НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Отпадна забраната за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортно мероприятие с висок риск

Отпадна забраната за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортно мероприятие с висок риск

26 Септември 2019 | 12:51 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът прие промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на второ четене, предаде репортер на Агенция "Фокус". Законопроектът е продиктуван от анализ на динамично променящата се практика отразена и в разпоредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход към безопасност, сигурността и обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия, подписана от Република България на 3 юли 2016 г. Тя предстои да се ратифицира от Народното събрание.
Със законопроекта се предлага отмяната на текстовете, отнасящи се до забрана за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортното мероприятие, когато то е определено като мероприятие с висок риск.
В настоящия момент в Народното събрание има сформирана работна група, която разработва изцяло нов Закон за безопасността и сигурността по време на спортни мероприятия, който се опира изцяло на основните принципи на новата Конвенция. Също така според вносителите е необходимо текстовете, отнасящи се до достъпа до спортното мероприятие да бъдат прецизирани в новия закон, с цел да се осигури максимална защита на личните данни на гражданите.
Законопроектът ще допринесе за по-ефективна и резултатна законодателна политика в борбата срещу безредиците по време на футболни мачове и спортни мероприятия.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народното събрание прие промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия

Народното събрание прие промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия

18 Септември 2019 | 10:05 | Агенция "Фокус"
София. Народното събрание прие промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия на първо четене, предаде репортер на Агенция "Фокус". Проектът е изготвен във връзка с необходимостта от прецизиране на текстовете, касаещи продажбата на билети за спортни мероприятия. Предлаганите за отмяна текстове са част от пакета мерки, които бяха заложени в закона с цел превенция на противообществените прояви. Законопроектът предлага отмяната на текстове, отнасящи се до забрана за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортното мероприятие, когато то е определено като мероприятия с висок риск. Към момента след последваща оценка на въздействие на нормата, тя се оказва неефективна и създава потенциална възможност да ескалира безредици.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.