НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: 16 договора са сключени за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на територията на областта

Кюстендил: 16 договора са сключени за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на територията на областта

17 Юли 2019 | 13:45 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 16 договора са сключени за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на територията на областта. Това съобщи на пресконференция Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Девет от договорите са сключени с Община Кюстендил, а седем с Община Дупница. Отделно от това са регистрирани и два договора на Агенция ,,Пътна инфраструктура“ – за ремонт на пътя до Рилския манастир и на отсечката Дупница – Клисура. Два проекта на стойност 21 065 940 лева по Оперативна програма „Околна среда” са регистрирани през тази година. Проектите са за изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци. Проектите се изпълняват от Община Кюстендил и Община Дупница, като в обхвата на тяхното изпълнение са включени съответно общините Невестино и Трекляно, и общините Сапарева баня и Бобов дол. Три са регистрираните проекти по Оперативна програма „Добро управление“ – два на Община Кюстендил за осигуряване функционирането на ОИЦ – Кюстендил и един на сдружение ,,Младежки общински съвет – Кюстендил“. С по един одобрен проект в област Кюстендил са Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и Програмата за морско дело и рибарство. Осем са проектите по Оперативна програма „Храни“. Три са договорите по подмярка 7.2. на Програмата за развитие на селските райони за ремонт/ реконструкция на общинска инфраструктура – два на Община Бобов дол и един на Община Сапарева баня.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: В Областната администрация ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България

Кюстендил: В Областната администрация ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България

17 Юли 2019 | 08:35 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. В града ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Яни Георгиев, областен координатор на КНСБ за Кюстендил. Представянето на данните ще бъде от 10.30 часа в заседателната зала на Областна администрация. Темата на срещата е „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?“. Ще бъдат представени и предложенията на КНСБ за справяне със сивата икономика. Ще бъде представено и новото приложение, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.
В града ще бъде открита и информационната кампания под мотото „Сивото убива!”, която има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.