НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Радио „Фокус“-Бургас спечели при дисциплината „Пожарна мишена“ в състезанието „Младежки противопожарни отряди“

Радио „Фокус“-Бургас спечели при дисциплината „Пожарна мишена“ в състезанието „Младежки противопожарни отряди“

12 Септември 2019 | 19:52 | Агенция "Фокус"
Бургас. Радио „Фокус“-Бургас спечели при дисциплината „Пожарна мишена“ в състезанието „Младежки противопожарни отряди“ в рамките на Седницата на пожарната безопасност в Бургас.
Проведоха се демонстрации с пожарогасители, на спасителни дейности чрез използване на алпийски способи и на височинно спасяване. В демонстрациите се включиха представители на БЧК, ученици от училище „Княз Борис“, жители и гости на Бургас.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Васил Василев, РДПБЗН – Бургас: Имаме 2932 произшествия за миналата година

Комисар Васил Василев, РДПБЗН – Бургас: Имаме 2932 произшествия за миналата година

12 Септември 2019 | 16:11 | Агенция "Фокус"
Бургас. Не сме имали произшествия на големи площи и горски полски фонд, които да не можем да овладеем със силите и средствата си, с които разполагаме в продължение на няколко часа. Това каза пред журналисти комисар Васил Василев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Бургас, предаде репортер Радио „Фокус“ – Бургас. „По отношение на зимния период имахме една сравнително спокойна зима както и не сме имали произшествия, свързани в сграден фонд. За миналата година имаме 2971 произшествия, а за същия период тази година – 2932 произшествия, т.е. като цифри произшествията ни са съпоставими“, отбеляза още комисар Василев. По думите му пожарите с материални загуби са 451, а за миналата година – 351 произшествия.
„Искам да обърна внимание за загиналите – миналата година бяха 7 души на територията на областта, тази година са двама. При загиналите, ние не отчитаме такива при пътнотранспортни произшествия, това е от ангажиментите и е приоритет на колегите от сектор „Пътна полиция“ в цялата страна. Там участваме и ние, където за съжаление се случват много неприятни и тежки пътнотранспортни произшествия“, заяви комисар Василев. Относно лъжливите повикванията, той уточни, че цифрата се върти около 90. „Изглежда не можем да свалим тази цифра, както е известно събитията минават през тел. 112 и нямаме право да подлагаме на съмнение на това, което ни се подаде, въпреки че винаги правим обратни връзки с подаващия сигнал за дадено събитие, но предпочитаме да изпратим автомобил, за да не се окаже, че сме реагирали по-късно. Така че един такъв разход на гориво и на ресурс е по-добре да бъде направен, отколкото да го спестим и след това да се окаже, че е имало събитие“, уточни директорът на РДПБЗН – Бургас.
Комисар Васил Василев отправи своите благодарности към общинските съветници по места, които взимат решения в подкрепа на службите по места.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Николов, кмет на Бургас: Общината има желание да се включи в изграждането на втора противопожарна служба

Димитър Николов, кмет на Бургас: Общината има желание да се включи в изграждането на втора противопожарна служба

12 Септември 2019 | 15:05 | Агенция "Фокус"
Бургас. Освен финансовата подкрепа, която осигуряваме, Община Бургас има желание да се включи в изграждането на втората противопожарна служба. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на официалната церемония за отбелязване на Професионалния празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР – 14 септември, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. „Включително съвсем наскоро успяхме да внесем всички документи за санирането на сградата. Фишът е попълнени и се очаква колегите от Регионалното министерство да си свършат бързо работата. Ще помогнем и за това материалните ви условия на работа да са по-добри“, заяви Николов.
„Ще използвам случая да благодаря за доброто сътрудничество и взаимопомощ с местната власт“, каза още кметът на Бургас и добави, че на града му се е случило всичко – терористични актове, тежки наводнения и пожари, за съжаление - с жертви. „Аз, като кмет, когато служебният ми телефон съобщи за даден инцидент или тежко произшествие, първото нещо е да попитам дали вие сте реагирали и кога сте получили сигнала. Спокоен съм защото съм обеден, защото в Бургас работят изключително добри професионалисти“, посочи Николов.
„Вие първи влизате в огъня и в тежките ситуации, свързани с наводненията и реагирате изключително професионално“, уточни кметът на Бургас. Димитър Николов отправи благодарности към директорът на РДПБЗН Васил Василев и цялото ръководство за добрата колегиалност и административна подкрепа.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Васил Василев, РДПБЗН-Бургас: От началото на април във Върли бряг беше въведена в експлоатация сграда, в която се обучават различни групи от населението

Комисар Васил Василев, РДПБЗН-Бургас: От началото на април във Върли бряг беше въведена в експлоатация сграда, в която се обучават различни групи от населението

12 Септември 2019 | 14:26 | Агенция "Фокус"
Бургас. От началото на април във Върли бряг на територията на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН)-Бургас беше построена и въведена в експлоатация сграда, в която се обучават и предстои в един тригодишен период да се обучават, различни групи от населението, от администрацията във връзка с ликвидиране на произшествия, свързани с нашата дейност, най-вече наводнения“. Това каза комисар Васил Василев, директор на РДПБЗН-Бургас, по време на официалната церемония за отбелязване на Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР – 14 септември, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. По думите му и днес се извършват обучения от служители на няколко дирекции.
„Нещо добро като факт, което задължително трябва да споменем е, че до края на годината, ще зафукционира сградата на пожарната в Карнобат, която обслужват и Сунгурларе. Там ситуацията беше доста драматична, обитаваната сграда беше от пред 1900-та год.“, заяви комисар Василев. По думите му е получено разрешение за строеж от Община Бургас за започване строителство на сграда в района на Победа за Втора районна служба. „Имаме много техника, която е поставена в атмосферните условия и не се съхранява добре. Ще си подобрим обслужването на гражданите в съответния район и ще достигаме по-бързо до произшествията, които засягат кв. „Победа“, както и населените места, които обслужва службата“, отбеляза комисар Василев.
Той отправи благодарност за подкрепата, която пожарникарите получават от Община Бургас, както и всички общини. „Искам да благодаря и на колегите, мога да кажа, че редът и порядъкът са факт, нямаме през последната година събитието, което не сме успели да овладеем по възможно най-бързия начин. Разбира се природата има заслуга за това, няма как бедствия от рода на наводнения, които имахме за съжаление.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Огнеборци отбелязват с вълнуващи демонстрации в седмицата на пожарната безопасност

Бургас: Огнеборци отбелязват с вълнуващи демонстрации в седмицата на пожарната безопасност

12 Септември 2019 | 08:55 | Агенция "Фокус"
Бургас. Бургаски огнеборци ще се включат с вълнуващи демонстрации в Седмицата на пожарната безопасност. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Събитието ще се състои на 12 септември от 18.00 часа пред Пантеона. Спортен клуб по пожароприложен спорт - Бургас ще покаже рекордьорски умения в "Бойно разгръщане на мотопомпа", а служители на Сектор "СОД" с участието на Станислав Райчев ще направят демонстрация на височинно спасяване. Организатори на проявата са РДПБЗН- Бургас и НСПС " Огнеборец" Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 година
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 годи...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.