НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: ОФК „Пирин“ и ФК „Динамо“ (Загреб) са големите победители в 7-ия Международен футболен турнир „Купите на Община Благоевград”

Благоевград: ОФК „Пирин“ и ФК „Динамо“ (Загреб) са големите победители в 7-ия Международен футболен турнир „Купите на Община Благоевград”

1 Септември 2019 | 08:31 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Отборите на ОФК „Пирин“ – Благоевград и ФК „Динамо“ (Загреб) са новите носители на приза „Купите на Община Благоевград“ в 7-ия Международен футболен турнир за U15 и U17. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Изключително оспорвани мачове ознаменуваха традиционния турнир, част от календара на Българския футболен съюз. Победителите бяха наградени от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Валентин Чакъров - председател на ЗС на БФС, Александър Кабзималски - председател на ОС на БФС, както и заместник-кмета Христина Шопова. Имената на призьорите бяха обявени на церемония на стадион „Христо Ботев”, която завърши като тържество за истински победители - с красиви илюминации и химна на шампионите, в изпълнение на Queen – “We Are The Champions”.
„Благодаря Ви за сърцатата игра, за спортсменството и за футболния спектакъл, на който бяхме свидетели през последните дни. Благодаря на клубните ръководства, на треньорите, на щабовете. Специално благодаря на Българския футболен съюз за безценната помощ през цялото време. Сигурен съм, че след две години голяма част от младежите тук ще са новите идоли на футболните фенове по света. Много се гордея с победата на ОФК „Пирин“! Очакваме всички Вас отново следващата година в Благоевград“, каза кметът д-р Камбитов.
За набор 2005 на второ място се класираха ФК „Цървена звезда“( Сърбия), след тях се наредиха ФК „Апоел“, (Кипър), ПФК „Септември „(София), ФК „Национал 2005”, (София), ФК „Войводина“(Сърбия), ФК „Хебър“ (Пазарджик) и ФК „Марек“ (Дупница).
На второ място при набор 2004 г. са „ФК „Цървена Звезда“, след тях са ФК „Войводина“ (Сърбия), ПФК „Левски“ (София), ОФК „Пирин“ – Благоевград“, ПФК „Славия“ (София) и ПФК „Септември“ (София).
Международният турнир „Купите на Община Благоевград“ се наложи като едно от най-успешните спортни събития в България. В основата му стоят феърплея, приятелството и удоволствието от футбола.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Продължава Международният турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“

Благоевград: Продължава Международният турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“

30 Август 2019 | 09:55 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Продължава Международният турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Румяна Станоева, експерт в Община Благоевград. Румяна Станоева каза още, че днес сили на стадион 1 ще премерят футболистите от набор 2004, а на стадион 2 – футболистите от набор 2005. На стадион 1 едни срещу други днес се изправят: в 09.00 часа – ПФК „Септември“ - ОФК „Пирин“; в 10.30 часа – ПФК „Левски“ - ПФК „Славия“; в 17.30 часа –ПФК „ЦСКА“ - ФК „Цървена звезда“; 18.40 – ФК „Динамо“ - ФК „Войводина“. На стадион 2 ще премерят сили днес: в 09.00 часа – ФК „Войводина“ - ФК „Хебър“; в 10.30 часа – ФК „Национал“ - ПФК „Марек“; в 17.30 часа ФК „Цървена звезда“ - ПФК „Септември“; в 18.40 часа ОФК „Пирин“ - ФК „Апоел“.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Продължава Международният турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“

Благоевград: Продължава Международният турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“

28 Август 2019 | 08:48 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Продължава Международният турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Румяна Станоева, експерт в Община Благоевград. „Както всяка година, имаме отбори от едни от най-добрите европейски футболни школи за деца и младежи. Тази година в надпреварата ще се включат 16 отбора. Те са родени през 2004 и 2005 година“, коментира тя. Румяна Станоева каза още, че днес сили на стадион 1 ще премерят футболистите от набор 2004, а на стадион 2 – футболистите от набор 2005. На стадион 1 едни срещу други днес ще се изправят: в 09:00 часа – ОФК „Пирин“ - ФК „Войводина“; в 10:30 часа – ФК „Цървена звезда“ - ПФК „Славия“; в 17:30 часа – ФК „Динамо Загреб“ - ПФК „Левски“; 18:40 – ПФК „ЦСКА“ - ФК „Тампа Брашов“. На стадион 2 ще премерят сили днес: в 09:00 часа – ФК „Апоел“-ФК „Тампа Брашов“; в 10:30 часа – ФК „Хебър“-ПФК „Септември“; в 17:30 часа ФК „Цървена звезда“ - ФК „Войводина“; в 18:40 часа ОФК „Пирин“ - ФК „Национал“.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Румяна Станоева, експерт: За седма поредна година Община Благоевград ще бъде домакин на Международния турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“

Румяна Станоева, експерт: За седма поредна година Община Благоевград ще бъде домакин на Международния турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“

26 Август 2019 | 12:09 | Агенция "Фокус"
Благоевград. За седма поредна година Община Благоевград ще бъде домакин на Международния турнир по футбол за юноши „За купите на Община Благоевград“. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Румяна Станоева, експерт в Общината. Тя уточни, че турнирът започва днес с церемония по откриване и представяне на отборите, а мачовете на терен започват утре. „Както всяка година имаме отбори от едни от най-добрите европейски футболни школи за деца и младежи. Тази година в надпреварата ще се включат 16 отбора. Те са родени през 2004 и 2005 година“, посочи Станоева. По думите й традиционни гости на турнира са отборите на „Динамо Загреб“, „Цървена звезда“, „Войводина“, „Тампа Брашов“ от Румъния, „Апоел Никозия“ от Кипър, и отборите от България – „Левски“, „ЦСКА“, „Славия“, „Национал Септември“, „Хебър Пазарджик“ и домакините от „Пирин Благоевград“. Тя каза още, че мачовете в групите ще се играят на терените в село Рилци, а финалите ще се играят на стадион „Христо Ботев“ на 31 август.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Шестнадесет отбора от пет държави ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“

Благоевград: Шестнадесет отбора от пет държави ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“

26 Август 2019 | 09:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Шестнадесет отбора от пет държави ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“, който стартира в областния център. Това съобщиха от Общината. Откриването на събитието ще бъде в 20:30 часа на площад „Македония“, a по традиция парад ще представи участниците и техните треньори. Шествието ще тръгне в 20:00 часа от Съдебната палата, ще мине по улица „Тодор Александров” и ще стигне до пл. „Македония“, където ще се проведе тържествената част. Седмият международен футболен турнир за деца „За купите на Община Благоевград” e под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов и ще се проведе от 26 до 31 август. В надпреварата участие ще вземат спортни таланти, родени през 2004 и 2005 година. Тази година е учредена допълнителна награда, която е в памет на спортния журналист Валери Младенов. Той оказваше безрезервна подкрепа на спортното събитие в предишните му шест издания. Община Благоевград пожелава успех на всички отбори, които участват в турнира. Надпреварата за деца е едно от утвърдените и устойчиви събития, което събира бъдещите звезди на футбола, дава им поле за изява и стимул да тренират усърдно, за да се превърнат в новите носители на „Купите на Община Благоевград”. Жребият, който определи групите, бе изтеглен на 6 август. В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“-Загреб, Хърватия, ПФК „ЦСКА“-София, България, ПФК „Левски“-София, България, „Тампа Брашов“-Брашов, Румъния. В „Б“ група, отново за набор 2004 г., са „Цървена звезда“-Белград, Сърбия, ФК „Войводина“-Нови Сад, Сърбия, ПФК „Славия“-София, ОФК „Пирин“-Благоевград, България. За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“-Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“-София, ПФК „Левски“-София и „Тампа Брашов“. В група „Б” ще се надиграват отборите на „Цървена звезда“, ФК „Войводина“, ФК „Национал 2005”-София, България и ОФК „Пирин“- Благоевград.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.