НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на кв. "Кремиковци" Ивайло Панев: Всички ще могат да ползват новия стадион

Кметът на кв. "Кремиковци" Ивайло Панев: Всички ще могат да ползват новия стадион

19 Юли 2019 | 12:13 | Агенция "Фокус"
София. Всички ще могат да ползват новия стадион. Това каза кметът на кв. "Кремиковци" Ивайло Панев, който присъства на откриването на спортното игрище в кв. "Кремиковци", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Кметът на "Кремиковци" заяви, че за направата на стадиона е била нужна почти година и половина. "Успяхме късна есен да засеем тревата. Даже експертите твърдят, че в най-добра кондиция тревата ще бъде следващата година", добави той. По думите му задачата да се направи игрище с естествена трева е била рискована, но пък тя е по-добра от изкуствената. Според футболистите се очаква да има голям интерес от футболисти от други краища на София към новооткритото игрище. Ивайло Панев уточни, че ангажиментът за спортното игрище вече изцяло е на Спортен клуб "Кремиковци"."Всички ще могат да го ползват, най-вероятно те ще определят някаква тарифа за ползване. Ние не искаме да ни връщат пари, но те трябва да имат средства да го поддържат", добави Панев. Той заяви, че тревата трябва да се коси задължително през ден. Кметът на София Йорданка Фандъкова добави, че фитнес площадката е безплатна за всички.
Кметът на" Кремиковци" каза и какво предстои за района сега. "В момента изграждаме
подобно игрище със същите размери и в кв." Ботунец", което е с изкуствена трева - може би до 2 месеца ще бъде готово. Сигурно ще направим поне още 2-3 подобни стрийт фитнеса до края на годината", заяви той.
А футболисти от местния спортен клуб заявиха, че са много радостни от новото съоръжение и ще се грижат за него. Относно таксите те казаха, че със сигурност за най-малките ще има определени периоди, в които достъпът да е безплатен, но все още не са обсъди ли какви да бъдат таксите за ползване на игрището.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв.

Кметът на София Йорданка Фандъкова: За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв.

19 Юли 2019 | 11:54 | Агенция "Фокус"
София. За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци", предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Това е много сериозно спортно съоръжение в кв." Кремиковци" с естествена настилка. Трябва да се пази и да се поддържа", каза относно новооткрития стадион Фандъкова. Тя добави, че разчита на местния клуб за стопанисването на игрището и да осигурят възможност на всички, които имат желание да спортуват. "Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави Йорданка Фандъкова. "Специално това спортно съоръжение е на стойност близо 200 000 лв. от бюджета на Столична община", коментира финансовата страна на проекта кметицата на София. Тя каза още, че кметът на Кремиковци в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров. "От 10 населени места в района бяха останали 3 без спортни съоръжения и ще ги сведем до минимум", поясни тя. Фандъкова добави, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора. "Това ни е задача", заяви тя. По думите и в район "Кремиковци" са изградени много нови центрове. "Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини са ремонтирани на територията на района, ремонтирани са водопроводи. Това са усилия и средства, които са вложени за подобряване средата на живот в район "Кремиковци", един от атрактивните вече райони", каза още Фандъкова. Тя добави, че работят заедно с кмета на района и той прави всичко възможно средствата, които отпускат от Общината, да се ползват по предназначение.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на спортно игрище в кв. „Кремиковци“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на спортно игрище в кв. „Кремиковци“

19 Юли 2019 | 07:58 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства в 11.00 часа на откриване на спортно игрище в кв. „Кремиковци“, ул. „Ралица“ 10, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.