НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова: От 19 август се възстановява движението по ремонтирания участък на бул. „България”

Кметът на София Йорданка Фандъкова: От 19 август се възстановява движението по ремонтирания участък на бул. „България”

18 Август 2019 | 13:40 | Агенция "Фокус"
София. От 19 август възстановяваме движението по бул. „България” в двете пътни платна в участъка между бул. „Акад. Иван Гешов” и бул. „Черни връх”. Ще продължи да се работи по мостовото съоръжение от бул. „България” към бул. „Витоша”. Около 1.5 км е дължината пътния участък в посока. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка днес на обекта, съобщиха от пресцентъра на Столична община. По думите ѝ ще продължи работа и по южния тротоар на бул. „България”. Днес и през нощта ще се положи основната пътна маркировка.
По мостовото съоръжение, което свързва бул. „България" с бул. „Витоша", се подменя хидроизолацията, след което ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъдат укрепени парапетите. Очаква се съоръжението да бъде готово за експлоатация до началото на учебната година.
При рехабилитацията на бул. „България" в отсечката от бул. „Черни връх" до бул. „Акад. Иван Гешов", са положени 38 000 кв. метра мрежа, с цел заздравяване на основата, както и 38 хил. кв. метра асфалт.
„Основните пътни ремонти се извършват през летните месеци, най-късно до 15 септември", каза кметът Фандъкова.
Обсъждаме дали да не използваме хубавото време и да започне ремонт и в участъка от бул. „България” от Южната дъга в посока кв. „Бояна”, предстои да вземем решение.
„Най-важната ни задача бе да подобрим базовата инфраструктура, преди няколко години София приличаше на дантела. След като ремонтирахме базовата инфраструктура успяваме да навлезем по кварталите. Тази година всичките ни основни ремонти, около 15 обекта, са в различни райони на София. По текущите ремонти в кварталите работят 24 строителни екипи", посочи Фандъкова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Полага се метална мрежа на бул. „България“

София: Полага се метална мрежа на бул. „България“

8 Юли 2019 | 15:53 | Агенция "Фокус"
София. Положени са около 9 хил. кв.м метална мрежа на пътно платно на бул.„България“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. В момента се ремонтира южното пътно платно в участъка между бул.„Иван Ев. Гешов“ и бул.„Витоша“.
Металната мрежа се изпълнява по цялата пътна настилка с цел заздравяване, като за двете пътни платна ще бъдат положени общо 38 хил.кв. метра мрежа. Тази технология бе приложена и при ремонта на кръстовището на „Орлов мост“ и на бул.„България“ в участъка от бул.„Гоце Делчев“ до бул.„Иван Ев. Гешов“.
На обекта работят над 10 строителни машини като багери, челни товарачи, валяци и асфалто-полагащи машини. Извършено е цялостно фрезоване на пътната настилка, изпълнява се хидроизолация на тавана на подлеза при Професионалната гимназия по текстил.
Очаква се до края на седмицата да приключи полагането на металната мрежа в участъка, а след това ще започне полагане на първи пласт асфалтобетон.
По план при подходящи метеорологични условия ремонтът на южното платно се предвижда да приключи до 19 юли, след което работата ще продължи по северното платно на булеварда в отсечката от бул. „Иван Ев. Гешов“ до бул. „Черни връх“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на пътните платна на бул. „България“

София: Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на пътните платна на бул. „България“

5 Юли 2019 | 09:14 | Агенция "Фокус"
София. София: Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на пътните платна на бул. „България“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. От днес до 19 юли 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „България“ в участъка от бул. „Акад. Иван Гешов“ до бул. „Черни връх“, като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда в същия участък.
До 24.00 часа на 19 юли 2019 г. частично се променя маршрутът на автобусна линия №76 само в посока жк. „Гоце Делчев“, както следва: от бул. „България“, по бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“, като автобусите да спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.
Частично се променят маршрутите на автобусни линии № 76, 204, 304 и 604 в посока НДК, както следва: от кръстовище бул. „България“ – бул. „Акад. Иван Гешов“ – бул. „Петко Ю. Тодоров“ по северното пътно платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“ – ул. „Проф. Фр. Нансен“ – бул. „Черни връх“ и по маршрута си.
Разкрива се временна спирка на бул. „България“ преди бул. „Петко Ю. Тодоров“ в посока НДК за автобусни линии №№ 204 и 304.
Закриват се спирки с код 0268 „Бул. "Акад. Гешов“ на бул. „България“ в посока НДК за автобусни линии № 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн“ на бул. „България“ в посока НДК за автобусни линии № 76, 204 и 604.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жителите на остров Инусес отговориха на турските провокации с поставянето на огромен гръцки флаг. 22 октомври 2019 г.
Жителите на остров Инусес отговориха на турските провокации с поставянето на огр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.