НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2018 г.

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2018 г.

25 Юни 2019 | 15:11 | Агенция "Фокус"
София. Годишният отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2018 г. бе приет от Общински съвет – Сливен по време на редовното му заседание. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
По време на дискусиите по точката кметът Стефан Радев заяви, че с изпълнението на предходния бюджет, Ощината затвърждава положителните тенденции, свързани със все по-доброто му изпълнение и финансово оздравяване. „Община Сливен вече не се намира във финансово затруднение, няма просрочени задължения и се движи със все по-добри темпове по отношение на финансовата рамка. Една от основните ни задачи е да достигнем до максимално изпълнение от сто процента“, подчерта кметът. Той припомни, че преди три години и половина изпълнението на бюджета е било под 60 %.
На събранието беше приета и Програма за намаляване риска от бедствия на територията на община Сливен за периода 2019-2030 г., както и Програма за работата на Общинския съвет през третото тримесечие на 2019 г.
С 38 гласа „за“ общинските съветници гласуваха промяната на бюджета на Общината за 2019 г. По думите на кмета Радев то се налага заради увеличаване на средствата за субсидия за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви, ремонтни дейности на здравната служба в с. Драгоданово, закупуване на външен климатичен агрегат и изпарител за климатична инсталация за общински пазари, ремонт на водопроводната мрежа на с. Въглен, допълнителни разходи за доизграждане на детската площадка в с. Раково и други.
В хода на днешната сесия беше прието и изменението на план-сметката по събиране, извозване и обезвреждане на депа и на други съоръжения.
И на днешното заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019 г.
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.