да каже колко пари са похарчени за предизборната кампания, след решението за намаляването на субсидията, защото няма много възможност за харчене. На въпроса кой биха подкрепили от партията при възможен балотаж – Йорданка Фандъкова или Мая Манолова, Симеонов посочи, че се те се явяват в коалиция с още три партии и не може да говори от собствено име коя от двете кандидат-кметове биха подкрепили. „Ние се борим за нашия кандидат, който е може би най-позитивния и с най-голям политически опит кандидат за кмет – Стефан Иванов“, категоричен е лидерът на НФСБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Исперих: Разумният патриотизъм е единственият отпор срещу стадното гласуване, организирано от ДПС

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Исперих: Разумният патриотизъм е единственият отпор срещу стадното гласуване, организирано от ДПС

20 Октомври 2019 | 16:16 | Агенция "Фокус"
Исперих. „Призовавам всички вас, които днес изпълвате салона на Народно читалище „Съзнание“ тук, в Исперих – проявете гражданско съзнание, агитирайте всички избиратели да гласуват за разумния патриотизъм, защото това е единственият шанс да получите представителство в местната власт. Знаете, че ДПС докарва гласоподавателите си като стадо до урните „под брой и на глава“. Можем да противостоим, само ако постъпваме умно и сме единни – така се обърна към симпатизантите в Исперих Валери Симеонов, лидер на НФСБ, по време на предизборната среща с кандидата за кмет и водач на листата инж. Димитър Димитров и с кандидатите за общински съветници Георги Великов, Георги Александров, Розалина Янкова, Веселинка Илиева, Таня Маринова, Атанас Димитров и други. На срещата присъстваха също Валентин Касабов, зам. председател на НФСБ и Християн Митев, председател на контролния съвет. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Основни приоритети в програмата на кандидатите на НФСБ са активният диалог с гражданите, откритото и прозрачно управление, привличането на ресурси и инвестиции, изграждането на публично-частни партньорства. „Само така ще насърчаваме стопанската инициатива, ще подобрим благоустройството в общината, което включва неотложни инвестиции за рехабилитация на уличната мрежа и създаването на общинско предприятие „БКС“, ще се грижим за образованието, за младежта и за спорта, за социалните дейности.“ – каза инж. Димитър Димитров.
„За да се случи всичко това, на 27 октомври подкрепете разумния патриотизъм с №8 в бюлетините за избор на кмет и на общински съветници!“ е призивът към гражданите на Исперих от Валери Симеонов, лидер на НФСБ.
По-късно в Шумен лидерът на НФСБ заяви по време на работна среща: Тук НФСБ е единствената политическа сила, която издига жена за кмет на общината – това е Наталия Стефанова, общински съветник и областен координатор на партията, която също води листата на партията за местните избори. Тя е доказала, че работи за хората през целия си мандат като общински съветник, спечелила е уважение и подкрепа от избирателите“.
На срещата присъстваха също Валентин Касабов, зам. председател на НФСБ, Християн Митев, председател на контролния съвет, кандидатите за общински съветници Стилиян Станков, Звездалин Звездев, Митко Димитров, Атанас Костов, Боряна Петкова, Мариана Венкова, Валентин Динков, Тодор Казаков, Йоанна Константинова, Росен Господинов, Альона Атанасова и др.
„Досегашната ми работа и опит са ме убедили, че напредък се постига само ако всеки ден решаваме реалните проблеми на нашите съграждани – каза Наталия Стефанова. "Община Шумен трябва да добие нов облик и да бъде отворена към гражданите и за гражданите", допълни Стефанова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Ще съдействаме за изграждане на околовръстния път на Провадия

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Ще съдействаме за изграждане на околовръстния път на Провадия

19 Октомври 2019 | 12:03 | Агенция "Фокус"
Провадия. С острота и болка гражданите на Провадия поставиха въпроса за изграждането на околовръстен път по време на предизборна среща, в която участваха Валери Симеонов, лидер на партията, Валентин Касабов, зам.-председател, Християн Митев, председател на контролния съвет, кандидатът за кмет на общината Свилен Горанов и кандидатите за общински съветници. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
„Ръководството на партията се ангажира да съдейства активно за изграждането на околовръстен път на града. Винаги сме се стремили да защитаваме интересите на хората с конкретни действия, а не само на думи. Затова нашите кандидати в община Провадия са избрали да работят под девиза „Знаем, можем, искаме!“. Избирателите ни познават и съм убеден, че ще гласуват за истинските патриоти“, подчерта Валери Симеонов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Славчо Атанасов, кандидат за кмет: Данъците в Пловдив са най-високите в страната, така хазна не се пълни

Местни избори 2019: Славчо Атанасов, кандидат за кмет: Данъците в Пловдив са най-високите в страната, така хазна не се пълни

19 Октомври 2019 | 11:40 | Агенция "Фокус"
София. Данъците в Пловдив са най-високите в страната, така хазна не се пълни. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Славчо Атанасов, кандидат за кмет на Пловдив от местна коалиция (НФСБ и ВМРО). „Моята система винаги е била да се управлява с ниски данъци, защото според мъдри финанси и според историята, високи данъци хазна не пълнят. Това се вижда и в момента. 92% беше събираемостта на местните данъци и такси по време на моето управление на Пловдив. В момента тя е между 57 и 58%. В това отношение моделът ми на управление е категорично различен от настоящия“, обясни той. Славчо Атанасов каза още, че сегашната управа оставя убийствено високи дългове на Община Пловдив, като към момента те са на стойност 65 млн. лв. От 1990 година насам Пловдив не е бил по-финансово задлъжнял, отколкото сега, уточни той. В хазната няма нито един лев резерв, добави Атанасов.
Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Славчо Атанасов, кандидат за кмет на Пловдив: Трябва да върнем доверието на пловдивчани във властта и да сложим край на модела „Тотев“

Местни избори 2019: Славчо Атанасов, кандидат за кмет на Пловдив: Трябва да върнем доверието на пловдивчани във властта и да сложим край на модела „Тотев“

19 Октомври 2019 | 11:28 | Агенция "Фокус"
София. 10 години ГЕРБ повтаря един и същи сценарий, трябва да върнем доверието на пловдивчани в управлението. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Славчо Атанасов, кандидат за кмет от местната коалиция (НФСБ и ВМРО). По думите му ПП ГЕРБ е наложила модел на пълна откъснатост на гражданите, никаква връзка с тях, нарушаване при изпълнението на обществените поръчки и разпределянето на средствата. „Светкавично трябва да се върне близкото до хората управление. Аз го наричам управление с човешко лице. Всеки ден кметът и районните кметове трябва да имат приемно време за гражданите. Трябва да се възродят гражданките съвети към районните кметове, за да могат хората пряко да участват в управлението на Пловдив. Всичко това беше съсипано след моя мандат. На второ място – спешно трябва да се решат сериозни инфраструктурни проблеми. Друго важно нещо е екологията, защото и в този сфера проблемите са изключително големи. Сегашните паркови трябва да бъдат реновирани и да се изградят нови зелени площи. Не на последно място, трябва да се обърне внимание на кварталите на Пловдив, защото там живеят над 90% от пловдивчани“, обясни той. Славчо Атанасов коментира още, че сегашното управление е направило и хубави неща, но само в центъра на Пловдив. По думите му кварталите и вътрешнокварталните улици са в ужасяващо състояние. Недостатъчни са детските заведения, добави той.
Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Нашият кандидат Красимир Кръстев ще направи Каварна по-силна

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Нашият кандидат Красимир Кръстев ще направи Каварна по-силна

17 Октомври 2019 | 22:07 | Агенция "Фокус"
Каварна. На среща с гражданите на Каварна в залата на народно читалище „Съгласие“ ръководството на НФСБ и кандидатите за кмет и общински съветници на партията представиха своята програма за развитие на общината. Основните акценти в програмата са сигурността на гражданите, подобряване на инфраструктурата на общината и подкрепата за местния бизнес.
„Красимир Кръстев има опит като общински съветник, има експертиза в сферата на инфраструктурните проекти и може да въведе електронните услуги като улеснение за бизнеса и за гражданите. Той е решителен, отговорен и почтен човек, който ще работи в интерес на общината и на нейните жители“, каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ. „Програмата на Красимир Кръстев и на неговия екип показва не просто познаване на проблемите на Каварна, а воля за ефективното решаване на тези проблеми в интерес на гражданите и на бизнеса“.
Красимир Кръстев представи основните акценти в програмата, свързани с подобряването и възстановяването на общинската инфраструктура – тротоари, осветление, пътища, изграждането на канализация в южната част на града, възстановяването на пристанищни съоръжения, цялостно преасфалтиране на пътя, свързващ града с морската зона, както и оформянето на пешеходна зона към туристически и археологически забележителности.
Програмата предвижда също така предоставяне на общински терен за изграждане на пазар на зеленчукорпроизводители в близост до пътя Дуранкулак – Малко Търново, подобряване на комуникацията с малкия бизнес и въвеждане на електронно управление в общината.
Развитието на туристическия бизнес е от ключово значение за Каварна, затова кандидатите на НФСБ ще настояват за ускорено приемана на Общ устройствен и на План за управление на защитените зони, за повишаване на приходите от туризма и от съпътстващите дейности, както и за преминаване на плаж „Болата“ под управлението на общината.
Програмата включва конкретни мерки за подобряване на обществения ред, медицинското обслужване, културата и образованието в Каварна.
„Най-важното е, че нашите кандидати са хора с умения и опит, доказани в сферата, в която работят. Те са силни с действията си в интерес на гражданите , а не с празни обещания и красиви думи. Благодарим на всички, които присъстваха на срещата днес, и очакваме жителите на община Каварна да подкрепят нашите кандидати на 27 октомври, като гласуват за силна Каварна с № 8 в бюлетините за кмет и за общински съветници!“ каза Валери Симеонов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Попово: Гласувайте за истинските патриоти

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Попово: Гласувайте за истинските патриоти

17 Октомври 2019 | 20:43 | Агенция "Фокус"
Попово. Гласувайте за истинските патриоти! Те са доказали с работата си, а не просто на думи, че са такива“. Така Валери Симеонов, лидер на Националния фронт за спасение на България, се обърна към гражданите на община Попово по време на пъстро тържество в центъра на града, в което участваха и хора от клуб „Традиция“ в Разград. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Листата за общински съветници на НФСБ е под № 8 в интегралната бюлетина, а кандидати са Василиса Стоянова, Кирил Станев, Дарина Дочева, Ивелин Иванов, Елена Добрева, Илия Илиев и Георги Гутев.
„Днес тук съм истински щастлив, каза Валери Симеонов, защото се срещнах не само със земляци и симпатизанти, но и с много роднини. Както знаете, майка ми е от близкото до Попово село Зараево и затова винаги се радвам да съм сред хората тук“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов представи кандидатите за кмет и за общински съветници на ПП НФСБ за Бургас

Валери Симеонов представи кандидатите за кмет и за общински съветници на ПП НФСБ за Бургас

23 Септември 2019 | 13:01 | Агенция "Фокус"
Бургас. Валери Симеонов представи кандидатите за кмет и за общински съветници на ПП Национален фронт за спасение на България (НФСБ) за Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Според Валери Симеонов издигнатите кандидати от листата на партията са хора, доказали се в своя професионален и обществен живот. „В тези листи няма да видите нито един начинаещ политик, нито една, както се казва, политическа калинка. Дай Боже избирателите да прозрат това и да направят своя правилен избор – да не гласуват за тези, които изглеждат добре и които са сресани добре, а да гласуват за тези, които ще променят както Бургас и общините в област Бургас, така и България. Доказали сме за изминалите четири години в Народното събрание и за изминалите две години в изпълнителната власт какво можем да правим. Доказали сме, че сме политическа сила на действието, а не на приказките“, отбеляза Валери Симеонов.
Пръв беше представен кандидатът за кмет на НФСБ и пръв в листата с кандидати за общински съветници за община Бургас д-р Бойко Миразчийски. Според лидера на партията той притежава качествата за достоен кмет на град Бургас. „Потомствен лекар, бургазлия и специалист хирург. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София и оттогава работи в най-голямата бургаска болница – УМБАЛ – Бургас. От 2017 е изпълнителен директор на здравното заведение“, посочи още Валери Симеонов.
Като втори в листата с кандидати за общински съветници беше посочен началникът на Регионална дирекция „Национален строителен контрол“ – Бургас Милен Ненчев. „Той остава в паметта на всички българи с това, че успя да събори т.нар. „кървава чешма“ в село Търнак, издигната в чест на терористите, които взривиха вагона за майки и деца на гара Буново през 1985 година. Това костваше освобождаването от поста му през 2010 година“, отбеляза лидерът на НФСБ.
Следващите кандидати за общински съветници за община Бургас от листата на НФСБ са: Ивайло Вагенщайн, Васил Камберов, Антон Стоянов, Севдалина Пенева, Делян Иванов, Радостин Долчинков, Петър Андонов, Георги Баташки, Коста Влъчков, Янчо Милев, Ивайло Стаматов, Марияна Лефтерова, Боян Дянков, Вълчо Чайков. Кандидатът за кмет на община Камено от листата на НФСБ е Иван Кузманов, а кандидатът за кмет на град Черноморец – Станислав Тодоров, който е и водач на листата с общински съветници в град Созопол. Кандидатът за кмет на село Дебелт отново е Иванка Ангелова, а на село Винарско – Галя Георгиева.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж полицията разпръсква демонстранти една година след началото на протестите на
В Париж полицията разпръсква демонстранти една година след началото на протестит...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.