НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: В НЧ „Братя Миладинови“ в Петрич ще се проведе второ издание на фестивала „Здравей Здраве“

Благоевград: В НЧ „Братя Миладинови“ в Петрич ще се проведе второ издание на фестивала „Здравей Здраве“

15 Юни 2019 | 10:13 | Агенция "Фокус"
Петрич. В Народно читалище (НЧ) „Братя Миладинови“ в Петрич ще се проведе второ издание на фестивала „Здравей Здраве“. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин един от организаторите на събитието - Живко Стоилов. Той уточни, че фестивалът е еднодневен. Организаторът посочи, че са предвидени няколко интересни неща във фестивалния ден, като ще бъдат представени различни лекции. Стоилов отбеляза, че един от интересните лектори е Вълко Чобанов, който се занимава с лечебна радиестезия и има значими разработки за квантови устройства. Той допълни, че ще се проведе и представяне на Частно училище „Изгрев“, което е първото училище за слънчева педагогика, в което се предават методите на възпитание и обучение на учителя Петър Дънов. Живко Стоилов добави още, че ще има лекция за новата медицината от д-р Светла Балтова, а освен това ще се състои и базар, на който ще бъдат представени продукти от местни производители.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Живко Стоилов, организатор: На фестивалът „Здравей Здраве“ в Петрич ще бъдат представени различни лекции

Живко Стоилов, организатор: На фестивалът „Здравей Здраве“ в Петрич ще бъдат представени различни лекции

10 Юни 2019 | 20:59 | Агенция "Фокус"
Петрич. На фестивалът „Здравей Здраве“ в Петрич ще бъдат представени различни лекции. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Живко Стоилов, един от организаторите на фестивала. По думите му това е второто издание на фестивала в Петрич, като тази година той ще се проведе на 15 юни в НЧ „Братя Миладинови“. Той посочи, че има няколко интересни неща във фестивалния ден, когато ще бъдат представени различни лекции. Стоилов уточни, че Вълко Чобанов е един от интересните лектори, като той се занимава с лечебна радиестезия и има интересни разработки за квантови устройства. Той допълни, че ще има представяне на Частно училище „Изгрев“, което е първото училище за слънчевата педагогика, където се предават методите на възпитание и обучение на учителя Петър Дънов. Живко Стоилов добави още, че ще има лекция за новата медицината от д-р Светла Балтова, а освен това ще има и базар, на който ще бъдат представени продукти от местни производители –хора, които произвеждат екопродукти и неща от този сорт.
Той информира също, че фестивалът се организира в 17 града в страната. „Ние започнахме да организираме фестивала преди години в Пловдив, без да имаме идеята да го организираме в различни градове. Всъщност всеки град, който е вдъхновен от идеята, си организира собствен фестивал, като се спазват основно няколко принципа – фестивалите да са безплатни, да са споделени с помощта на доброволно участие и труд и всъщност всеки град се самоорганизира като сам си намира лекторите и хората, които ще излагат еко-продукти“, коментира той. Стоилов отбеляза, че именно това е идеята – да се търсят местни производители и местни лектори и лекари по алтернативна медицина, които да предлагат алтернативни начини за лечение на здравето. Според него всъщност това е уникалното при тези фестивали. Той подчерта, че всеки град си организира собствен фестивал, като веднъж годишно имат среща на организаторите от страната.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомври 2019 г.
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомвр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.