НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Проф. Асен Николов: Благодаря за честта, която ми оказва госпожа Фандъкова да бъда в листата за общински съветници

Проф. Асен Николов: Благодаря за честта, която ми оказва госпожа Фандъкова да бъда в листата за общински съветници

20 Септември 2019 | 12:44 | Агенция "Фокус"
София. Благодаря за честта, която ми оказва госпожа Фандъкова да бъда в листата за общински съветници. Това каза проф. Асен Николов, началник на Родилна клиника в Университетска Акушеро-Гинекологична Болница „Майчин Дом”, ръководител на Университетската катедра по акушерство и гинекология в Медицинския факултет на Медицинска Академия – София, пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус". „Благодаря за честта, която ми оказва госпожа Фандъкова. За мен тя е един изключително достоен човек и един кмет, който е доказал своята ефективност в досегашното управление. Като започнем от комуникационните транспортни системи на града, преминем през едни изключително важна тема, каквато е хигиената на София, защото един голям град без хигиена, без правилно сортиране и прибиране на отпадъчните материали, категорично води до изключително неблагоприятни епидемиологични условия. Преминаваме и към околната среда като цяло – въздухът на София също е изключително важен. В последните години има значителни успехи, защото лошият въздух създава условия, не само в качеството на живот, но за респираторни заболявания на белите дробове, за сърдечно съдови заболявания, които категорично отразяват на най-младите и на възрастното население на София“, подчерта проф. Николов. Той допълни, че опитът му досега е от участието в общинска комисия по асистирана репродукция. „Също преди три-четири години една много иновативна програма, която днес действа успешно с проф. Костов и ректора на университета Златков, участваме в тази комисия. Има реализирани бременности и бебета. Това, което е направено досега съм сигурен, че родените бебета ще бъдат в една добра грижа. Надявам се заедно да се погрижим да има повече места в яслите и детските градини. Те трябва да бъдат решени така, че да има качествени, добре организирани по место, което да бъде близо за родителите. Естественият преход след това са и училища, където да могат да учат тези деца“, каза още проф. Николов.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Започваме подготовката и организацията за откриването на първия детски общински медицински център

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Започваме подготовката и организацията за откриването на първия детски общински медицински център

20 Септември 2019 | 12:30 | Агенция "Фокус"
София. Започваме подготовката и организацията за откриването на първия детски общински медицински център. Това каза кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти, след представяне на телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни в АГ болница „Майчин дом“, предаде репортер на Агенция "Фокус". „Имахме разговори с министъра на здравеопазването. Вече е освободена сградата на бившия център по наркомании и вече Столична община е изцяло във владение. Това е една възможност на майките да потърсят първата помощ при една добре оборудвана и със специалисти“, каза още тя. „Очаквам екип от специалисти да разработи концепцията за този детски медицински център. Ще дадем средства за ремонтирането и оборудването на сградата“, допълни Фандъкова.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Йорданка Фандъкова: проф. Асен Николов ще бъде част от иновативния екип на Столична община

Кметът Йорданка Фандъкова: проф. Асен Николов ще бъде част от иновативния екип на Столична община

20 Септември 2019 | 12:07 | Агенция "Фокус"
София. Проф. Асен Николов ще бъде част от иновативния екип на Столична община. Това каза кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти, след представяне на телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни в АГ болница „Майчин дом“, предаде репортер на Агенция "Фокус". Кметът на София му благодари, че е решил да се включи в листата на общинските съветници. "Знаете, че проф. Николов освен началник на клиниката е и национален консултант по акушерство и гинекология, председател на българското дружество по акушерство и гинекология. Той е доказан професионалист,на който софиянци са се доверя вали и ще могат да се доверя в бъдеше", каза още тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 година
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 го...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.