НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:59


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Павлин Михов, Община Бургас: През летните месеци количеството отпадъци нараства с около 30%

Павлин Михов, Община Бургас: През летните месеци количеството отпадъци нараства с около 30%

21 Август 2019 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. През летните месеци количеството отпадъци нараства с около 30%. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Павлин Михов, директор на Дирекция „Околна среда” към Община Бургас. По думите му това се дължи най-вече на факта, че в периода юли-август-септември градът се превръща в голям туристически център. „В тази връзка се налага по-голяма честота на обслужване на площадките и контейнерите. Освен че в града има много туристи и се произвеждат повече отпадъци, това е и сезон на отпуски, в който хората масово извършват строително-ремонтни дейности в домовете си и изнасят допълнително отпадъци около контейнерите или по съответния ред“, отбеляза Михов. Той добави, че почистването в рамките на града се извършва ежедневно.
„Някои от кварталите също се обслужват ежедневно – като „Крайморие“ и „Сарафово“. В съставните селища, съобразно това какво количество отпадъци генерира съответното населено място, отпадъците обикновено се обслужват веднъж седмично. Други от кварталите се обслужват два пъти седмично, някои от съставните селища – веднъж седмично. С най-разредена честота на обслужване е веднъж на 10 дни или три пъти в месеца. Промишлените зони се обслужват два пъти седмично“, посочи още Михов. По думите му почистването на улиците – метене и миене, се извършва съобразно класа на съответната улица.
„С най-голяма честота на почистване е централната градска част, където са основните пешеходни улици – „Александровска“, „Богориди“, „Фердинандова“ и близките на тях улици. През летния сезон се метат и мият ежедневно. Що се отнася до улиците, по които се движи интегрирания градски транспорт, те се метат три пъти седмично и се мият веднъж седмично. По улиците, по които има натоварен транспортен трафик метене се извършва три пъти седмично, а миене – веднъж седмично. Улиците , които са във вътрешнокварталните пространства се метат веднъж в месеца, а миенето се извършва по съответния график – за сезона се случва може би 2 пъти“, каза още Михов.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Павлин Михов, Община Бургас: Избран е нов изпълнител на дейностите по почистване в града

Павлин Михов, Община Бургас: Избран е нов изпълнител на дейностите по почистване в града

21 Август 2019 | 17:57 | Агенция "Фокус"
Бургас. Избран е нов изпълнител на дейностите по почистване в Бургас. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Бургас Павлин Михов, директор на Дирекция „Околна среда” към Община Бургас. По думите му новият оператор на територията на града е „Нелсен – Чистота“ ЕООД. „В началото на тази година беше проведена обществена поръчка за избор на изпълнител на дейностите по почистване. С този избор предстои промяна във всичко – смяна съдове, машини, съоръжения и всичко останало, което включва дейности по поддържане чистотата на града“, отбеляза Михов. Той добави, че конкретните промени в тази връзка предстои да станат ясни през септември.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември 2019
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.