НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: ДПС ще заседава и ще вземе своите решения преди парламентарното заседание за машинното гласуване

Мустафа Карадайъ: ДПС ще заседава и ще вземе своите решения преди парламентарното заседание за машинното гласуване

12 Юли 2019 | 14:53 | Агенция "Фокус"
София. ДПС ще заседава и ще вземем своите решения преди парламентарното заседание за машинното гласуване. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде репортер наАгенция „Фокус“. На въпрос какви са аргументите ДПС да не се регистрира днес в пленарна зала и дали е нямало предварителна уговорка затова с БСП, той отговори, че не е имал възможност да се запознае с аргументите на БСП и посочи, че ДПС имат своите аргументи да не се регистрират в зала. „Последните години в политическото пространство различни политици и политически партии изказват едни тези, абсолютно неверни и несъстоятелни, без нито да ги аргументират, нито да ги мотивират и в опит да пресечем такъв род проявление“, коментира той.
Попитан дали ДПС ще участва във вторник в парламентарното заседание за разглеждане на машиното гласуване, той посочи: „Централното оперативно бюро, заедно с парламентарното, ще заседаваме и ще вземем своите решения, преди заседанието“. По думите му ДПС има законодателни предложения за Изборния кодекс. „Ние ще си предложим пак нашите предложения. От нашия опит знаем, че държавата може да го осигури и направи машинното гласуване. Някои наши колеги са участвали в период, когато това нещо много успешно е било реализирано,“ коментира Карадайъ.
Даяна ДЮЛГЕРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мустафа Карадайъ, ДПС: Убедени сме, че при машинно гласуване няма да има сгрешени бюлетини, а недействителните гласове ще бъдат минимизирани

Мустафа Карадайъ, ДПС: Убедени сме, че при машинно гласуване няма да има сгрешени бюлетини, а недействителните гласове ще бъдат минимизирани

12 Юли 2019 | 14:40 | Агенция "Фокус"
София. Убедени сме, че при машинно гласуване няма да има сгрешени бюлетини, а недействителните гласове ще бъдат минимизирани. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде репортер наАгенция „Фокус“. „Ние предлагаме две неща – машинно гласуване, машините да са собственост на държавата, софтуерът да бъде изработен от държавна фирма, съхранението и охраната да бъде осигурено от държавата и одитът и организацията да бъде от държавен орган“, поясни той.
Нашата цел е да си запазим влиянието в местната власт и ако имаше сили и възможности да разширим това влияние, защото за нас е важно с местната власт и управлението на страната да бъдат ангажирани политици и политически партии с доказана привързаност към европейските ценности“, добави Карадайъ.
Ние сме убедени, че в бъдещи избори, когато ще ползваме машинно гласуване и машинно преброяване на хартиените бюлетини, няма да има сгрешени бюлетини и недействителните гласове ще бъдат минимизирани“, коментира още председателят на ДПС.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мустафа Карадайъ, ДПС: Провалът на сегашното управление е неизбежен

Мустафа Карадайъ, ДПС: Провалът на сегашното управление е неизбежен

12 Юли 2019 | 14:23 | Агенция "Фокус"
София. Провалът на сегашното управление е неизбежен. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде репортер наАгенция „Фокус“.
„Направихме анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни“, поясни той. „Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове“, посочи той. „Анализът обхвана и икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването“, уточни председателят на ДПС.
„Оценката за скандалите в страната, е че провалът на сегашното управление е неизбежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани“, допълни Карадайъ.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Централният съвет на ДПС ще заседава

Централният съвет на ДПС ще заседава

12 Юли 2019 | 07:30 | Агенция "Фокус"
София. От 11.00 часа в хотел Рамада, град София ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС. Това съобщиха от пресцентъра на партията. От 13.30 часа е предвиден брифинг на ръководството на ДПС.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания Борис Джонсън. 23 юли 2019 г.
Новият лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания Борис Джонсън...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.