НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да се обучават и да пътуват в различни страни

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да се обучават и да пътуват в различни страни

20 Юни 2019 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да пътуват, да се развиват и заедно с това да виждат света около себе си. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Криста Механджийска, доброволец от Благоевград. Тя посочи, че е важно да се отбележи, че програмата дава тези възможности напълно безплатно. „Това улеснява младежите, тъй като не трябва по никакъв начин те да се ангажират финансово. Най-хубавото нещо в програмата е, че човек успява да научи и да придобие нови знания и умения, които не са само в сферата на образованието и обучението, а са в най-различни аспекти. Смятам, че програмата „ Еразъм+“ дава възможности на хората за цял живот“, посочи Криста Механджийска. Тя коментира и въпроса, свързан с пътуванията благодарение на тази програма. „Чрез младежкия обмен успях да отида в най-малко 10 държави. Посетих Тунис, Италия, Финландия и други. Смея да кажа, че ако не беше програмата едва ли бих посетила и видяла тези държави. Участвам в проекти, вече може би четири години, и всички тези участия ме развиха като човек и като личност. Пътуванията ме отвориха към света, научих се да изказвам мнението си без страх и притеснение, че това изказване би било прието като грешно или неправилно. Благодарение на програмата „Еразъм+“ срещнах много приятели в много страни“, допълни Криста Механджийска.

Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Център за развитие на човешките ресурси проведе поредица от обучения за управление на проекти по Поканата за кандидатстване през 2019 г. по Програма „Еразъм+“

Център за развитие на човешките ресурси проведе поредица от обучения за управление на проекти по Поканата за кандидатстване през 2019 г. по Програма „Еразъм+“

14 Юни 2019 | 16:11 | Агенция "Фокус"
София. Център за развитие на човешките ресурси проведе поредица от обучения за управление на проекти по Поканата за кандидатстване през 2019 г. в Ключова Дейност 1, сектори „Училищно образование“, „Образование за възрастни“ и „Професионално образование и обучение“ на Програма „Еразъм+“, по Покана за кандидатстване с краен срок 05/12 февруари 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Център за развитие на човешките ресурси.
Обучителният цикъл, който се проведе в периода 10 - 14 юни 2019 г. бе открит от Изпълнителния директор на ЦРЧР Петьо Кънев, както и от Вася Арсенова, главен секретар на Националната агенция.
Целта на проведените обучения бе да запознаят бъдещите бенефициенти с управлението, изпълнението и отчитането на дейностите, като стремежът на Център за развитие на човешките ресурси е по този начина да мотивира бенефициентите да подобрят качеството на проектната работа, а добрите резултати да засилят интереса към Програма „Еразъм+“.
До крайния срок на Националната покана за кандидатстване по КД1 на Програма „Еразъм+“, за тази година, подадените и одобрени проектопредложения са, както следва:
- за сектор „Училищно образование“ – 226 подадени кандидатури, като 173 от тях са одобрени за финансиране, на обща стойност от 2 771 197 евро.
- за сектор „Образование на възрастни“ – 32 постъпили, като 22 от тях са одобрени за финансиране, на обща стойност от 371 286 евро.
- за сектор „Професионално образование и обучение“ – 233 постъпили кандидатури, като 117 от тях са одобрени за финансиране, на обща стойност от 8 313 542 евро.
Общата стойност на финансираните от Националната агенция проекти в трите сектора по тази покана възлизат на 11 456 025 евро.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019 г.
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.