НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на града

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на града

29 Юли 2019 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на град Пловдив. Това каза пред журналисти кметът инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Той отново подчерта, че решението му да не вземе участие в предстоящите кметски избори е лично и категорично. „Това не означава, че няма да се занимавам с политика или че няма да помагам на града с всички сили под каквато и да е форма. Не очаквайте от мен да спра да бъда активен. Напротив. Аз ще продължа в моето ежедневие да работя за града. Много пъти казвам, че чувствам много духовна връзка с Пловдив. Не смятам, че имам нужната енергия за трети мандат, с която да бъда полезен на града. Може да се кандидатирам за кмет през 2023 година. Защо смятате, че животът свършва?“, коментира кметът инж. Иван Тотев.
„Моето желание да не участвам в кметските избори е ясно заявено. Има много хора, които искат да продължа да бъда кмет и това е нормално. Би било ненормално след 8 години управление никой да не те иска. Представяте ли си пък тогава какво щеше да е?“, каза Тотев. Той коментира, че всички излъчени до момента номинации за кмет на Пловдив от ГЕРБ са за хора с опит. „Подкрепям абсолютно всички номинации, които са излъчени до момента. Задължително е да се представим добре. Ние направихме страхотни неща в града през тези 8 години. За нас е задължително да предложим вариант на жителите на града за едно устойчиво развитие на Пловдив“, коментира още Тотев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Не очаквам да има доминираща номинация за кмет на града

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Не очаквам да има доминираща номинация за кмет на града

23 Юли 2019 | 14:24 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Не очаквам да има доминираща номинация за кмет на Пловдив. Това каза пред журналисти кметът на града инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Тотев посочи, че очаква около 10 номинации за кмет на Община Пловдив, сред които Изпълнителната комисия на ГЕРБ да определи кой ще е кандидат за поста. „През тази седмица протичат номинационните събрания на ГЕРБ не само за кмет на Пловдив, но и за районни кметове и общински съветници. До момента имаме изключително много номинации, като от двата района – „Северен“ и „Централен“, имаме две имена, които са на първо място“, каза Тотев.
Кметът припомни, че вече си е направил самоотвод и няма да участва в номинационните събрания на ГЕРБ в града. „Събранията са максимално отворени за гражданите, които също могат да номинират. Процесът на подбор на хора е диалог с гражданите. В тези разговори излизат и много проблеми, чакащи своето решение от хората, които ще бъдат избрани. По-прозрачен избор за участие в местното самоуправление в България не е правен никога“, подчерта кметът инж. Иван Тотев.
Според него предизборната ситуация в Пловдив ще бъде динамична и интересна. Тотев не пожела да коментира ясните до момента номинации, издигнати на номинационните събрания на ГЕРБ в районите „Централен“ и „Северен“ – на районния кмет Георги Стаменов и на областния управител Здравко Димитров.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Няма да участвам в изборите за кмет през октомври, имам нужда от почивка

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Няма да участвам в изборите за кмет през октомври, имам нужда от почивка

22 Юли 2019 | 13:20 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Няма да участвам в изборите за кмет през месец октомври. Това обяви пред журналисти кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Решението ми е категорично. Причината е, че 12 години работя за Пловдив и имам нужда от почивка. Бил съм районен кмет, областен управител и два пъти кмет на града. Точно сега е моментът – когато си на върха, когато се обърнеш назад и видиш какво си направил за града през последните 8 години. Успях да направя Пловдив като една платформа, в която всеки да намери своето място и която всеки да надгражда. Това, че няма да се кандидатирам за трети мандат не означава, че няма да работя за Пловдив. Цял живот ще работя за града, тъй като изпитвам огромна любов към него. Всичко, което правя, го правя с огромно чувство за отговорност, с огромно желание и с огромна любов“, коментира Тотев.
„Невероятно е усещането да видиш как се промени Пловдив през всички тези години. Живея със самочувствието, че това са най-успешните мандати на Пловдив в новата история на града и че имаме най-успешното управление. Радостен и щастлив съм, че имах възможност да ръководя това управление. Благодаря на всички, които ще ме номинират на събранията на ГЕРБ за номинации за местните избори, но ще си направя самоотвод“, каза още кметът.
Инж. Иван Тотев подчерта, че в развитието си Пловдив е като „спринтьор“ в сравнение с другите градове. „Успехите се постигат с много усилия, с много скандали, с много непопулярни решения, които трябва да се взимат през този период. Никога не съм се страхувал да вляза в битка, да застана срещу който и да е, ако вярвам, че това, което се прави, е в интерес на града. За да стане всяко едно нещо в Пловдив хубаво, се е минало през много битки, през много накърнени чувства, през много емоции, много засегнати хора. Всичко това отнема много от моята енергия и затова ще си дам малко почивка. Никога, обаче, няма да спра да работя за града, има какво още да му дам“, коментира Тотев.
Кметът на Пловдив каза още, че има фаворит, който да заеме мястото му след местните избори през октомври, но не пожела да коментира повече. „Имам поглед върху всеки един от потенциалните кметове на Пловдив“, посочи Тотев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 2019 г.
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 20...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.