НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:32


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Интерфакс: Във Венецуела има руски войници, обяви американски генерал

Интерфакс: Във Венецуела има руски войници, обяви американски генерал

10 Юли 2019 | 11:46 | Агенция "Фокус"
Каракас. Във Венецуела има руски войници, които подкрепят режима на Николас Мадуро, това обяви главнокомандващия на Южната част на американските военни сили Крейг Фулър, предава Интерфакс.

Във вторник, по време на изслушване в Комитета за въоръжените сили към Сената на САЩ, Фулър заяви, че „във Венецуела има руски военни части и руски военни съветници, които подкрепят режима на Мадуро“. Това е отговор на думите на руския президент Владимир Путин в интервю за „Файненшъл Таймс“, в рамките на което държавният глава отрече да има руски части в южноамериканската държава.
Превод и редакция: Цанко Цолов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Интерфакс: ООН обвини властите във Венецуела в използването служите по безопасност за извършването на репресии в страната

Интерфакс: ООН обвини властите във Венецуела в използването служите по безопасност за извършването на репресии в страната

5 Юли 2019 | 08:25 | Агенция "Фокус"
Каракас. Броят на гражданите на Венецуела, загинали по време на операции на служите по безопасност на страната през 2018 г. са над пет хиляди души, такова е заключението на доклада относно южноамериканската страна, изготвен от Върховния комисар по правата на човека към ООН, съобщава Интерфакс.

Докладът се основава на показанията на над 550 души – пострадали и очевидци на „нарушенията на правата на човека и влошаването на икономическата ситуация“ във Венецуела, които са анкетирани в периода от януари 2018 г. до май 2019 г. Заради данните в доклада, ООН изрази загриженост, че властите в Каракас използват службите за сигурност за да „внушат страх в населението и поддържат контрола над обществото“.

В документа се говори също така за „шокиращото“ количество убийство в страната през 2018 г., които са изчислени на над 5200 души, като представителите на ООН се опасяват, че имат и случаи, които са успешно прикрити от властите.

Съгласно документа, полицията във Венецуела използва множество методи, които нарушават правата на арестуваните, в това число побой, удари с пластмасови палки, лишаване от храна и вода, излагане на екстремни температури и др. Очаква се по-късно в петък да бъде публикуван целия доклад.
Превод и редакция:Цанко Цолов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Правителството на Венецуела е осуетило опит за преврат

AFP: Правителството на Венецуела е осуетило опит за преврат

26 Юни 2019 | 22:37 | Агенция "Фокус"
Каракас. Правителството на Венецуела съобщи в сряда, че е осуетило опит за преврат, който предполагаемо е организиран от САЩ, Колумбия и Чили и е предвиждал убийството на президента Николас Мадуро от военни, които след това да поставят начело на страната генерал, предава AFP.
Както заяви министътрът на комуникациите на Венецуела Хорхе Родригес, в плана са били замесени както активни офицери от въоръжените сили на южноамериканската държава, така и такива в оставка. Заговорът е трябвало да бъде осъществен в неделя срещу понеделник тази седмица.
Министърът обвини колумбийският президент Иван Дуке, че „замисля заговори и убийството на президента“, а освен това посочи ролята на чилийския държавен глава Себастиан Пинера и съветника по национална сигурност на Белия Дом Джон Болтън в заговора.

Превод и редакция: Иван Христов

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Посланикът на САЩ в НАТО: Засега нямаме защита от руските крилати ракети

Посланикът на САЩ в НАТО: Засега нямаме защита от руските крилати ракети

25 Юни 2019 | 20:18 | Агенция "Фокус"
Брюксел. САЩ засега нямат защита от руските крилати ракети, които нарушават Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), заяви във вторник посланикът на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчисън в Брюксел, предава руската агенция EA Daily.
Заявлението прозвуча в навечерието на срещата на министрите на отбраната от страните-членки на НАТО на 26-27 юни.
„В момента нямаме системи за защита от тези ракети, но ще искаме отговор за нарушенията на Русия на ДРСМО, конкретно в сферата на новите разработки“, заяви тя.
По думите на Хътчисън, САЩ разучават възможен отговор на прекратяването на действието на ДРСМО в сферата на конвенционалните оръжия.
„Русия все още има пет седмици, за да се върне към спазване на договор, но, ако тя не направи това, разглеждаме няколко варианта как да реагираме и обсъждаме този въпрос с нашите европейски партньори по НАТО“, съобщи дипломатът. „Разбира се, става въпрос за няколко варианта с използване на обикновено оръжие“.
САЩ обявиха, че излизат от ДРСМО на 2 февруари тази година. След това започна да тече шестмесечен преходен период, в рамките на който договорът може да бъде спасен. Президентът на Русия Владимир Путин на 4 март подписа указ за спиране на участието на Русия в договора от 1 март заради позицията на САЩ по този въпрос.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сергей Рябков: Появата на американски ракети до границите на Русия ще доведе до криза, подобна на Карибската

Сергей Рябков: Появата на американски ракети до границите на Русия ще доведе до криза, подобна на Карибската

24 Юни 2019 | 14:17 | Агенция "Фокус"
Москва. Възможното разполагане на американски ракети на сушата близо до руските граници може да доведе до ракетна криза, подобна на Карибската. Това заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, който говори в понеделник в Съвета на Федерацията при разглеждането на Закона за суспендиране на участието на Русия в Договора за премахването на ракетите със среден и по-малък обхват (ДРСМО).
"Що се отнася до американските планове, тогава, разбира се, представители на Белия дом и администрацията на Пентагона и представители на международния секретариат на НАТО вече ни дават уверения, че САЩ и Алиансът нямат планове или намерения за разполагане на бъдещи системи от такъв обхват на сушата в Европа", заяви дипломатът. - Но това, което се случва по-специално с Основополагащия акт Русия-НАТО, който съдържа формулировката, че съюзът няма планове, намерения или причини за разполагане на значителни сили в близост до руските граници, на територията на новите страни-членки на НАТО показват, че всичко това се променя лесно."
"Трябва да се подготвим за най-лошия сценарий. Няма планове, но в случая с ракети-носители Mk-41 това вече е станало реалност", отбеляза заместник-министърът. "Намеренията на НАТО бяха и останаха агресивни. Ако става въпрос за реално разполагане на сушата на подобни системи, ситуацията не само ще бъде сложна, но ще се утежни до краен предел и можем да се окажем в ситуация на ракетна криза, подобна на Карибската,“ заяви Рябков.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР на Русия: В своя подход САЩ се връщат към концепцията за „ограничена ядрена война“

МВнР на Русия: В своя подход САЩ се връщат към концепцията за „ограничена ядрена война“

22 Юни 2019 | 18:46 | Агенция "Фокус"
Москва. В своя подход към използването на ядреното оръжие, САЩ се връщат към концепцията на „ограничената ядрена война“ и заради това, най-вероятно, възнамеряват да се откажат от спазването на Договора за цялостна забрана на ядрените изпитания (ДЦЗЯИ). Това се казва в разпространен в събота коментар на заместник-директора на департамента за информация и печат към Министерството на външните работи на Русия Артьом Кожин, предава ТАСС.
„Налага се с огромна загриженост да се констатира отново, че в своя подход САЩ се връщат към ядреното планиране от преди 60 години, когато „ограничената ядрена война“ между свръхдържавите се е смятала за допустима и оставяща шансове за победа“, подчерта Кожин. „Именно с това, изглежда, са свързани увеличаващите се признаци за желанието на Вашингтон да се откаже от задълженията си по ДЦЗЯИ“.
САЩ са готови да направят ядрените бойни глави с ниска мощност средство за изнудване на държавите и глобална проекция на американската военна мощ, отбеляза Кожин.
"Изявленията на американските служители очевидно са предназначени да оправдаят разширяването на арсенала от ядрени оръжия на Пентагона“, се казва в изявлението.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Държавната дума прие закон за прекратяване на ДРСМО

РИА Новости: Държавната дума прие закон за прекратяване на ДРСМО

18 Юни 2019 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Москва. Държавната дума на Руската федерация прие закон за прекратяване на действието на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), подписан между СССР и САЩ, предава РИА Новости.
Законът бе внесен за разглеждане на 31 май от държавния глава Владимир Путин. Документът бе подкрепен от съответната комисия по международни въпроси и две съизпълнителни комисии - по сигурността и отбраната.
ДРСМ между СССР и САЩ е подписано през 1987 г. С него страните се ангажираха да унищожат всички балистични ракети и ракети със зададен обхват, а също да не произвеждат, да не тестват и да не ги използват в бъдеще.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: В ЕС обсъждат възможността за въвеждане на санкции срещу Мадуро

ТАСС: В ЕС обсъждат възможността за въвеждане на санкции срещу Мадуро

16 Юни 2019 | 08:25 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Редица страни от Европейския съюз разглеждат възможността за въвеждане на санкции по отношение на президента на Венецуела Николас Мадуро, съобщи агенция AP, предава ТАСС.
По думите на дипломатически източници, сред държавите, които особено активно обсъждат налагането на рестрикции, влизат Великобритания, Франция, Германия, Испания и Нидерландия.
Става въпрос за финансови санкции по отношение на определени лица, както и забрана за тяхното влизане в ЕС. Като основание за санкциите се посочва лишаването на редица депутати от депутатски имунитет от властите на Венецуела.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР на Венецуела: Николас Мадуро скоро ще посети Русия

МВнР на Венецуела: Николас Мадуро скоро ще посети Русия

12 Юни 2019 | 18:53 | Агенция "Фокус"
Каракас. Венецуелските власти обявиха, че в скоро време се очаква визита на президента Николас Мадуро в Русия, предава ТАСС.
„Скоро ще видим президента Николас Мадуро в Русия, където ще подпише нови споразумения за доброто на народа“, се казва в съобщение на венецуелското външно министерство в „Туитър“.
Първият дипломат на Каракас Хорхе Ареаса взе участие в мероприятията по случай Деня на Русия във венецуелската столица, по време на които „благодари на Москва за нейния принос за запазването на мира (в Боливарианската република)“.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Властите във Венецуела са взели решение да отворят границата с Колумбия

ТАСС: Властите във Венецуела са взели решение да отворят границата с Колумбия

8 Юни 2019 | 12:03 | Агенция "Фокус"
Каракас. Властите във Венецуела са взели решение да отворят границата с Колумбия на 8 юни, предаде ТАСС.
„Аз заповядах да отворим граничните пунктове с Колумбия в щата Тачира, започвайки от събота, 8 юни“, написа венецуелският президент Николас Мадуро в Twitter.
Държавният глава отбеляза, че венецуелците са „мирен народ, който твърдо защитава своята независимост и право на самоопределение“.
В края на февруари Мадуро заповяда напълно да бъде затворена сухопътната граница на Венецуела с Бразилия и Колумбия, както и морската и въздушна граница с разположените в Карибско море острови Аруба, Кюрасао и Бонайре.
Това решение беше взето, след като венецуелската опозиция обяви своите намерения да достави чуждестранна хуманитарна помощ.
В началото на май властите във Венецуела обявиха, че отварят границите с Бразилия и Аруба.Превод и редакция: Светлин Божков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков: Русия няма да промени поведението си по искане на Великобритания

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков: Русия няма да промени поведението си по искане на Великобритания

7 Юни 2019 | 11:15 | Агенция "Фокус"
Москва. Русия не възнамерява да променя поведението си по искане на Обединеното кралство, тъй като не то нанася щети на двустранните отношения. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава TACC.
Песков отбеляза, че Русия иска взаимноизгодни отношения с Великобритания, които се основават на отчитането на интересите на другия, „а в тази линия на поведение няма нищо осъдително".
„Но има други прояви, те вредят на двустранните отношения и виждаме последствията, а именно състоянието на руско-британските отношения", подчерта говорителят на Кремъл.
В четвъртък представител на британския премиер заяви, че отношенията между Лондон и Москва зависят от руската страна и може да се променят, само ако Русия „преразгледа поведението си".

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: МВнР на Русия допуска увеличаването на броя на военните специалисти във Венецуела

ТАСС: МВнР на Русия допуска увеличаването на броя на военните специалисти във Венецуела

7 Юни 2019 | 09:49 | Агенция "Фокус"
Москва. Русия може да увеличи броя на военните специалисти във Венецуела в случай на подобно искане от страна на Каракас. Това заяви директорът на Латиноамериканския департамент на Министерството на външните работи на Руската федерация Александър Щетинин в кулоарите на Петербургския международен икономически форум, предава TACC.
„Имаме договори, работа по поддръжката на това, което е доставено на Венецуела. Тя изисква известно участие на хора - понякога повече, понякога по-малко. Ако възникне нужда от повече (специалисти), ще изпратим повече“, подчерта Щетинин.


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия".

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Владимир Путин: Военна интервенция на САЩ във Венецуела ще е катастрофа

Владимир Путин: Военна интервенция на САЩ във Венецуела ще е катастрофа

6 Юни 2019 | 19:23 | Агенция "Фокус"
Санкт Петербург. Президентът на Русия Владимир Путин предупреди в четвъртък, че евентуална военна интервенция на САЩ във Венецуела ще се превърне в катастрофа и дори заяви, че съюзниците на Вашингтон не биха подкрепили такива действия, предава Reuters.
Говорейки на икономически форум в Санкт Петербург, Путин каза още, че руските технически специалисти са останали във Венецуела, за да обслужват руската военна техника, като това е тяхно задължение по договор.
Той обаче заяви, че Москва не създава никакви специални военни бази във Венецуела, която е близък руски съюзник.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Външният министър на Гърция: Ние сме мост между ЕС и Русия

Външният министър на Гърция: Ние сме мост между ЕС и Русия

6 Юни 2019 | 19:02 | Агенция "Фокус"
Санкт Петербург. Гърция иска да подобри отношенията между Европейския съюз и Русия, заяви министърът на външните работи на страната в четвъртък, като добави, че Москва е ключова за стабилността в региона, предава електронното издание на вестник Kathimerini.
„Опитваме се да играем ролята на мост между ЕС и Руската Федерация“, заяви Катругалос след срещата с руския си колега Сергей Лавров в Санкт Петербург, където участва в Международни икономически форум.
„В края на краищата, всяка регионална система за сигурност в Европа, която не включва Русия, не може да има перспективи за успех и стабилност“, добави първият дипломат на Атина.
По неговите думи, двамата министри са обсъдили двустранни и регионални въпроси, както и руските инвестиции в Гърция.
„Имаше големи инвестиции, стотици милиони, от руските бизнеси, особено в сектора на туризма и хотелиерството“, обясни Катругалос, като припомни, че Гърция е първата страна, подписала меморандум за сътрудничество с оглавявания от Русия Евразийски икономически съюз.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лондон: Различни отношения с Русия са възможни само ако промени поведението си

Лондон: Различни отношения с Русия са възможни само ако промени поведението си

6 Юни 2019 | 18:46 | Агенция "Фокус"
Лондон. Великобритания обяви в четвъртък, че пренастройването на връзките с Русия зависи от промяната в поведението на Москва, часове след като руският президент Владимир Путин заяви, че е време да се "обърне страницата" на трудните отношения, предава AFP.
„Можем да имаме различни отношения с Русия само, ако тя промени поведението си“, заяви говорител на премиера Тереза Мей, като отбеляза, че предполагаемото отравяне на двойния агент Сергей Скрипал във Великобритания, за което Лондон вини Москва, е било „ужасяващ акт“.
„Бяхме ясни, че моделът на агресия и дестабилизиращо поведение на Русия подкопават претенциите й да бъде отговорен международен партньор", добавиха от Даунинг стрийт.
„Ще продължим да работим с Русия по въпросите на международната сигурност, тъй като това е национален интерес на Обединеното кралство“.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Путин заяви, че Русия е готова да излезе от СТАРТ

AFP: Путин заяви, че Русия е готова да излезе от СТАРТ

6 Юни 2019 | 15:20 | Агенция "Фокус"
Санкт Петербург. Президентът на Русия Владимир Путин заяви в четвъртък, че Москва е готова да излезе от ядреното споразумение със САЩ, известно като Новия СТАРТ, ако Вашингтон няма интерес в удължаването му, предава AFP.
„Ако никой не иска да удължи споразумението - Нов СТАРТ - добре, няма да го направим тогава“, каза Путин на икономически форум в Санкт Петербург, позовавайки се на Договора за намаляване на стратегическите оръжия, който ограничава броя на ядрени бойни глави на страните.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The American Conservative: Венецуелската халюцинация на Доналд Тръмп

The American Conservative: Венецуелската халюцинация на Доналд Тръмп

5 Юни 2019 | 20:20 | Агенция "Фокус"
Остин, Тексас. На американският президент Доналд Тръмп много му се искаше да се похвали с това, че Москва е отзовала своите военни от Венецуела, но по-късно се изясни, че той или някой в неговата администрация, просто е измислил всичко, пише електронното издание на списание The American Conservative.
„Във вторник, 4 юни, Кремъл съобщи, че не знае откъде президентът на САЩ Доналд Тръмп е взел информацията, че Москва е отзовала от Венецуела голяма част от своите военни специалисти, които, както твърдят представители на Кремъл, продължават да работят там“.
„В понеделник, 3 юни, Тръмп написа в „Туитър“, че Русия е информирала американските власти за изтеглянето „на голяма част от своите хора“ от Венецуела, където Москва поддържа тесни военни и икономически връзки с режима на президента Николас Мадуро“.
Политиката на Тръмп за Венецуела е напълно непоследователна и Москва вече отхвърли искането му да изтегли всички руски военни от тази страна. Никой не е изненадан, че Тръмп се опитва да използва всякакви промени в ситуацията в негова полза, но в този случай изглежда, че той просто е изобретил всичко от нулата, така че политиката му да не изглежда толкова неефективна. Въпреки че не е постигнал никакви значителни резултати, с които да може да се похвали, сега му остана само да измисля победи. „Туитът“ на Тръмп и досега стои в лентата му: „Русия информира американските власти за изтеглянето на по-голямата част от своите хора от Венецуела“.
Твърдението, че „Русия го е информирала“ за това, което не е вярно, звучи още по-глупаво, защото руското правителство бързо обяви, че не може да информира Тръмп за това, което не се е случило. Сега, когато Русия опроверга изявлението на Тръмп, президентът стана още по-смешен от обикновено.
Самият този епизод не е особено значителен, но доказва колко лесно Тръмп може да бъде убеден в реалността на събития, които не са се случили, и с каква готовност вярва в каквито и да било истории, независимо колко неоснователни, ако те утешават самолюбието му или осъществяват целите му. В резултат на това Тръмп може лесно да бъде манипулиран и това го прави изключително удобна цел за дезинформация. Така естеството на решенията на президента зависи изцяло от позициите на неговите съветници, които контролират това, което той вижда и чува.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Русия не е уведомявала САЩ за изтегляне на своите специалисти от Венецуела

ТАСС: Русия не е уведомявала САЩ за изтегляне на своите специалисти от Венецуела

4 Юни 2019 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Москва. Москва не е изпращала официално уведомление на Вашингтон за изтегляне на своите технически специалисти от Венецуела, в своя „Туитър“ президентът на САЩ Доналд Тръмп е реагирал на вестникарски източници на информация, заяви пред журналистите прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки публикацията на американският лидер в социалната мрежа, предава ТАСС.
„По всичко изглежда, че това е косвено позоваване на някакви вестникарски източници на информация“, заяви Песков. Защото от руска страна не е имало никакви официални съобщения по този повод, а и не може да има“.
Говорителят на президента Владимир Путин уточни, че във Венецуела“ Има специалисти, които се занимават с обслужване на доставена по-рано техника“. „Този процес върви според плановете, а какво означава, „е изтеглила своите хора“, ние не знаем“, коментира той съобщението, появило се в „Туитъра“ на Тръмп. При това представителят на Кремъл не пожела да коментира защо именно е реагирал по този начин президентът на САЩ. „Не зная на какво е реакция това, по-добре попитайте американската страна“, заяви той.
В понеделник Доналд Тръмп написа в „Туитър“ следното: „Русия ни информира, че е изтеглила повече от хората си от Венецуела“. Вестник The Wall Street Journal по-рано публикува материал, в който се твърди, че Русия е съкратила рязко броя на техническите си специалисти във Венецуела. В тази публикувана в неделя статия се казва, че в продължение на последните няколко месеца броят на специалистите на корпорация „Ростех“, която, според информацията на вестника, отговаря за подготовката на венецуелските военни и консултациите по договорите за доставка на въоръжение, е съкратен от около хиляда до няколко десетки. Изданието предполага, че това може да е свързано с „отсъствието на нови договори и признание, че режимът на Мадуро повече не разполага със средства, за да продължи да плаща другите услуги на „Ростех“, свързани с предишни контракти“.
В коментар за публикацията, представител на „Ростех“ заяви пред ТАСС, че съставът на представителството на корпорацията във Венецуела остава непроменено от много години и числата, посочени от WSJ, са завишени в десетки пъти.
От своя страна пресслужбата на "Рособоронекспорт" добави, че специалният износител продължава да работи в страната, реализирайки сключените по-рано споразумения. "Рособоронекспорт" подчерта, че и други руски компании, участващи в руско-венецуелското военно-техническо сътрудничество, също "остават ангажирани със задълбочаването на сътрудничеството с Министерството на отбраната и други държавни ведомства на Венецуела".

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Доналд Тръмп заяви, че Русия е съобщила, че е изтеглила по-голямата част от своя персонал във Венецуела

AFP: Доналд Тръмп заяви, че Русия е съобщила, че е изтеглила по-голямата част от своя персонал във Венецуела

3 Юни 2019 | 22:01 | Агенция "Фокус"
Лондон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Русия е съобщила, че е изтеглила по-голямата част от своя персонал във Венецуела, предаде AFP. Изявлението на Тръмп идва два месеца, след като той призова Москва „да се изтегли“ от разкъсваната от криза латиноамериканска държава.
„Русия ни информира, че е изтеглила по-голямата част от своя персонал във Венецуела“, заяви Тръмп от Лондон, където се намира на официално посещение.
Напрежението между САЩ и Русия се увеличи, във връзка с продължаващата месеци криза във Венецуела, където Вашингтон насочи усилията си в кампания за сваляне от власт на подкрепяния от Москва президент Николас Мадуро.
Тръмп призова Русия „да се изтегли“ от Венецуела през март, след като Москва изпрати около 100 военнослужещи, за да подкрепи режима в Каракас, допълва агенцията.Превод и редакция: Светлин Божков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.