НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Васил Тренев, „Софийска вода“: Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община

Васил Тренев, „Софийска вода“: Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община

25 Юни 2019 | 12:26 | Агенция "Фокус"
София. Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община. Това каза изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това представлява компютърен модел на цялата водопроводна мрежа. Моделът за симулации на поведението на мрежата при прекъсване на водоснабдяването“, допълни той. „Като част от усилията ни да сме зелена компания, бе осъществен проект за използването на портативни водни турбини, разположени на някои от захранващите водопроводи. Това от една страна дава възможност за производство на зелена енергия, а от друга осигурява непрекъснато захранване за измерителни устройства, монтирани на водопроводите. Също така бе стартиран мащабен проект с Университета по архитектура, строителство и геодезия за проучване на реалното потребление на вода на глава от населението“, обясни Тренев и допълни, че се завършва реконструкцията на Втори водоснабдителен ринг и паралелните му консумативни водопроводи, с който ще се осигури дългосрочно надеждно водоснабдяване на райони Кремиковци, Нови Искър, Сердика, Надежда, Връбница. „Предстои внедряването на софтуер за мониторинг на подаваните количества към водопроводната мрежа, който ще даде тласък на усилията за контрол на количествата вода. Очаква се софтуерът да бъде напълно функционален през първата половина н 2020 година“, допълни той. Тренев каза още, че в управлението на водопроводната мрежа посоката е една – дигиталиция на процесите, мониторинга, както на инструментите за взимане на решения за подобряване на работата на мрежата и количествата вода", каза още Васил Тренев. „За изминалите две години и половина, дружеството вече има много нововъведения за удобство на клиентите си, в това число безплатна денонощна телефонна линия, мобилен център за обслужване на клиенти, модерни и функционални нови локации на клиентските центрове, възможност за управление на консумацията на вода чрез използване на „умни водомери“ и много др“, обясни още той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи

Васил Тренев, „Софийска вода“: За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи

25 Юни 2019 | 12:01 | Агенция "Фокус"
София. За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи, както и 84 км канали с включени рехабилитирани и нови връзки към тях, с което общата дължина на ВиК мрежата в София вече надминава 5500 км. Това каза изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тренев добави, че усилено обновяват ВиК инфраструктурата на столицата. „В резултат на инженерните дейности и сериозната превантивна работа, която „Софийска вода“ осъществява, през периода е намален броят на възникналите течове с над 12%. За петгодишния период (2017-2021г.) са предвидени инвестиции в размер на 209 млн. лв., а за 2019 г. те са в размер на 46.3 млн. лв.“, каза още той. Тренев каза още, че освен във ВиК мрежата, интензивно се инвестира в иновации и модернизация на съоръженията. „Голям инвестиционен проект на дружеството е изграждането на нов метантанк в ПСОВ край „Кубратово“ на стойност 6,5 млн. лв. Строителството му вече стартира и се очаква новото съоръжение да допринесе за достигането за още по-голяма енергийна независимост на цялото дружество с произвежданата „зелена енергия“, добави той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: Качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%

Васил Тренев, „Софийска вода“: Качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%

25 Юни 2019 | 11:51 | Агенция "Фокус"
София. Равносметката на „Софийска вода“ показва, че качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%. Това каза изпълнителният директор на дружеството по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тренев добави, че има нула отклонение в качеството на доставената вода по домовете и нула отклонение от измерваните нормативно параметри на пречистената вода. „Съвсем наскоро като доказателство за това, „Софийска вода“ стана първия в страната воден оператор, който получи регистрация от МОСВ и Европейската общност за управление на околната среда и одит – ЕМАС. Това е признание за прилагане на най-висок европейски екологичен стандарт“, каза още той. Тренев подчерта, че през последните две години и половина работят в една здравословна среда. „Получихме своевременно одобрение от регулатора на идеите ни на развитие, защитихме визията си за бъдещето. Срещнахме подкрепа и разбиране от Столична община, с които работим постоянно. Сключеното трето допълнително споразумение със Столична община, която е наш съдружник и собственик на активите на ВиК структурите на столицата, позволява стабилното ни финансово развитие напред“, обясни той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана  2017-2021“

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“

25 Юни 2019 | 07:35 | Агенция "Фокус"
София. „Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“ от 11 часа в залата на Пресклуба на БТА. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Ще бъдат обсъдени:
- равносметката на дружеството дотук - инвестиции, изпълнени проекти, дигитализация, качество на ВиК услугите;
- какво предстои до 2021 г. – приоритетни инвестиционни проекти, нови инициативи;
- вече се реагира до 2 часа на всеки сигнал на клиент – един от ангажиментите, който категорично дружеството поема с първата Харта на клиента във ВиК сектора на България.
Говорители от „Софийска вода“, част от Веолия:
- Васил Тренев, изпълнителен директор;
- Станислав Станев, заместник изпълнителен директор;
- Габриела Меркоре, търговски директор;
- Петьо Велев, директор „Инженерни и строителни дейности“;
- Валентин Милушев, директор „Управление на мрежата“;
- Любомир Филипов, директор „Стратегически партньорства и проекти“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.