НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Официален вносител на електробуси представи продукт във връзка с плановете на Общината да модернизира автопарка и облика на транспорта в града

Добрич: Официален вносител на електробуси представи продукт във връзка с плановете на Общината да модернизира автопарка и облика на транспорта в града

22 Август 2019 | 12:21 | Агенция "Фокус"
Добрич. Официален вносител на електробуси представи продукт във връзка с плановете на Общината да модернизира автопарка и облика на транспорта в града, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Пред граждани, представители на Община град Добрич и журналисти официалният вносител на автобуси KARSAN в България представи електрически автобус KARSAN JEST. Той е производство на KARSAN и германският концерн BMW. Инициативата е свързана с плановете на общинско дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД да модернизира автопарка и да промени облика на транспортните услуги в града. Представените автобуси са с малки размери, подходящи са за ненатоварени и довозващи линии в големите градове, както и за основни линии в по-малки населени места, като Добрич. Електробусът е изключително подходящ за шумните и замърсени градски условия, предвид нулевите емисии. Капацитет им е 22 – 25 места, според конфигурацията и използваните батерии. Оборудвани са с електрически управляема двукрила врата за пътническия салон с ширина 1200 мм, осигурен е лесен достъп до салона за пътници, височината на стъпалото е само 270 мм от земята,има рампа за инвалидни колички, климатик, usb за зареждане на телефон, таблет и други полезни устройства. На представянето присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, който лично тества автобусът в ролята на шофьор, кметският екип – д-р Емилия Баева, Росица Йорданова и арх. Боян Коларов, директори на общински предприятия и общински служители.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: В града ще бъде представен нов електрически автобус за градския транспорт

Добрич: В града ще бъде представен нов електрически автобус за градския транспорт

22 Август 2019 | 08:02 | Агенция "Фокус"
Добрич. Официалният вносител на автобуси KARSAN в България ще представи в град Добрич електрически автобус KARSAN JEST. Това съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Електрическите автобуси ще се представят в двора на дружеството на ул. войвода Димитър Калъчлията 8 (старото тролейбусно депо), като ще има възможност желаещите да се качат в превозното средство и да го управляват. Вратите на дружеството са отворени за всички желаещи да присъстват. Начален час на проявата е 11.30 часа.
Инициативата е свързана с плановете на общинско дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД да модернизира автопарка и промени облика на предлаганата услуга. Представените автобуси са с малки размери, подходящ е за ненатоварени и довозващи линии в големите градове, както за и основни линии в по-малки населени места. Изключително подходящ за шумните и замърсени градски условия, предвид нулевите емисии. Капацитетът им е 22 – 25 места, според конфигурацията и използваните батерии. Оборудвани са електрически управляема двукрила врата за пътническият салон с ширина 1200 мм, лесен достъп до салона, височина на стъпалото само 270 мм от земята, рампа за инвалидни колички, климатик, usb за зареждане на телефон, таблет и др. устройства. Karsan Jest е производство на KARSAN и германският концерн BMW.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.