НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ген. Андрей Боцев: Смолян трябва да се гордее със 101-ви Алпийски полк

Ген. Андрей Боцев: Смолян трябва да се гордее със 101-ви Алпийски полк

20 Юни 2019 | 19:41 | Агенция "Фокус"
Смолян. Алпийския полк в Смолян стана такъв благодарение на политическото и военното ръководство, защото тук действително е мястото, където трябва да има такова формирование. Това заяви на брифинг в Смолян началникът на отбраната ген. Андрей Боцев по време на Националната информационна кампания „Вижте отблизо българската армия“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян . Той посочи, че мястото на полка е в Смолян, където теренът е труден, местността е пресечена и условията са по-специални. „Смолян трябва да се гордее с полка, защото всяка година пътищата ги прави проходими този полк, а не фирмите, които сключват договори. Тази година за пореден път полка беше 7-8 дни на терен и прочисти всички пътища от снега през зимата. 15 военнослужещи бяха наградени от премиера с по 600 лв., от министъра също с парична награда и с предметни награди от мен“, каза още ген. Боцев.
Нели ГЕРГЬОВСКАОще военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ген. Андрей Боцев: Направихме редица подобрения при кандидатстването и одобряването на кадрови войници

Ген. Андрей Боцев: Направихме редица подобрения при кандидатстването и одобряването на кадрови войници

20 Юни 2019 | 18:50 | Агенция "Фокус"
Смолян. Направихме редица подобрения при кандидатстването и одобряването на кадрови войници. Това заяви пред журналисти началникът на отбраната ген. Андрей Боцев по време на Националната информационна кампания „Вижте отблизо българската армия“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Той отбеляза, че отдавна са били поставили въпроса за промяна в процедурата за подбор на кадрови войници, защото действително е имало изисквания, които са възпрепятствали работата. „Получаваше се така, че кандидати, издържали тестове и изпити за определена позиция, заради факта, че за длъжността се иска допуск до класифицирана военна информация, който излиза по закон до 3 месеца, започваха работа на други места, тъй като този срок е твърде дълъг. Затова беше тази процедура, за да можем да ги назначаваме след като са издържали конкурса, дават клетва, изпращаме ги за начална подготовка, през това време допуските излизат и директно се назначават на определените длъжности“, поясни ген. Боцев.
Той уточни, че и има и други подобрения в медицинските изисквания, тъй като наредбата е била от 70-те години на миналия век и изискванията са били много високи. „Там също сме намалили някои показатели, но в никакъв случай не сме намалили изискванията към кандидатите. Изискванията не влияят на военна служба. Например имаше изискване, в което се посочваше, че не може да се приеме войник ако диоптъра му е от 0,5 нагоре. Сега младите хора почти всички носят очила и това не им пречи на работата, затова сега показателят е вдигнат на 1 диоптър.“, обясни ген. Боцев. Той допълни, че са намалили и сроковете за подаването и обработката на документи във военните окръжия и по-бързото им предоставяне във военните формирования за организиране на изпитите и тестовете на кандидатите за кадрови войници.

Нели ГЕРГЬОВСКАОще военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: При голям интерес в града бе открита Националната информационна кампания „Вижте отблизо българската армия“

Смолян: При голям интерес в града бе открита Националната информационна кампания „Вижте отблизо българската армия“

20 Юни 2019 | 17:50 | Агенция "Фокус"
Видин. При голям интерес в Смолян бе открита Националната информационна кампания „Вижте отблизо българската армия“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. На събитието присъстваха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Сухопътни войски генерал майор Михаил Попов, командирът на 101-ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, зам.-областните управители на Смолян Андриян Петров и Владимир Гърбелов, секретарят на община Смолян Момчил Николов и много граждани. В проявата участта и Трети гвардейски отряд към ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян, както и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.
Проявата се състоя на площад „България“ на Новия център в Смолян с информационна борса за набиране кандидати за войници и матроси. Младите хора с интерес гледаха статичния показ на бойна техника, снаряжение, ски и алпийско оборудване. На вниманието на посетителите бе представена и изложба на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ „Ние помним“, посветена на 100 години от Първата световна война. Събитието продължава, като от 18:00 часа в Родопския драматичен театър ще има прожекция на филма за 101-ви Алпийски полк „Орисани да покоряват върхове“. От 18:30 часа отново в Театъра ще се проведе концерт на представителния духов оркестър на Военновъздушните сили и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. В него ще участват и гвардейски състав при ЕГ „Иван Вазов“, Танцово студио „The One“ и Танцова формация „Зареница“. Проявата се провежда със съдействието на община Смолян.
Нели ГЕРГЬОВСКАОще военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.