НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Павлин Михов, Община Бургас: За почистване през настоящата година Общината разполага с 4,9 милиона лева

Павлин Михов, Община Бургас: За почистване през настоящата година Общината разполага с 4,9 милиона лева

21 Август 2019 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Бургас. За почистване през настоящата година Общината разполага с 4,9 милиона лева. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Павлин Михов, директор на Дирекция „Околна среда” към Община Бургас. По думите му всички дейности по чистотата на града включват почистване на улици, площади, метене, миене и тесане на растителност по тротоарите. „Предвид това, че по тротоарите по време на пролетно-летния сезон пониква трева, се налага те да бъдат обработвани с препарати, след което се почистват“, отбеляза Михов. Той добави, че по график редовно се извършва и почистване на уличните отоци, за да не се допуска наводняване на улиците при обилни дъждове. „Разбира се, при много голямо количество дъждове, това няма как да бъде предотвратено, защото канализацията не може да поеме количеството вода, което пада в подобни случаи. Това обаче са екстремни обстоятелства. Стремежът е да поддържаме дъждоприемната система в добро състояние и тя да не създава проблеми от такова естество“, посочи още Михов.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Павлин Михов, Община Бургас: През летните месеци количеството отпадъци нараства с около 30%

Павлин Михов, Община Бургас: През летните месеци количеството отпадъци нараства с около 30%

21 Август 2019 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. През летните месеци количеството отпадъци нараства с около 30%. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Павлин Михов, директор на Дирекция „Околна среда” към Община Бургас. По думите му това се дължи най-вече на факта, че в периода юли-август-септември градът се превръща в голям туристически център. „В тази връзка се налага по-голяма честота на обслужване на площадките и контейнерите. Освен че в града има много туристи и се произвеждат повече отпадъци, това е и сезон на отпуски, в който хората масово извършват строително-ремонтни дейности в домовете си и изнасят допълнително отпадъци около контейнерите или по съответния ред“, отбеляза Михов. Той добави, че почистването в рамките на града се извършва ежедневно.
„Някои от кварталите също се обслужват ежедневно – като „Крайморие“ и „Сарафово“. В съставните селища, съобразно това какво количество отпадъци генерира съответното населено място, отпадъците обикновено се обслужват веднъж седмично. Други от кварталите се обслужват два пъти седмично, някои от съставните селища – веднъж седмично. С най-разредена честота на обслужване е веднъж на 10 дни или три пъти в месеца. Промишлените зони се обслужват два пъти седмично“, посочи още Михов. По думите му почистването на улиците – метене и миене, се извършва съобразно класа на съответната улица.
„С най-голяма честота на почистване е централната градска част, където са основните пешеходни улици – „Александровска“, „Богориди“, „Фердинандова“ и близките на тях улици. През летния сезон се метат и мият ежедневно. Що се отнася до улиците, по които се движи интегрирания градски транспорт, те се метат три пъти седмично и се мият веднъж седмично. По улиците, по които има натоварен транспортен трафик метене се извършва три пъти седмично, а миене – веднъж седмично. Улиците , които са във вътрешнокварталните пространства се метат веднъж в месеца, а миенето се извършва по съответния график – за сезона се случва може би 2 пъти“, каза още Михов.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.