НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Антон Коджабашев, АБВ: Спортът на територията на Бургаска община е на едно изключително ниско ниво – трябва да сложим край на многото спортни клубове

Местни избори 2019: Антон Коджабашев, АБВ: Спортът на територията на Бургаска община е на едно изключително ниско ниво – трябва да сложим край на многото спортни клубове

17 Октомври 2019 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Бургас. Спортът на територията на Бургаска община е на едно изключително ниско ниво – трябва да сложим край на многото спортни клубове. Това каза водачът на листата за общински съветници на АБВ в Бургас Антон Коджабашев в интервю за Агенция „Фокус“ за местните избори, проблемите на града и програмата на партията. „Това смея да го твърдя, тъй като след като бяхме свидетели на един истински срам във футбола. На национално ниво България загуби катастрофално от Англия. Същото е положението в Бургас, имаме два отбора „Черноморец“ и „Нефтохимик“, които са в А окръжна група, т.е. абсолютно аматьорска. Един град като Бургас, който е четвърти по големина, с възможност да се развива, спортът трябва да е приоритети. Той трябва д а е флаг, който да се развява гордо. Тук виждаме един срам от страна на футбола. Не само футбола, много спортове традиционни за Бургас, като вдигане на тежести, бокс, борба, са на изключително на ниско ниво“, каза още Коджабашев.
Според него трябва да се сложи край на многото клубове. „В момента имаме няколкостотин клуба в Бургас. По всякакви видове спортове, във всеки има по четири, по пет клуба, това е едно източване, изразходване на енергия и средства. Абсолютно ненужно. Би трябвало във всеки спорт, както беше преди през комунизма, където имаше по всеки спорт един клуб. Там са концентрирани най-добрите таланти на този вид спорт, най-добрите треньори и ръководители. За това по онова време имахме изявени спортисти, които прославяха нашия град. Тогава средствата бяха далеч по-скромни, но резултатите далеч по-ефективни. С тези средства, които в момента се отпускат, ако се направи един общински спортен клуб и той обхване всичките спортове, като шапка общината да е, да финансира реално истински спортове, а не спортисти и клубове, които имитират спортна дейност. Тогава според мен би имало добри резултати, бихме могли да бъдем горди и щастливи от тях“, обясни още Коджабашев.
Деница КИТАНОВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение“
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Антон Коджабашев, АБВ: Бургазлии да не вярват сляпо на всяко кречетало, което говори гръмки слова

Местни избори 2019: Антон Коджабашев, АБВ: Бургазлии да не вярват сляпо на всяко кречетало, което говори гръмки слова

17 Октомври 2019 | 10:45 | Агенция "Фокус"
Бургас. Бургазлии да не вярват сляпо на всяко кречетало, което говори гръмки слова. Това каза водачът на листата за общински съветници на АБВ в Бургас Антон Коджабашев в интервю за Агенция „Фокус“ за местните избори, проблемите на града и програмата на партията. „Нека се обърнат назад и да видят кой какво е направил в миналото. Преди това какво са направили тези хора и какво биха могли да направят в бъдеще. Ние от АБВ имаме самочувствието, че болшинството от хората в АБВ сме много сериозно минало, допринесли сме много неща за Република България. В момента също АБВ стои стабилно на бургаска територия. Надяваме се, че ако бъдем избрани повечето от нас, бихме могли да допринесем много за развитието на целия град“, каза още Коджабашев. Той обясни, че кампанията в Бургас е започнала много агресивно от страна на някои кандидати за кметове и общински съветници. „Няма да цитирам имена, но кампанията е много нечистоплътна кампания в самото начало. Стабилните играчи, които имат реални шансове и за кметска победа и за влизане в общинския съвет има една толерантност“, изтъкна Коджабашев. По думите му това са големите партии, включително и АБВ, която е представена в местния парламент. „Караме си съвсем редовно и нормално кампанията. Казваме си своите инициативи, които бихме могли да предприемем и не черним абсолютно никого. За нас кампанията трябва да протече в дух на толерантност. За съжаление това не се наблюдава при определени хора“, допълни още водачът на листата за общински съветници на АБВ в Бургас.
Деница КИТАНОВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение“
.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Антон Коджабашев: ПП АБВ ще се бори нещата, които куцат в Бургас, да бъдат изправени

Местни избори 2019: Антон Коджабашев: ПП АБВ ще се бори нещата, които куцат в Бургас, да бъдат изправени

8 Октомври 2019 | 17:11 | Агенция "Фокус"
Бургас. ПП АБВ ще се бори нещата, които куцат в Бургас, да бъдат изправени. Това каза кандидатът за общински съветник Антон Коджабашев от АБВ по време на откриването на предизборната шатра на партията в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. „В момента визуално Бургас върви добре, но икономиката и много други неща остават на заден план. Много хора от други партии говорят само в бъдеще време, а аз искам да кажа, че ПП АБВ говори и в минало, и в настояще време, не чак толкова в бъдеще време. В минало време съм донесъл за Бургас, областта и България 3 златни медала от европейско първенство, 3 златни медала от световно първенство, 27 световни рекорда, в настояще време като заместник-председател на Комисията за младежта и спорта съм направил доста предложения, които да спомогнат за спорта в Бургас, но и за много други начинания“, заяви Коджабашев.
По думите му партията очаква да има между 4 и 6 общински съветници в Бургас. „Смятам, че сме доста различни от всички останали партии. Нашите приоритети са чист въздух, здравеопазване, спорт и много други неща, които касаят гражданите на град Бургас и ще апелираме всичко това да бъде подобрено“, поясни Антон Коджабашев.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.