НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Съдът задържа под стража мъжът,  обвинен в кражба на пари и вещи от телескопа в Морската градина

Бургас: Съдът задържа под стража мъжът, обвинен в кражба на пари и вещи от телескопа в Морската градина

22 Август 2019 | 14:22 | Агенция "Фокус"
Бургас. По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Станимир К, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура -Бургас. Той е обвинен за това, че на 07 август 2019 г. в Бургас от телескоп собственост на Община Бургас, при условията на опасен рецидив, в съучастие със Стоян В. (вече с наложена марка за неотклонение „задържане под стража“), действайки като извършител, чрез унищожаване на преграда – счупване на ключалката на метална кутия и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещ – метална кутия на стойност 442 лева, ведно с парична сума от 302 лева, без съгласието на собственика им и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3 и т.4, чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“, вр. чл.20, ал.2 от НК.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Станимир К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Станимир К. може да се укрие или да извърши ново престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.
Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо мъж за извършена кражба в Морската градина

Бургас: Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо мъж за извършена кражба в Морската градина

17 Август 2019 | 17:21 | Агенция "Фокус"
Бургас. След внесено искане на Районна прокуратура – Бургас, районният съд в града определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян В. от гр. Бургас за извършена кражба, като съизвършител, в условията на опасен рецидив на сумата от 302 лв. от метална кутия, монтирана на телескоп в Морската градина в града. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Бургас.
В хода на разследването по делото прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Стоян В., затова че на 07 август 2019 г. в град Бургас от телескоп, собственост на Община Бургас, представлявана от Димитър Николов – Кмет на Община Бургас, при условията на опасен рецидив, в съучастие с друго лице, действайки като извършител, чрез унищожаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване ключалката на метална кутия и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – метална кутия на стойност 442 лева, ведно с парична сума от 302 лева, всичко на обща стойност 744 (седемстотин четиридесет и четири) лева, от владението на А. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4, чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.
Според прокурора по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Стоян В. и още едно лице, в извършване на инкриминираното тежко умишлено престъпление.
Съдът прие аргументите на обвинението и определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Стоян В.
Определението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.