НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:43


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи

Премиерът Бойко Борисов: Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи

2 Юни 2019 | 10:36 | Агенция "Фокус"
Нова Загора. Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи да се изпълнява. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ със средства в размер на 1,3 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба.
Преподавателите и ръководството на учебното заведение споделиха, че в последните години е направено много за образоването, като увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни.
„Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля“, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажиментът за увеличение на учителските заплати.
Гимназията също е спечелила по проект средства от Министерството на образованието и науката за WiFi мрежа и интерактивна дъска. „Това трябва да го има във всяко училище“, категоричен беше министър-председателят, а преподавателите отбелязаха, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие.
В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.
11 деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.
Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. „Този програмен период са приоритизирани професионалните училища“, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Последиците от земетресенията в Албания. 22 септември 2019 г.
Последиците от земетресенията в Албания. 22 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.