НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Въвежда се временна организация на движението за фестивала „Франкофоли“

Благоевград: Въвежда се временна организация на движението за фестивала „Франкофоли“

21 Юни 2019 | 08:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Въвежда се временна организация на движението ще бъде въведена в Благоевград на петък и събота, 22 юни, по време на фестивала “Francofolies. Благоевград“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Целта е да бъде осигурено безпроблемно движение на МПС в Областния център.
Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт ще бъде спряно в двете посоки по улица „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с булевард „ Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с улица „14 полк“ за периода от 17.00 часа на 21 юни до 06.00 часа на 22 юни 2019 г. Ограничението ще важи и за 22 юни 2019 г. до 06.00 часа на 23 юни 2019 г. Определен е обходен маршрут, като движението ще се извършва по бул. „Васил Левски“ и ул. „Джеймс Баучер“.
При необходимост движението ще бъде спряно за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт по западната пътна лента на улица „14 полк“, в посока от кръговото кръстовище с улица „Александър Стамболийски“, до кръговото кръстовище с улица „Свобода“. Движението ще се осъществява по улица „Полковник Дрангов“, като движението се контролира от ОДМВР - Благоевград.
Автомобили ще могат да бъдат паркирани по ул. „Александър Стамболийски“ след кръстовището с кръговото движение, като входът ще бъде от страната на бул. „Джеймс Баучер“. При необходимост, ще може да се паркира и по дясната лента за движение по „14 полк“, в посока ЗМКА, както и на паркинги, в близост до парк „Македония“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Цветни силуети посрещат туристите за V-то юбилейно издание на фестивала „Франкофоли“

Благоевград: Цветни силуети посрещат туристите за V-то юбилейно издание на фестивала „Франкофоли“

20 Юни 2019 | 11:11 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Цветни силуети посрещат туристите за V-то юбилейно издание на фестивала „Франкофоли“ в града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Идеята е реализирана на част от кръговите кръстовища в Благоевград. Загадъчен саксофонист и атрактивна солистка вече заемат своето достойно място сред арт проектите, които през последните години се превърнаха в емблема за областния център на Пиринско. Те са поставени на кръговото кръстовище при бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „14 полк“. На кръстовището при бившите „Зърнени храни“ пък се издигат фигури с тромпет, тромбон и контрабас в ръка. Силуетите са поставени на ключови места, което позволява фигурите да бъдат видени от всички жители и гости на Благоевград.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.