НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да се обучават и да пътуват в различни страни

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да се обучават и да пътуват в различни страни

20 Юни 2019 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да пътуват, да се развиват и заедно с това да виждат света около себе си. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Криста Механджийска, доброволец от Благоевград. Тя посочи, че е важно да се отбележи, че програмата дава тези възможности напълно безплатно. „Това улеснява младежите, тъй като не трябва по никакъв начин те да се ангажират финансово. Най-хубавото нещо в програмата е, че човек успява да научи и да придобие нови знания и умения, които не са само в сферата на образованието и обучението, а са в най-различни аспекти. Смятам, че програмата „ Еразъм+“ дава възможности на хората за цял живот“, посочи Криста Механджийска. Тя коментира и въпроса, свързан с пътуванията благодарение на тази програма. „Чрез младежкия обмен успях да отида в най-малко 10 държави. Посетих Тунис, Италия, Финландия и други. Смея да кажа, че ако не беше програмата едва ли бих посетила и видяла тези държави. Участвам в проекти, вече може би четири години, и всички тези участия ме развиха като човек и като личност. Пътуванията ме отвориха към света, научих се да изказвам мнението си без страх и притеснение, че това изказване би било прието като грешно или неправилно. Благодарение на програмата „Еразъм+“ срещнах много приятели в много страни“, допълни Криста Механджийска.

Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Център за развитие на човешките ресурси проведе поредица от обучения за управление на проекти по Поканата за кандидатстване през 2019 г. по Програма „Еразъм+“

Център за развитие на човешките ресурси проведе поредица от обучения за управление на проекти по Поканата за кандидатстване през 2019 г. по Програма „Еразъм+“

14 Юни 2019 | 16:11 | Агенция "Фокус"
София. Център за развитие на човешките ресурси проведе поредица от обучения за управление на проекти по Поканата за кандидатстване през 2019 г. в Ключова Дейност 1, сектори „Училищно образование“, „Образование за възрастни“ и „Професионално образование и обучение“ на Програма „Еразъм+“, по Покана за кандидатстване с краен срок 05/12 февруари 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Център за развитие на човешките ресурси.
Обучителният цикъл, който се проведе в периода 10 - 14 юни 2019 г. бе открит от Изпълнителния директор на ЦРЧР Петьо Кънев, както и от Вася Арсенова, главен секретар на Националната агенция.
Целта на проведените обучения бе да запознаят бъдещите бенефициенти с управлението, изпълнението и отчитането на дейностите, като стремежът на Център за развитие на човешките ресурси е по този начина да мотивира бенефициентите да подобрят качеството на проектната работа, а добрите резултати да засилят интереса към Програма „Еразъм+“.
До крайния срок на Националната покана за кандидатстване по КД1 на Програма „Еразъм+“, за тази година, подадените и одобрени проектопредложения са, както следва:
- за сектор „Училищно образование“ – 226 подадени кандидатури, като 173 от тях са одобрени за финансиране, на обща стойност от 2 771 197 евро.
- за сектор „Образование на възрастни“ – 32 постъпили, като 22 от тях са одобрени за финансиране, на обща стойност от 371 286 евро.
- за сектор „Професионално образование и обучение“ – 233 постъпили кандидатури, като 117 от тях са одобрени за финансиране, на обща стойност от 8 313 542 евро.
Общата стойност на финансираните от Националната агенция проекти в трите сектора по тази покана възлизат на 11 456 025 евро.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.