НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:22


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Красимир Папукчийски, НКЖИ: Предстои изграждане на  осигурителна техника в участъка Русе – Каспичан

Инж. Красимир Папукчийски, НКЖИ: Предстои изграждане на осигурителна техника в участъка Русе – Каспичан

15 Октомври 2019 | 11:05 | Агенция "Фокус"
София. Предстои изграждане на осигурителна техника в участъка Русе – Каспичан. Това каза инж. Красимир Папукчийски, главен директор на НКЖИ, съобщиха от пресцентъра на дружеството. „Искам да подчертая какво предстои в Северна България. „В настоящия програмен период с европейско финансиране ще се предстои изграждане на осигурителна техника в участъка Русе – Каспичан като процедурите за строителство на железния път вече са стартирали“, добави инж. Папукчийски. По думите му на етап проектиране е модернизацията на жп възли Горна Оряховица, Русе, Варна, диспечерско управление в Горна Оряховица и модернизация на жп линията от Мездра до Горна Оряховица. „Немалка част от инвестициите на НКЖИ са насочени към Искърското дефиле, и то в жп участъка София – Мездра, където на следващ етап предвиждаме да направим диспечерско управление и съответно повишаване на скоростите и намаляване на времето за пътуване. От Мездра до Варна скоростта на движение на влаковете ще е 120 – 130 км/ч, като на места в правите отсечки ще достига 160 км/ч.“, обясни още главният директор на НКЖИ. Той коментира, че железопътният транспорт е най-безопасният и зелен. „Не само не произвежда вредни емисии, но съществено намалява натовареността на автомагистралите и пътищата. В тази връзка има с какво да се похвалим – постигнахме добри резултати при прехвърлянето на тировете на релси от граница до граница, и мога да кажа, че за последната една година Интермодален терминал Пловдив е завишил изпълнението на програмата и трафик-прогнозите с почти 120%“, посочи още инж. Папукчийски. „На практика това означава, че само в рамките на месец по магистралата от Свиленград до Пловдив се движат над 2200 тира по-малко. Това е съвсем реално намаляване на рисковете от произшествия и опазване на околната среда чрез намаляване на вредните въглеродни емисии“, допълни имж. Красимир Папукчийски.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Красимир Папукчийски, НКЖИ: По-голямa част от строителните дейности по жп направление София – Бургас са завършени

Инж. Красимир Папукчийски, НКЖИ: По-голямa част от строителните дейности по жп направление София – Бургас са завършени

15 Октомври 2019 | 10:54 | Агенция "Фокус"
София. По-голямa част от строителните дейности по жп направление София – Бургас по оперативните програми „Транспорт 2007 – 2013“ и „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“ („ОПТТИ 2014 – 2020“) са завършени. Това каза инж. Красимир Папукчийски, главен директор на НКЖИ, съобщиха от пресцентъра на дружеството. „Целият участък е разделен на 4 големи проекта, които от своя страна се изграждат на подучастъци. Жп отсечката София – Елин Пелин в момента е в процес на изпълнение и очакваме тази линия да бъде завършена през април 2021 г. Относно жп трасето Елин Пелин – Костенец много проблеми от най-различно естество забавиха изпълнението на проекта. През февруари 2019 г. беше обявено класирането на участниците в търга, в резултат на което има подадени общо 10 бр. жалби за трите подучастъка“, добави инж. Папукчийски. По думите му към момента решенията на Комисията за защита на конкуренцията се обжалват пред Върховния административен съд. „Всички решения на ВАС, които не подлежат на обжалване, се очаква да бъдат факт съвсем скоро“, допълни той. „По направлението Пловдив – Бургас дейностите по модернизацията на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в жп участък Пловдив – Бургас, предвидени в обхвата на проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, Фаза 2”, ще бъдат изцяло завършени до края на 2023 г.“, уточни главният директор на НКЖИ. „Модернизацията на жп отсечка Стралджа – Церковски е завършена успешно през април 2018 г. За жп отсечката Скутаре – Оризово към момента се осъществява предаване на обекта от изпълнителя на възложителя“, обясни инж. Папукчийски. Той коментира, че в ход е подписване на актове Образец 16. „Сега се извършва включване на системите за сигнализация и телекомуникации в участъка в пробна експлоатация. В началото на октомври подписахме договор с избрания изпълнител за проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас. Този месец предстои подписване на договор за изпълнението на „Модернизация на железопътен участък Оризово – Михайлово”, посочи още инж. Папукчийски.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НКЖИ ще подпише договор за изграждане на железопътната линия Пловдив – Бургас

НКЖИ ще подпише договор за изграждане на железопътната линия Пловдив – Бургас

3 Октомври 2019 | 07:40 | Агенция "Фокус"
София. НКЖИ ще подпише договор за изграждане на железопътната линия Пловдив – Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ. Предметът на договора е „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив - Бургас“, част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, Фаза 2“ и ще бъде подписан с избрания Изпълнител – Консорциум „Плобур“, състоящ се от фирмите „Джи Пи Груп“ АД, „Мармет“ АД, „Бомбардие Транспортейшън Итали“ АД и „Бомбардие Транспортейшън Полска“ ООД. Събитието ще се състои от 15.30 часа в сградата на НКЖИ в присъствието на инж. Красимир Папукчийски – генерален директор на ДП НКЖИ и инж. Мария Чакърова – директор на Дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“.
Изпълнението на проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, Фаза 2“ се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд, чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НКЖИ ще подпише договор за изграждане на железопътната линия Пловдив – Бургас на 3 октомври

НКЖИ ще подпише договор за изграждане на железопътната линия Пловдив – Бургас на 3 октомври

2 Октомври 2019 | 15:00 | Агенция "Фокус"
София. НКЖИ ще подпише договор за изграждане на железопътната линия Пловдив – Бургас на 3 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ. Предметът на договора е „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив-Бургас“, част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ и ще бъде подписан с избрания Изпълнител – Консорциум „Плобур“, състоящ се от фирмите „Джи Пи Груп“ АД, „Мармет“ АД, „Бомбардие Транспортейшън Итали“ АД и „Бомбардие Транспортейшън Полска“ ООД. Събитието ще се състои на 3 октомври 2019 г. от 15.30 часа в сградата на НКЖИ в присъствието на инж. Красимир Папукчийски – генерален директор на ДП НКЖИ и инж. Мария Чакърова – директор на Дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“.
Изпълнението на проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд, чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.