НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Младен Маринов представи позицията на България по темите на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

Министър Младен Маринов представи позицията на България по темите на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

8 Октомври 2019 | 15:05 | Агенция "Фокус"
Люксембург. В рамките на формата „Вътрешни работи“ на заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ България приветства инициативата на Финландското председателство да продължи дискусията по развитието на модерните технологии и влиянието им върху правоприлагането. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Колкото по-активно и ефективно използваме новите технически достижения, толкова по-адекватно ще се справяме с актуалните заплахи за сигурността, заяви министър Маринов. Той подчерта важността от възприемането на координиран подход, в диалог с научните и изследователски среди. В този смисъл България напълно подкрепя идеята за създаване на Център за иновации в Европол, който да подпомага държавите членки с модерни технически ресурси и висококвалифицирани експерти.
Министрите дискутираха също и въпроса за хибридните заплахи и вътрешната сигурност с оглед набелязването на начини, по които ЕС би могъл по-добре да подкрепи държавите членки при откриването, идентифицирането и противодействието от гледна точка на правоприлагането и гражданската защита. Разглеждаме въпроса като мултидисциплинарен и считаме, че в работата по него следва да бъдат ангажирани структури и механизми от различни европейски политики, посочи министър Младен Маринов, подчертавайки ключовото значение на координирания и адекватен отговор не само от всички компетентни институции на национално ниво, но и на съвместни действия в рамките на ЕС.
Вътрешните министри обсъдиха и мерките за по-ефективна превенция, разкриване и справяне с формите на насилствен екстремизъм и тероризъм, както и подготовката за прилагане на новата правна рамка за оперативна съвместимост.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов е на посещение в Люксембург за участие в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

Министър Младен Маринов е на посещение в Люксембург за участие в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

8 Октомври 2019 | 07:33 | Агенция "Фокус"
Люксембург. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, което се провежда в Люксембург. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В рамките на формата „Вътрешни работи“ министрите обсъждат въпроси, свързани с крайнодесния екстремизъм и тероризъм, бъдещи стъпки на национално равнище и на равнище ЕС за подобряването на обмена на информация, хибридни заплахи и вътрешна сигурност с оглед набелязване на начините, по които ЕС би могъл по-ефективно да подкрепя държавите членки при откриването, идентифицирането и противодействието от гледна точка на правоприлагането и гражданската защита; общ преглед и актуално състояние в областта на миграцията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов ще участва в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

Министър Младен Маринов ще участва в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

7 Октомври 2019 | 15:40 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще участва в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, което ще се проведе в Люксембург на 7 и 8 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В рамките на формата „Вътрешни работи“ министрите ще обсъдят въпроси, свързани с крайнодесния екстремизъм и тероризъм, бъдещи стъпки на национално равнище и на равнище ЕС за подобряването на обмена на информация, хибридни заплахи и вътрешна сигурност с оглед набелязване на начините, по които ЕС би могъл по-ефективно да подкрепя държавите членки при откриването, идентифицирането и противодействието от гледна точка на правоприлагането и гражданската защита; общ преглед и актуално състояние в областта на миграцията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомври 2019 г.
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомвр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.