НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Слав Славов: Човек трябва да се качи високо в планината, за да се обнови и пречисти

Слав Славов: Човек трябва да се качи високо в планината, за да се обнови и пречисти

11 Юли 2019 | 17:13 | Агенция "Фокус"
София. Човек трябва да се качи високо в планината, за да се обнови и пречисти. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Бялото Братство Слав Славов у нас по повод навършването на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. Той отбеляза, че събиранията, които се правят всяка година от членовете на Бялото Братство в Рила планина са свързани с блаженството и духовното. „Човек трябва да се качи нависоко за да се преобрази. На 19-ти август, знаете, че на този ден Христос се е преобразил за своите ученици и дрехите му са станали чисто бели като сняг“, припомни Славов. „С целия този символизъм хората се качват в планината, за да може да се обновят и пречистят и да видят онези велики символи, които се крият горе в планината. Те са сложени като едно голямо богатство, да видят високите върхове и чистите извори, да бъдат като тях – даващи, щедри и да имат като емблема белия цвят, който е символ на чистотата и щедростта“, добави той.
Председателят на Бялото Братство у нас отбеляза, че не разполага с информация колко са членовете на сдружението, защото сред тях не се води никаква статистика. „Нямаме членска карта. Общуването между хората е абсолютно свободно, затова всички тези хора, които носят светли умове, топли сърца и силна воля, са призвани и чувстват една потребност да бъдат полезни на себе си и обществото. Тези хора са част от Бялото Братство“, поясни още Славов.

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Даяна ДЮЛГЕРОВАОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Слав Славов: Есенцията на учението на Петър Дънов е да живеем в чистота и да имаме хармонични отношения

Слав Славов: Есенцията на учението на Петър Дънов е да живеем в чистота и да имаме хармонични отношения

11 Юли 2019 | 16:34 | Агенция "Фокус"
София. Есенцията на учението на Петър Дънов е да живеем в чистота и да имаме хармонични отношения помежду си. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Бялото Братство Слав Славов у нас по повод навършването на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. „Той предава своето учение в 7 свещени думи: люби Бога, обичай ближния си, търси съвършенството“, уточни още Славов. Идеите на Учителя Дънов са известни още като дъновизъм, а по-късно и учение на Бялото Братство. „Много е важно да се знае, че учението на Бялото Братство не се занимава с различията, а търси единението. Времето, в което живеем е време на разделение на всеки от всеки. Това е учение, което може да приобщи хората един към друг, да развие една съпричастност, да се търси единството и приликите, а не разликите“, коментира още той. „Всички имаме един Бог и той е баща на всички хора и затова трябва да се разбираме помежду си“, отбеляза председателят на Бялото Братство. Според него това течение ограничава разликите между хората и създава единството в живота.
Учителят Петър Дънов е прочут и като лечител на хората. „На първо място той ги е лекувал с отношението си към тях, което се отразява в една любов към живота и Бог, която е успял да предаде на всички, които са имали контакт с него. Какво той казва в едни негови думи: „В този, който проникне Божествената любов, той моментално може да оздравее, да забогатее, да бъде силен. Всичко може да направим човек, когато има отношение към Бога“, добави Слав Славов.

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомври 2019 г.
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомвр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.