НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Нина Попова, Община Петрич: Сериозни ремонтни дейности се извършват в няколко детски градини в града и селата

Нина Попова, Община Петрич: Сериозни ремонтни дейности се извършват в няколко детски градини в града и селата

22 Август 2019 | 16:41 | Агенция "Фокус"
Петрич. Сериозни ремонтни дейности се извършват в няколко детски градини в града и селата. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Нина Попова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Петрич. „По-сериозен е ремонтът в детската градина в село Кулата, която до този момент имаше нужда от външно укрепване на самата сграда и изграждането на подпорни стени, а тази година ремонтиране на спалните възли и санитарните помещения, както и освежаване на занималнята, частичен ремонт на стените във фоайето и ремонт на кухнята. Предстои също така довършване на ремонта на покрива на детска градина „Здравец“ в Петрич на филиала в ж.к. „Цар Самуил“, където останаха някои дейности за довършване от миналата година“, заяви тя. Нина Попова посочи, че се изгражда топла връзка на входа на централната сграда на ДГ „Звънче“ в Петрич, така че родителите, които посрещат и изпращат децата си, да го правят в едни по-добри условия и да бъдат защитени от неблагоприятни метеорологични условия. Тя каза още, че се прави ремонт на изложбената и концертната зала в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Общински детски комплекс-Петрич, така че новата учебната година в комплекса, който тази година чества своя 25-годишен юбилей, да посрещне децата в една обновена обстановка.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Нина Попова, Община Петрич: Общината всяка година заделя от бюджета си средства за подобряване на условията в училищата и детските градини

Нина Попова, Община Петрич: Общината всяка година заделя от бюджета си средства за подобряване на условията в училищата и детските градини

22 Август 2019 | 13:18 | Агенция "Фокус"
Петрич. Община Петрич всяка година заделя от бюджета си средства за подобряване на условията в училищата и детските градини. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Нина Попова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Петрич. Тя обясни, че тази година има известни разлики в сравнение със ситуацията от миналата година. „Ако миналото лято мина под знака на започването на изключително големи строително-монтажни дейности с цел повишаване на енергийната ефективност, създаване на достъпна среда, подобряване на интериора и материалната база в образователната структура в община Петрич по ОП „Региони в растеж“, то тази година продължават дейностите по оперативната програма. Те са вече на финалната права. Със средства по тази програма все още продължава изграждането на спортния терен, който се намира в двора на Профилирана гимназия „Пейо Яворов“, коментира експертът. Нина Попова добави, че продължава и ремонтът на сградите на детските градини в община Петрич и ако усилията им до момента са били насочени към подобряване на вътрешните условия като санитарни възли, занимални, спални помещения, кухни и т.н., то вече започват да обръщат внимание и на външните пространства - двора и детските съоръжения, които са морално остарели в по-голямата си част. По думите ѝ до този момент всички групи в детските градини са с монтирани климатици и по този начин са успели да създадат едни по-добри условия в детските градини особено през летните горещи месеци.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.