НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Държавният експерт Алеко Джилджов: Искаме да въведем чат услуга и автоматичен чатбот в администрациите

Държавният експерт Алеко Джилджов: Искаме да въведем чат услуга и автоматичен чатбот в администрациите

20 Юни 2019 | 11:50 | Агенция "Фокус"
София. Искаме да въведем чат услуга и автоматичен чатбот в администрациите. Това каза държавният експерт в дирекция „Модернизация на администрацията“ Алеко Джилджов пред журналисти след представянето на резултатите от проверките на административното обслужване в страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Администрацията трябва да комуникира, да използва всички форми, а не да чака жалби“, коментира той. „Всяка администрация е задължена два пъти в годината да изготвя анализ за удовлетвореността на потребителите. Сега той звучи по начин, по който трудно би могъл да хване съществуващите проблеми - малко абстрактен, малко далечен, без да се отчитат реалните проблеми“, обясни Джилджов. „В чатботът не участват служители. Това е виртуален асистент, който трябва да се инсталира. С чата мисля, че всеки служител може да се справи“, посочи той. По думите му администрацията има капацитет и възможности да върши тези неща. „На заключителната конференция през ноември ще можем да представим всички тези форми“, съобщи Алеко Джилджов.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Божанов, Дирекция „Модернизация на администрацията“: Не във всички наблюдавани администрации ще има санкциониране

Красимир Божанов, Дирекция „Модернизация на администрацията“: Не във всички наблюдавани администрации ще има санкциониране

20 Юни 2019 | 11:44 | Агенция "Фокус"
София. Не навсякъде в наблюдаваните администрации ще се наложи санкциониране. Очакваме подобрение чрез конструктивни мерки. Това каза директорът на дирекция „Модернизация на администрацията“ на Министерски съвет Красимир Божанов пред журналисти след представянето на резултатите от проверките на административното обслужване в страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Вицепремиерът Томислав Дончев изпрати писма до администрациите, в които са констатирани слабости с искане в 1-месечен срок да бъдат отстранени проблемите или да се представи план как това да се случи“, припомни той и допълни, че за тези констатации ще бъдат уведомени инспекторатите. „Ако има виновни служители, ще приветстваме да има наказания там, където е проявено непрофесионално отношение, както в случаите, където цели звена не са наясно с нови нормативни изисквания за отпаднали документи, които трябва да се представят“, заяви Красимир Божанов. „Няма да уволняваме служители. Всяка администрация носи отговорност за изпълнението на изискванията, уволнението е най-тежкото наказание“, коментира той. По думите му това, че някой не знае правилата, не винаги е основа да бъде уволнен. „Това не е вина на хората на гишета, а на техните ръководители, които е трябвало да осигурят качествен мениджмънт на целия процес“, изтъкна Божанов. „Не се очаква служителят сам да се запознава с нормативните изисквания. Зад дейността на хората зад гишетата стоят вътрешни правила, които действат“, каза още той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.