НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:43


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Габриела Меркоре, търговски директор на „Софийска вода“: Влиза в сила „Харта на клиента“ на дружеството

Габриела Меркоре, търговски директор на „Софийска вода“: Влиза в сила „Харта на клиента“ на дружеството

25 Юни 2019 | 12:41 | Агенция "Фокус"
София. От днес влиза в сила „Харта на клиента“ на „Софийска вода“. Това каза търговският директор на „Софийска вода“ Габриела Меркоре по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „През 2018 година започнахме проекта „Харта на клиента“. Поставихме си за цел да отговорим в по-голяма степен на очакванията на нашите клиенти в две отношения – какви са услугите, които много ги интересуват, отговарят ли сроковете, в които работим на представите на клиентите и за колко време трябва да реагираме и да свършим определена работа“, обясни тя. Меркоре обясни, че ангажиментът пред клиентите е да реагират до два часа на сигнали. „Знаем, че работата ни понякога създава неудобство за нашите клиенти, защото работим по ценна инфраструктура и понякога се налага прекъсване на водата, за да се извършват ремонти или подмяна на тръбите. Още от миналата година направихме една крачка напред в информирането на нашите клиенти чрез безплатен смс. Телефонният ни център връща обаждания на оставени гласови съобщения до два часа“, обясни тя. Меркоре каза още, че в хартата са включени и достъпни клиентски центрове, в които ще откриете отлично обслужване, разбиране на проблемите ви и обслужването им. „Затова записахме в нашата харта, която е първата в ВиК сектора в България, че работим с удължено работно време и също така, че обикаляме отдалечените от София селища с нашия мобилен център за обслужване“, подчерта тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община

Васил Тренев, „Софийска вода“: Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община

25 Юни 2019 | 12:26 | Агенция "Фокус"
София. Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община. Това каза изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това представлява компютърен модел на цялата водопроводна мрежа. Моделът за симулации на поведението на мрежата при прекъсване на водоснабдяването“, допълни той. „Като част от усилията ни да сме зелена компания, бе осъществен проект за използването на портативни водни турбини, разположени на някои от захранващите водопроводи. Това от една страна дава възможност за производство на зелена енергия, а от друга осигурява непрекъснато захранване за измерителни устройства, монтирани на водопроводите. Също така бе стартиран мащабен проект с Университета по архитектура, строителство и геодезия за проучване на реалното потребление на вода на глава от населението“, обясни Тренев и допълни, че се завършва реконструкцията на Втори водоснабдителен ринг и паралелните му консумативни водопроводи, с който ще се осигури дългосрочно надеждно водоснабдяване на райони Кремиковци, Нови Искър, Сердика, Надежда, Връбница. „Предстои внедряването на софтуер за мониторинг на подаваните количества към водопроводната мрежа, който ще даде тласък на усилията за контрол на количествата вода. Очаква се софтуерът да бъде напълно функционален през първата половина н 2020 година“, допълни той. Тренев каза още, че в управлението на водопроводната мрежа посоката е една – дигиталиция на процесите, мониторинга, както на инструментите за взимане на решения за подобряване на работата на мрежата и количествата вода", каза още Васил Тренев. „За изминалите две години и половина, дружеството вече има много нововъведения за удобство на клиентите си, в това число безплатна денонощна телефонна линия, мобилен център за обслужване на клиенти, модерни и функционални нови локации на клиентските центрове, възможност за управление на консумацията на вода чрез използване на „умни водомери“ и много др“, обясни още той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи

Васил Тренев, „Софийска вода“: За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи

25 Юни 2019 | 12:01 | Агенция "Фокус"
София. За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи, както и 84 км канали с включени рехабилитирани и нови връзки към тях, с което общата дължина на ВиК мрежата в София вече надминава 5500 км. Това каза изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тренев добави, че усилено обновяват ВиК инфраструктурата на столицата. „В резултат на инженерните дейности и сериозната превантивна работа, която „Софийска вода“ осъществява, през периода е намален броят на възникналите течове с над 12%. За петгодишния период (2017-2021г.) са предвидени инвестиции в размер на 209 млн. лв., а за 2019 г. те са в размер на 46.3 млн. лв.“, каза още той. Тренев каза още, че освен във ВиК мрежата, интензивно се инвестира в иновации и модернизация на съоръженията. „Голям инвестиционен проект на дружеството е изграждането на нов метантанк в ПСОВ край „Кубратово“ на стойност 6,5 млн. лв. Строителството му вече стартира и се очаква новото съоръжение да допринесе за достигането за още по-голяма енергийна независимост на цялото дружество с произвежданата „зелена енергия“, добави той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана  2017-2021“

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“

25 Юни 2019 | 07:35 | Агенция "Фокус"
София. „Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“ от 11 часа в залата на Пресклуба на БТА. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Ще бъдат обсъдени:
- равносметката на дружеството дотук - инвестиции, изпълнени проекти, дигитализация, качество на ВиК услугите;
- какво предстои до 2021 г. – приоритетни инвестиционни проекти, нови инициативи;
- вече се реагира до 2 часа на всеки сигнал на клиент – един от ангажиментите, който категорично дружеството поема с първата Харта на клиента във ВиК сектора на България.
Говорители от „Софийска вода“, част от Веолия:
- Васил Тренев, изпълнителен директор;
- Станислав Станев, заместник изпълнителен директор;
- Габриела Меркоре, търговски директор;
- Петьо Велев, директор „Инженерни и строителни дейности“;
- Валентин Милушев, директор „Управление на мрежата“;
- Любомир Филипов, директор „Стратегически партньорства и проекти“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.