НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Пожарът край Котел е локализиран

Сливен: Пожарът край Котел е локализиран

13 Септември 2019 | 19:14 | Агенция "Фокус"
Сливен. Пожарът край Котел е локализиран от всички страни. Това съобщи за Агенция "Фокус" началникът на "Национален оперативен център" ПБЗН комисар Тошко Бързилов. Продължава да се работи по периметъра, за да не се допуска неговото развитие. Тази вечер ще останат на дежурство служители на горските стопанства и на „Пожарна безопасност на населението. Утре сутрин ще бъдат включени модули на армията за охлаждане по периметъра на пожара. Няма опасност за населените места засега. Създадена е необходимата информация.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Загасен е пожарът в района на яз. „Батак“

Пазарджик: Загасен е пожарът в района на яз. „Батак“

13 Септември 2019 | 14:56 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. На 12 септември 2019 г., в 13.27 ч., в Оперативния център при РДПБЗН-Пазарджик е получен сигнал за горски пожар в района на яз. „Батак“, съобщиха от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. На мястото на произшествието са изпратени 3 противопожарни автомобила и 4 оперативни автомобила от РДПБЗН-Пазарджик, 3 автомобила и служители на Държавното горско стопанство (ДГС). Пожарът е обхванал площ от около 100 дка смесена гора (преобладават иглолистни дървета). В 17.30 часа на място е извикан и хеликоптер от Министерство на отбраната предназначен за гасене на горски пожари. В 20.30 часа пожарът е погасен. В тъмната част на денонощието на дежурство е оставен 1 противопожарен автомобил с 3 пожарникари и 2 автомобила с 5 служители на (ДГС).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Военнослужещи от Българската армия оказват помощ в гасенето на пожара в района на град Котел

Военнослужещи от Българската армия оказват помощ в гасенето на пожара в района на град Котел

13 Септември 2019 | 12:06 | Агенция "Фокус"
Котел. 65 военнослужещи от две военни формирования в Ямбол и Сливен оказват помощ в гасенето на пожара, възникнал в местността „Сухи дол“ в землището на град Котел. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
Модулът от 42-ри механизиран батальон – Ямбол включва 35 военнослужещи и 4 броя техника. Негов ръководител е капитан Деян Добрев. Модулът от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен се състои от 30 военнослужещи и 4 броя техника и е под ръководството на майор Михаил Михов.
Военнослужещите действат съвместно с пожарните служби на гр. Сливен, Котел и Омуртаг на основание отправено искане от главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на командира на Сухопътните войски.
В погасяването на пожара от 10.00 ч. се включват и два екипажа военнослужещи и хеликоптер Ми-17 с окачен съд тип „bambibucket“ от военно формирование 32 040 (Крумово).Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Продължава гасенето на пожара в местността Сухи дял край град Котел, засегнати са около 3500 декара ливади, поляни, сухи треви, папрат и 100 декара горска площ

Сливен: Продължава гасенето на пожара в местността Сухи дял край град Котел, засегнати са около 3500 декара ливади, поляни, сухи треви, папрат и 100 декара горска площ

13 Септември 2019 | 11:31 | Агенция "Фокус"
Котел. Продължават действията по гасене на пожара в местността Сухи дял край град Котел. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.
Сигналът за горящи супи треви и папрат в местността над град Котел е получен в 12.39 часа вчера. Гасенето на пожар продължи цяла нощ. В момента на място се намират 9 екипа на регионалните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен и Котел, екипи на РСПБЗН в Омуртаг, Шумен, Горна Оряховица и Елена. Помощ при гасенето оказват два военни модула на военните формирования в Сливен и Ямбол, служители и техника на Държавно горско стопанство, доброволци, сили и средства, осигурени от ръководството на община Котел. Днес се очаква в гасенето да се включи хеликоптер от базата в Крумово, осигурен от Министерството на отбраната. Към момента са засегнати около 3500 декара ливади, поляни, сухи треви, папрат и 100 декара горска площ.
Предприети са всички необходими действия по недопускане на разпространение на пожара и неговото овладяване. През вчерашния ден работата на екипи е била затруднена от силния вятър в района на пожара.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пожарът в района на Котел продължава

Пожарът в района на Котел продължава

13 Септември 2019 | 07:41 | Агенция "Фокус"
Котел. Пожарът, който възникна вчера по обяд в суха папрат в местността Сухи дял над Котел, продължава и днес. Това каза за Агенция "Фокус" директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението - Сливен Владимир Демирев "Правим организация за овладяване на горенето. Повикали сме допълнителни екипи от Сливен, Горна Оряховица, Елена и екип от Омуртаг от вчера. Чакаме два екипа от военните формирования от Българската армия", . По думите му няма пострадали.
Пожарът е обхванал голяма площ. Няма опасност за града. Сигналът за възникналия пожар е получен в 12 часа по обяд, пожарникарите веднага са се насочили към мястото на огъня.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Горски пожар гори на тежък терен край язовир Батак, огънят е локализиран

Пазарджик: Горски пожар гори на тежък терен край язовир Батак, огънят е локализиран

12 Септември 2019 | 20:35 | Агенция "Фокус"
София. Пожарникари от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН)-Пазарджик са локализирали и към момента доизгасяват горски пожар на тежък терен в района на язовир „Батак“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за възникналия огън е постъпил в ранните следобедни часове, засегната е площ от около 100 дка смесена гора, както и сухи треви и храсти. Заради тежкия терен към мястото са изпратени огнеборци и техника от районите служби в Батак, Пещера, Велинград и Пазарджик. Заедно с тях в гасенето са участвали горски служители с високопроходима техника. На по-късен етап от въздуха в гасенето е включен и хеликоптер от Авиобаза „Крумово“. Машината е направила 25 захода и изхвърляла вода върху сложния пресечен терен.
Сигнал за пожара в сухи треви и папрат в землището на Котел е постъпил в РДПБЗН-Сливен по обед. Незабавно на място са насочени пет екипа от сливенската пожарна служба, предислоциран е и екип от пожарната в Омуртаг. В действията по овладяване на огъня са се включили също служители на Държавното горско стопанство и доброволческа група от Котел.
И двата пожара не представляват опасност за населените места в съответните райони. Няма данни за пострадали и загинали хора.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Владимир Демирев, РДПБЗН - Сливен: Силният вятър пречи на пожарникарите да локализират пожара над Котел

Комисар Владимир Демирев, РДПБЗН - Сливен: Силният вятър пречи на пожарникарите да локализират пожара над Котел

12 Септември 2019 | 20:12 | Агенция "Фокус"
Котел. Силите на Противопожарните служби от Сливен, Котел и Омуртаг засега не успяват да локализират пожара в местността Сухи дял над Котел. Причината за това е силният вятър и сушавата година, съобщи за Радио "Фокус" - Сливен директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Сливен Владимир Демирев, който ръководи гасенето. "Огънят се прехвърля заради вятъра, за съжаление събраните сили и средства не успяват да го овладеят", съобщи комисар Демирев. Огънят е обхванал много голяма площ и на пожарникарите им се налага да работят на широк фронт, посочи Демирев.
Все още не може да се направи преценка, каква площ е обхваната от огъня, той на места е загасен, но пламва на друга, допълни още началникът на Сливенската пожарна.
Сигналът за пожара е постъпил около 12.00 часа днес. На място са насочени екипи от Сливен, Котел и Омуртаг. Включено е и доброволното формирование от Котел.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Пожар гори в района на Котел, огнеборците полагат усилия да предотвратят прехвърлянето му в горските масиви

Сливен: Пожар гори в района на Котел, огнеборците полагат усилия да предотвратят прехвърлянето му в горските масиви

12 Септември 2019 | 19:06 | Агенция "Фокус"
Котел. Голям пожар е възникнал по обяд в суха папрат в местността Сухи дял над Котел, съобщи за Радио "Фокус" - Сливен говорителят на ОДМВР - Сливен Първолета Мандинска.
Пожарът е обхванал голяма площ, пожарникарите полагат всички усилия да предотвратят прехвърлянето му в горските масиви. На място са пет автомобила - от Сливен, Котел и Омуртаг. На място е и комисар Владимир Демирев, началник на Сливенската противопожарна служба.
Няма опасност за града. Сигналът за възникналия пожар е получен в 12 часа по обяд, пожарникарите веднага са се насочили към мястото на огъня.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 година
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 годи...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.