НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:22


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации дадоха висока оценка за Благоевград

Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации дадоха висока оценка за Благоевград

13 Септември 2019 | 17:29 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации, които вчера пристигнаха в Благоевград, посетиха културно-исторически обекти във възрожденския квартал „Вароша“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Домакинът на корпуса, кметът д-р Атанас Камбитов, организира опознавателна обиколка, като им представи „Измирлиевата къща“, обновената галерия „Свети Лука“, както и Регионален исторически музей, където бе подредена изложба. На площад „Народни будители“, творците от танцова формация „Астра“ бяха подготвили специална програма. Преди обиколката на възрожденския комплекс, дипломатите се запознаха с историята и дейностите на ЮЗУ „Неофит Рилски“, представени им от проф. д-р Борислав Юруков.
Освен от кмета д-р Атанас Камбитов, дипломатите бяха придружени и от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на общински съвет Радослав Тасков и заместник-кметовете на общината.
Представители на делегацията споделиха отличните си впечатления от града и заявиха намерение отново да постят областния център. Специално за дипломатите, кметът на Благоевград бе организирал и стилен прием в Дом на младостта. Посещението на корпуса в Благоевград е организирано със съдействието на Министерството на външните работи. То е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.
Вчера делегацията пристигна на обновения площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, гостите разгледаха Централна градска част и посетиха храм „Въведение Богородично“.
Предишната визита на ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации е осъществена в края на 80-те години на миналия век.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Продължава посещението на Дипломатическия корпус в града

Благоевград: Продължава посещението на Дипломатическия корпус в града

13 Септември 2019 | 10:21 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Продължава посещението на Дипломатическия корпус в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации са в областния център в рамките на посещение, организирано със съдействието на Министерството на външните работи. То е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Площад „Георги Измирлиев“, който реновирахме изцяло 2018 година, е изграден преди 32 години за първото посещение на Дипломатическия корпус

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Площад „Георги Измирлиев“, който реновирахме изцяло 2018 година, е изграден преди 32 години за първото посещение на Дипломатическия корпус

12 Септември 2019 | 19:25 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, който реновирахме изцяло миналата година, е изграден преди 32 години за първото посещение на Дипломатическия корпус. Това каза кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов в официалното си слово пред ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации, които са на двудневно посещение в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Искам да Ви поздравя с „Добре дошли“ в Благоевград, столицата на Пиринския край, който днес посетихте. Имахте възможност да се обедите в красотата, в очарованието, в разнообразието, което предлага нашия регион. Вашето посещение „събужда“ у нас едни много приятни емоции и хубави спомени. Преди 32 години Благоевград беше основно променен, изграден с нов облик, а причината бе посещението на Дипломатическият корпус. Площада, на който сме и целия комплекс около него беше изграден тогава“, каза още д-р Атанас Камбитов. Той припомни, че преди 1 година площадното пространство е било напълно реновирано.
„Това стана възможно със средства от Оперативните програми. Запазихме изцяло визията като израз на благодарност и признателност към хората преди нас“, подчерта д-р Камбитов. Той заяви, че не случайно мотото на Благоевград е „Древен и модерен“. „Древен с историята си още от времето на Римската империя и модерен с университети и хилядите млади хора. Надявам се, че ще почувствате пъстротата на културата и традициите, също и богатството на културния живот“, отбеляза д-р Камбитов.
След края на официалната част ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации имаха възможността да се насладят на танцово представление на „емблемата“ на Благоевград Ансамбъл „Пирин“. Веднага след това всички се отправиха на обиколка из областния център. Поради тази причина полицейското присъствие в града е засилено.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов посрещнаха ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов посрещнаха ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации

12 Септември 2019 | 18:56 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов посрещнаха ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Това се случи на обновеният площад „Георги Измирлиев“ в областния център. Д-р Атанас Камбитов приветства дипломатическият корпус с добре дошли и изрази надежда, че ще харесат Благоевград. В рамките на двудневното си посещения, ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации ще разгледат центъра на Благоевград, възрожденски квартал „Вароша“, храм „Въведение Богородично“ и други интересни места. Посещението е организирано със съдействието на Министерството на външните работи. То е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.